Aantal dakloze jongeren in Zwolle neemt toe

Zwolle – Een bed, genoeg te eten en iedere dag een warme douche. Voor de meeste tieners en twintigers heel vanzelfsprekend, maar hoe zit dat als je één van de ongeveer 9000 dakloze jongeren in Nederland bent?  In Zwolle meldden zich tot september dit jaar al 50 jongeren bij de nacht- of crisisopvang voor volwassenen. "We zien dat aantal groeien", zegt Glenda Huisjes van hulporganisatie Limor. "In 2014 waren dat er nog 38, vorig jaar waren het er 53 over het hele jaar."

Het aantal dakloze jongeren in (nood)opvangplekken in grote steden neemt toe. Door een tekort aan opvangplekken is er echter niet voor iedereen plaats, zeggen verschillende hulporganisaties voor zwerfjongeren. Onder meer in Zwolle is sprake van een toename van het aantal dakloze jongeren. In de meeste plaatsen zijn opvanglocaties speciaal voor jongeren, maar die zitten veelal vol. Jongeren worden daarom dikwijls naar de reguliere nachtopvang doorverwezen.

Verschillende organisaties noemen dit ,,onwenselijk”. Dat er niet altijd een plek in de jongerenopvang is, heeft vooral te maken met een gebrek aan doorstroming. Dakloze jongeren blijven vaak lang hangen, omdat ze geen eigen woning kunnen betalen.

Artikel delen:
Reacties 113
 1. Hiervoor kwamen ze volgens mij vijf jaar geleden ook al bij elkaar… En toentertijd was het optimaliseren van de doorstroming al een punt op de agenda. Iets wat onze wethoudster mevrouw Vedelaar aan het hart ging, maar blijkbaar is er al jaren stilstand. Gemeente moet gaan inzien dat de grotere partijen als Limor, de GGD, dimence, tactus en dergelijke met name op het eigen eilandje blijven opereren. Transparantie en samenwerking zijn ver te zoeken, natuurlijk wordt er gezamelijk wel vergaderd maar vooral uit eigen belang.


  ⚠️ Meld

 2. we blijven dit maar bedekken met de mantel der liefde.
  geef ze een schoffel en laat ze werken voor die opvang. ik vind het schandalig dat de maatschappij maar overall voor op moet draaien. werken met die handel. geld verdienen voor de huur van je appartement, je eten en alles wat erbij komt kijken.
  wat is er met die oerhollandse mentaliteit gebeurd. handen uit de mouwen.  ⚠️ Meld

 3. Huurwoningen zal het probleem niet zijn. Die kun je toch gewoon bouwen. Maar oh wacht… Dat gebeurt niet. Waarom niet?
  Vaak wordt de verhuuderstoeslag als bottleneck genoemd. Ik neig er toe om daar in mee te gaan. Waarom schaffen we die niet af?


  ⚠️ Meld

 4. Bos – Negenduizend dakloze jongeren in Nederland en waar ga jij over zeuren? Over asielzoekers. Heb je zo’n hekel aan asielzoekers dat zelfs dakloze jongeren je niets meer kunnen schelen?


  ⚠️ Meld

 5. Meer huurwoningen bouwen is meer huurwoningen in Zwolle. Meer prijsdifferentiatie is meer doorstroom. Betere hulpverlening is minder dakloosheid. Ik kan nog wel een paar dingen verzinnen om dakloosheid te voorkomen of te verhelpen, maar jij kiest ervoor om over asielzoekers te beginnen. Je geeft geen moer om dakloze jongeren. Ze zijn alleen een excuus om je obsessie met migranten bot te vieren.


  ⚠️ Meld

 6. @Rietpluim Deze Jasper Bos is een trol. De echte Jasper Bos schreef hier onder de naam Japser. En Japser zou zoiets nooit schrijven. Maar ik denk dat ook hij afgehaakt is vanwege de grote vrijheid die de trollen de laatste maanden hebben.


  ⚠️ Meld

 7. De redactieruimte wordt helemaal niet gemodereerd, wel? Er is niet eens een rapporteer-knop. Trollen hebben hier echt vrij spel.


