Voorstelling Blue Dew tijdens Sprookjesfestival

Zwolle – De Zwolse theaterfolkband Blue Dew speelt dinsdag 27 december, om 11.00 uur en om 13.00 uur de première van haar kindervoorstelling ‘The Fair-Haired Boy’ tijdens het Sprookjesfestival in Schouwburg Odeon. Dit kleurrijke sprookje van Blue Dew neemt dankzij de combinatie muziek en verhaal een bijzondere plek in op het Zwolse Sprookjesfestival.

pr_blue_dew_2017.jpg
Foto: Wim Zondervan

De kinderversie van The Fair-Haired Boy is een bewerking van de door Blue Dew in 2012 gemaakte voorstelling voor volwassenen. Het verhaal over ‘De Ierse jongen met het blonde haar’ is volledig verweven met de muziek van Blue Dew en wordt opgevoerd in een kleurrijk lichtspel, voor een door Pim Leutholff metersgroot geschilderd achterdoek. The Fair-Haired Boy, geschreven door John Beumer, is afgelopen jaar door Helga Huisjes bewerkt tot een sprookjesachtig avontuur, vol muziek en vreemde ontmoetingen. De kindervoorstelling zal ook door Helga verteld worden. De liedjes en muziek in The Fair-Haired Boy zijn grotendeels van Blue Dew zelf. Wendy van Zomeren bewerkte Ierse jigs en reels voor The Fair-Haired Boy. Blue Dew bestaat uit: Pim Leutholff (zang, banjo, gitaar, bodhran), Wendy van Zomeren (zang, viool, Ierse fluit), Helga Huisjes (verteller, zang, gitaar, ukelele) en John Beumer (verteller, zang, contrabas, mondharmonica).

Rowan is een Ierse jongen. Ze noemen hem ‘The Fair-Haired Boy; De jongen met het blonde haar’. Samen met zijn moeder woont Rowan in een wit huisje met een dak van stro, een kleine huiskamer met een turfkachel en een kale gang met aan de muur de lange jas die van opa was. Het liefst is Rowan in de keuken. Omdat het er altijd zo heerlijk ruikt doordat er elke ochtend brood wordt gebakken en een pan staat te pruttelen op het fornuis. Het huisje staat aan de voet van de oude heuvel Tullaigh Ceilidh. "Die heuvel, daar loop je NIET overheen!" zeggen de vaders en hun moeders tegen hun kinderen, met de luiken voor de ramen alsof er iets is op de heuvel dat hen in de gaten houdt. "De oude heuvel is NIETS voor kinderen!" zeggen ze, zachtjes, alsof er iets is op de heuvel dat naar hen luistert… en alles hoort. Maar Rowan gaat toch! En zo belandt hij in een sprookjesachtig avontuur, vol muziek en vreemde ontmoetingen.

Artikel delen:

Reageer