  ⚠️ Meld

 8. De Jasper bos in dit topic is overigens Idd niet de echte denk ik. Tenzij die het licht heeft gezien. De echte noemde zich japser, was een pechtold-likker (die op z’n Twitter aan pechtold vroeg of’ ie mocht helpen flyeren, hoe eng ben je dan) en had het wegkijken uitgevonden. Vriendje van de kliek van Leonardo, 1stejohn,dick, bernard en dame.


  ⚠️ Meld

 9. Moguh fijn dat je zo vroeg al aan mij dacht. Werk ze vandaag! Mocht je wel kunnen werken met al die social media die je maar bij moet houden.
  Grappig dat je Japser volgt op twitter.
  Ik lig/lag regelmatig met hem in de klinch en kon met hem wel een discussie aangaan. Jij hebt het vermogen niet dus is minder boeiend.
  Scheld nog maar wat of beledig nog wat. Je bent nog voorspelbaarder als het weer.

  Inderdaad het weblog is een slap aftreksel van GeenStijl geworden. Soms leuk en interessant maar vaak diep triest.  ⚠️ Meld

 10. Sjon, je verhaal staat weer stijf van de onjuiste aannames. Identiek aan je wereldbeeld overigens.Maar eh….wat ik niet zo goed begrijp….als je WLZ maar een slap aftreksel van GS vindt, wat doe je hier dan nog? Ga je toch lekker naar joop.nl?


  ⚠️ Meld

 11. Ik heb alleen een tweet van Alexander geretweet. Ondertussen wel lid van D66 geworden eddie.

  En bernard, klopt, ik ben gestopt met posten hier vanwege het niet meer kunnen discussiëren door de ‘bijdrages’ van eddie e.v.a.

  #enjoythesilence


  ⚠️ Meld

 12. Niet verrassend. En prima dat je gestopt bent met posten, voegde inhoudelijk toch niets toe. Voor een discussie heb je namelijk geen eensluidende, maar wel realistische argumenten nodig. En met dat laatste kon jij niet uit de voeten.


  ⚠️ Meld

 13. @bernard en @RietPluim

  Iedereen die een andere mening heeft dan jullie is een trol.

  En vooral deze uitspraak van jou @bernard:

  Zo jammer dat ons eens zo gewaardeerde WLZ door de trollenexplosie van de laatste tijd naar de klot.. gaat.

  Je moet zien een leider van een land te worden, waar alleen maar naar jouw mening wordt geluisterd.


  ⚠️ Meld

 14. Heel bijzonder van typjes zoals Riet, Bernard en consorten: altijd een grote muil over tolerantie, begrip en respect, maar ze vergeten er 1 ding bij te zeggen: zolang het wel HUN mening is.
  Want andersdenkenden worden verketterd en uitgemaakt voor dom, PVV’er, racist enz. enz. of zoals hier ’trol’. Apart en zo hypocriet, die dubbele moraal.


  ⚠️ Meld

 15. De nieuwe politieke correctheid: racisten geen racist mogen noemen.

  Er zijn 9.000 dakloze jongeren in Nederland, van wie 50 in Zwolle. Dat is schrijnend, en daar zou het gesprek over moeten gaan. Maar sommigen grijpen iedere gelegenheid aan om over migranten en asielzoekers te zeuren.

  Als je dat doet, dan ben je inderdaad een trol en een racist. Je weet wat die woorden betekenen, neem ik aan?

  En jegens trollen en racisten ben ik inderdaad niet tolerant.


  ⚠️ Meld

 16. hahaha Riet idd. Eddie gooi er nog even een orginele belediging tegen aan: linkse wegkijkers heb je hier nog niet gebruikt kom op je kan het! Hahahaha

  Ontopic: met het korten en het oppotten van het geld van de jeugdzorg zal het alleengaand verder gaan groeien.
  Mooi als er een dak boven hun hoofd komt maar denken van de problematiek moet in een eerder stadium aangepakt worden.
  Voor veel jongeren die nu al op straat leven komt de zorg veel te laat.


  ⚠️ Meld

 17. Eddie, je hebt niet opgelet. Sommige mensen zeuren altijd over asielzoekers, zelfs als het onderwerp iets heel anders is. Dat is racistisch trolgedrag, ja.

  Merk op dat jij het nog steeds niet over dakloze jeugd heb gehad. Dat vind je blijkbaar minder belangrijk dan de mogelijkheid om te gillen wat je wilt zonder erop aangesproken te worden.

  Jammer voor je, maar ik maak gewoon gebruik van mijn recht op meningsuiting. Je bent een trol en een racist. Slik het maar.


  ⚠️ Meld

 18. Zo, toe maar, Rietje hypocrietje. Even twee dingen uit elkaar houden: gebruik en misbruik van vrijheid van meningsuiting. Zit’m vaak in de onderbouwing. Iets wat bij jou stelselmatig ontbreekt, net als bij Sylvana. En maar slachtofferrol kiezen en anderen beschuldigen van racisme. Jij bent iemand die werkelijk alle vooroordelen van links bevestigt. De anti-pieten protestmars voor vlgd jaar al aan het voorbereiden, samen met sjonnie?


  ⚠️ Meld

 19. Nog iets zinnigs te melden over dit onderwerp 1ste John? Altijd maar mensen beschuldigingen van trollen, maar zelf kun je er ook behoorlijk wat van.


  ⚠️ Meld

 20. Ach die Riet Pluim, altijd haar mond vol over racisme, zodra iemand een andere mening erop na houd. Ga is naar Ter Apel , Rietje en vraag de bewoners, middenstanders, wat hun ervaringen zijn met asiel zoekers aldaar. On topic, deze jongeren kunnen geen huur woning betalen. Laat de gemeente, woningbouwcorporaties, daar is rekening mee houden. Er zijn gewoon veel te weinig woningen voor de onderklasse. Zet bijvoorbeeld container woningen neer, zoiets is er al eens geweest in Stadshagen. Plaats deze jongeren, daklozen, boven asiel zoekers met een verblijfsvergunning. Die hebben al een dak boven hoofd. Deze mensen leven grotendeels op straat. Schandalig gewoon.


  ⚠️ Meld

 21. Er heten wel meer hondjes Fikkie. In twee maanden tijd worden er net zoveel woningen aan asielzoekers gegeven in Zwolle dan dat er dakloze jongeren zijn. Natuurlijk ben ik dan de trol of racist. Eigen volk het laatst. Emigreren van volkverraders zoals bernard, 1stejohn, rietpluim en de rest is ook een mogelijkheid voor meer woningen.

  “Gemeente Zwolle heeft in juli 29 ex-asielzoekers een woning gegeven. De gemeente moet in de tweede helft van 2016 189 ex-asielzoekers een woning geven. De gemeente moet de komende 5 maanden dus nog 160 ex-asielzoekers huisvesten.”

  https://www.rtlnieuws.nl/buurtfacts/wonen/vergunninghouders/overijssel/zwolle///huisvesting-asielzoekers-zwolle


  ⚠️ Meld

 22. Communicatie tussen de hulpverlenende instanties kan en moet beter om deze jongeren te helpen met de problemen die ze hebben.
  En waarom niet gewoon containerwoningen plaatsen om deze jongeren in te huisvesten? lijkt mij een redelijk goedkope oplossing.  ⚠️ Meld

 23. zonder woon/post adres heb je geen kans op werk of uitkering. en wil je deze mensen helpen ,zou je ze eerst moeten helpen aan een woning o.i.d.
  Anders blijf je het probleem alleen maar vooruit schuiven.


  ⚠️ Meld

 24. Jongeren hebben vaak al een verleden met hulpverlening en soms trauma’s wat tot uiting komt in hun gedrag.
  Het is niet allemaal zo makkelijk op te lossen met een baantje en een dak boven hun hoofd.
  Vaak hebben ze dat al eens geprobeerd en/of verkeerde voorbeelden gehad.  ⚠️ Meld

 25. Eens met de vorige reageerder op 13.47. Het is toch van de zotte dit beleid. Mevrouw Pluim , 1stejohn, Bernard en de rest hebben makkelijk praten , die zitten er warmpjes bij. Hebben hun zaakjes voor elkaar. Zoveel mensen ook in deze stad, vallen buiten wal en schip. Krijgen geen hulp. Waar ze eigenlijk wel recht op hebben. stille armoede. Houd je daar eens mee bezig. Verplaats je is in de situatie van deze mensen.


  ⚠️ Meld

 26. Mevrouw Pluim , 1stejohn, Bernard en de rest hebben makkelijk praten , die zitten er warmpjes bij.

  Precies! De moraalridders! Grote bek als het over racisme gaat en o wat zijn we politiek correct, maar o wee als het om andersdenkenden of écht minder bedeelden gaat. Dan schieten ze in de kramp of halen hun schouders op.


  ⚠️ Meld

 27. Hahahahahahahahahahahahaha, geweldig is dit. jammer dat we niet een keer een forumavondje kunnen houden dan zou ik eddie en zijn vriendinnetje benjamin wel eens willen zien. Ohja en de rest ook wel.
  😀

  Zullen vast hele zinvolle discussie worden


  ⚠️ Meld

 28. Een zinvolle discussie met volksverraders is net zoals uitleggen aan een stel kinderen dat sinterklaas echt niet bestaat. En maar volhouden dat sinterklaas toch bestaat en op de man spelen wanneer de roze bubbel wordt doorgeprikt.


  ⚠️ Meld

 29. Hahahahahahahahahahahahaha, geweldig is dit. jammer dat we niet een keer een forumavondje kunnen houden dan zou ik eddie en zijn vriendinnetje benjamin wel eens willen zien. Ohja en de rest ook wel.
  smilies/cheesy.gif

  Zullen vast hele zinvolle discussie worden

  Ik denk het niet. Jij lijkt me z’n typje dat zich op het laatste moment afmeldt. Om vervolgens samen met je wegkijkgezelschap een eigen meeting te houden waar jullie het zo fijn met elkaar eens zijn en waar je vooral niet geconfronteerd wordt met de realiteit.


  ⚠️ Meld

 30. Ja het is opvallend: sommige mensen wekken de indruk dat je alles kunt oplossen door te discussiëren. Maar als je een andere mening hebt, worden er geen argumenten gebruikt maar wordt er neerbuigend gedaan.
  Er wordt op de persoon gespeeld en al gauw komen de scheldwoorden: populist, xenofoob, pvv-er, en natuurlijk Racist.

  Een variant hierop is om te gillen dat de admin de andersdenkenden gaat modereren.
  Een andere variant is om met meerdere personen tegelijk de andersdenkende aan te pakken.

  Eigenlijk niet zulke fraaie methodes, en ze zeggen veel over die mensen zelf!


  ⚠️ Meld

 31. Om even on-topic te reageren, de groei is een zorgelijke ontwikkeling. Het is voor mij nogmaals een bevestiging dat er veel mensen (in de politiek en op dit forum) geen idee hebben wat er speelt in de stad. Prioriteiten liggen bij windmolens, het tegenhouden van koopzondagen en doordrukken van ‘groene’ plannetjes. Wanneer we nog geen eens in staat zijn om eigen problemen op te lossen (bij zwerven komen veel andere problem waardoor deze groep een enorme aanspraak op het gemeentelijke bestel gaat doen!)….. waarom dan ?berhaupt voorstander zijn geweest voor nog veel grotere uitdagingen? Door een ‘gelukje’ ging het (azc)plan niet door. Het wordt echt tijd voor een ander geluid. Ik ben de coalitie met de CU zat en moe. De CU werkt als zand in een mechanisme.


  ⚠️ Meld

 32. Ik sloot mij al aan bij Steven, maar nu ook weer bij Eddie.
  Wat een droeftoeter reacties op jullie mening.
  Ze springen nog net niet in een spagaat om hun gelijk te krijgen.
  John , hou je eens aan je woord, en verdwijn van dit forum als je een ander zijn mening niet kan handelen.
  Persoonlijk vind ik het juist belangrijk om de mening van anderen te lezen.
  Maar, man man man. Vele hier zijn wel compleet padje af.  ⚠️ Meld

 33. Klaas Jan, op 9 december 2016 17:48
  Onduidelijker kan je dus niet zijn.
  Wat en wie zijn wel de oplossing.
  Maar ff serieus. Hoe onduidelijk wil je nou overkomen door te melden dat je duidelijk wilt zijn iets niet te willen zonder argumenten.??
  Man man man. Zeg dan niks!


  ⚠️ Meld

 34. Geert gaat dit niet regelen, de bedrijfspoedel Pechtold met zijn eigen volk is laatst beleid. Zwerfjongeren, minima en ouderen maakt niet uit natuurlijk. (hiermee bedoel ik alleen de blanken volgens anderen dus racist).

  Asielzoekers moeten eerst!  ⚠️ Meld

 35. De PvdA kondigde in 2014 na de “minder, minder”-uitspraak van PVV-leider Wilders aan voorlopig geen voorstellen van de PVV meer te steunen. Voor zover bekend is het sindsdien de eerste keer dat de PvdA dat uitgangspunt heeft doorbroken. Volgens de PvdA is dat bij wijze van uitzondering gebeurd. “Wij wilden ons niet als enige om politieke redenen tegen deze motie keren: het manifest roept juist op tot depolitisering.”

  Volgens PvdA-Kamerlid Volp wilde PvdA-leider Samsom de motie aanvankelijk niet steunen en wilde hij vasthouden aan de lijn om geen PVV-plannen te omarmen. Maar nadat Volp had gedreigd om die reden op te stappen, ging Samsom alsnog overstag, zegt het Kamerlid. Volp vond dat de PvdA zich ook achter het manifest moest stellen. ,

  De pvda houdt eindelijk op met het kinderachtige pvv pesten. Of gaat Asscher op dezelfde voet door als Samson. Wat een niveautje van onze rooie rakkers.


  ⚠️ Meld

 36. Fraai dat WLZ een afspiegeling is van de werkelijkheid. We maken ons nog enkel druk om hard, harder, hardst te schreeuwen dan de ander — in plaats van te ruziën over een aanpak van het probleem. In de landelijke politiek zie ik hetzelfde. Moddergooien over en weer is belangrijker dan de grote issues die er spelen.

  Man, man, man, wat zijn we collectief diep gezonken.

  Die hele zwerfjongeren boeit zowat niemand wat. Elkaar voor linkse langharige teef of populistische rechtse rakker uitmaken, dat is wat we doen. Als al die energie gestoken werd in de INHOUDELIJKE discussie over een mogelijke plan van aanpak, de voors en tegens afwegen, dan waren we nu al halverwege om de zwerfjongeren te helpen.


  ⚠️ Meld

 37. zomaareenzwollenaar

  Het bijgevoegde filmpje geeft precies aan wat je bedoeld, je collectief laten gebruiken als stem en klapvee , zonder dat je recht hebt op inspraak op een partij besluit, en dat binnen een partij die claimt het wiel te hebben uitgevonden en de redding voor Nederland zou zijn , dat is de trieste constatering .
  Net zo triest dat je steeds meer en meer ziet dat er niet zelf meer wordt nagedacht ,maar collectief binnen de doelgroep van ,,Dat hep op veesboek gestaan,, vallen.

  http://www.telegraaf.nl/tv/nieuws/binnenland/27203401/___Klote-marokkanen_mogen_hier_te_veel___.html  ⚠️ Meld

 38. @Geheel onzichtbare
  Ik heb gegoogled en hij is destijds (al jaren geleden trouwens) vrijgesproken.

  Google jij nu eens op: islam en huiselijk geweld.

  Ik zie je reactie wel verschijnen.


  ⚠️ Meld

 39. Stinkie.

  Bij deze.

  Alle aangiften tegen Graus werden geseponeerd.[10] In september 2011 meldde het televisieprogramma Brandpunt op basis van het strafdossier dat het OM had verklaard de aangiften ten onrechte geseponeerd te hebben.[1


  ⚠️ Meld

 40. Stinkie.

  Totaal geen interesse om dat gewauwel over de Islam te google

  Ik geef liever tastbare feiten aan zoals jou onwaarheden over die Graus,waar jij geen weerwoord op kunt of durft te geven,

  Alle aangiften tegen Graus werden geseponeerd.[10] In september 2011 meldde het televisieprogramma Brandpunt op basis van het strafdossier dat het OM had verklaard de aangiften ten onrechte geseponeerd te hebben.[1  ⚠️ Meld

 41. Bericht door Stinkie, op 10 december 2016 13:18
  Wat een vrolijke reacties Ernst en de grote onzichtbare. Sterkte allebei.

  Jij ook sterkte met je driekwarter gedrag.:D


  ⚠️ Meld

 42. D66 ook zo’n foute partij. Zomaar een willekeurig voorbeeld uit de regio:

  Marc-Jan Ahne besloot op 22 september 2015 zijn ontslag in te dienen als burgemeester van Ommen en lid partij D66 nadat bekend werd dat de Rijksrecherche een onderzoek had gestart naar een vermeende diefstal dat Ahne eerder dat jaar zou hebben gepleegd.
  Uit het onderzoek bleek uiteindelijk dat hij in mei 2015 op heterdaad was betrapt bij het stelen van contant geld in een kledingwinkel. Het zou gaan om enkele honderden euro’s. Het Openbaar Ministerie besloot Ahne alleen een geldboete op te leggen en er geen strafzaak van te maken. Deze beslissing leidde tot veel kritiek bij enkele advocaten.
  Ook de Commissaris van de Koning uitte harde kritiek op Ahne’s handelswijze ten tijde de diefstal. Toen Ahne op heterdaad werd betrapt, trof hij onmiddellijk een regeling met de eigenaar van de kledingwinkel om de zaak buiten de publiciteit te houden. Er werd vervolgens ook geen aangifte gedaan. Enkel doordat er meerdere getuigen waren van de diefstal werd er uiteindelijk toch een onderzoek gestart.
  Ahne raakte al eens eerder in opspraak toen hij in 2011 betrapt werd op het stelen van enkele verfkwasten uit een lokale bouwmarkt. Ahne gaf toen aan “vergeten te zijn afrekenen”. De zaak
  werd toen geseponeerd.


  ⚠️ Meld

 43. Pechtold is de meest achterbakse politicus van Nederland die onder het mom van ” tolerantie” en ” de dialoog aangaan” onze vrijheid, waarden, normen en beschaving, verkwanselt aan de islam. Oppassen voor deze man en z’n enge volgers.


  ⚠️ Meld

 44. Bericht door Jasper Bos, op 10 december 2016 16:12
  D66 ook zo’n foute partij. Zomaar een willekeurig voorbeeld uit de regio:

  Jasper Bos.

  Heb ook zomaar een willekeurig voorbeeld , als we het hebben over een foute partij,dan spant de PVV torenhoog de kroon. En dit is nog maar tot en met 2010 , komt nog een aardig lijstje achteraan.

  PVV fractie goed voor 50,3 jaar celstraf Door Geoff Gepost op 13:00 donderdag 11 november 2010 Thema Algemeen
  Update 20:24 | ??PVV-Kamerlid Lucassen veroordeeld voor ontucht??, zo blijven we tellen??

  Met het nieuwste nieuws over de buurtterreur van PVV-Kamerlid Eric Lucassen dringt zich de vraag op: hoe crimineel is de PVV fractie eigenlijk? Inmiddels lijkt de criminaliteit onder PVV Kamerleden nóg hoger te liggen dan onder Nederlandse Marokkanen, o zoete ironie?? Om een indicatie van het criminele karakter te krijgen volgt hieronder een opsomming van crimineel gedrag waarvoor huidige PVV Kamerleden zijn, worden of zouden moeten worden aangeklaagd. Let wel: aangeklaagd maar niet veroordeeld, we leven -ondanks alles- nog steeds in een rechtsstaat. Tussentijds resultaat: de PVV fractie is in totaal goed voor een halve eeuw aan celstraf, telt u even mee?

  Martin Bosma wilde de ??rode neuzen?? van NOS medewerkers afhakken, in het bijzonder die van een Nova-presentatrice: ⤽Ooh, ik zie Clairy Polak al liggen??⤝ Strikt gezien is dit een bedreiging. De maximumstraf hiervoor is twee jaar cel.

  Hero Brinkman deze oud inspecteur van politie spant vooralsnog de kroon: in januari 2009 beledigde hij de minister van Justitie van de Nederlandse Antillen (maximaal drie maanden gevangenisstraf), in september maakte Brinkman in Nieuwspoort zich schuldig aan openbare dronkenschap (12 dagen cel), begon hij zelf drank te pakken (diefstal, vier jaar) en sloeg hij, volgens het slachtoffer, de barman (geweldpleging, vier jaar). Later werd er door een aannemer een aanklacht tegen Brinkman ingediend wegens mishandeling (vier jaar) en poging tot doodslag (15 jaar). Bij elkaar is dat 27,3 jaar cel.

  Sietse Fritsma werd zowel in 2007 als in 2008 in de Tweede Kamer op de vingers getikt wegens discriminatie. Het plan van Fritsma om criminele Marokkaanse jongeren samen met hun ouders uit te zetten ging zelfs Rita Verdonk te ver: ⤽Pure discriminatie⤝. Op discriminatie staat ook een maximumstraf van twee jaar. Dit is dus vier jaar in totaal.

  Tegen Dion Graus werden meerdere aangiften gedaan; Hij zou zijn destijds acht maanden zwangere vrouw hebben mishandeld, zijn schoonvader hebben bedreigd en een andere vrouw hebben bedreigd en gestalkt (zie het Dossier Graus in De Limburger). Ook zou er bij Graus sprake zijn van onbetaalde rekeningen en onjuiste informatie over zijn verleden. Opgeteld zou Graus hiervoor tien jaar hebben kunnen krijgen. Saillant detail: Justitie in Antwerpen heeft de zaak niet vervolgd ⤽Niet omdat er onvoldoende bewijs was, maar wegens opportuniteitsredenen. Uit 50.000 zaken moeten wij een keuze maken, we kunnen niet alles doen.⤝ Hoor ik daar iemand wraking roepen..?

  Marcial Hernandez bracht al een nacht in de cel door nadat hij in café Berger op het Plein in Den Haag een ambtenaar van EZ een kopstoot had gegeven (geweldpleging, vier jaar cel). Geert Wilders ontkende eerst het incident, daarna bedekte hij het met de mantel der liefde.

  Eric Lucassen, deze woordvoerder Wonen & Wijken terroriseerde zijn eigen woonbuurt in Haarlem. Hij riep ??dikke zeug?? en ??kankerhoer?? tegen buurvrouwen, intimideerde een bejaarde man zodanig dat deze huilend aangifte deed bij de politie. Verder dreigde hij zoutzuur over een echtpaar heen te gooien, jaagde allochtone kinderen de stuipen op het lijf en riep tegen buren ??ik ga in je brievenbus pissen??. Dit is overduidelijk bedreiging waarop een maximumstraf van twee jaar cel staat. Maar mocht er ook sprake zijn van vernieling (brievenbus plassen) en als de bedreigende Lucassen toch daad bij woord heeft gevoegd kan de straf hoger uitvallen en komt hij wellicht ook in aanmerking voor TBS?

  Het staat nog te bezien of Geert Wilders veroordeeld gaat worden voor aanzetten tot haat tegen moslims en dat hij dan ook een jaar cel krijgt. Maar als iedereen in de fractie veroordeeld zou zijn voor waar ze voor aangeklaagd waren en nog worden, dan zit er dus voor 50 jaar, drie maanden en 12 dagen aan gevangenisstraf in de Tweede Kamer voor de PVV. Dankzij de brievenbus plassende Lucassen ziet de zelfkant van de PVV fractie deze week Abraham, maar 50,3 jaar is ongetwijfeld nog niet de eindstand??

  Vrijwel zeker is er op bovenstaand lijstje nog een hoop af te dingen of kan er nog meer celstraf worden toegevoegd. Laat het weten in de comments, maar houdt u aan de wet en betracht goede zeden. Twee oud PVV Kamerleden danwel kandidaten zijn niet meegenomen in de berekening: Gidi Markuszower is buiten beschouwing gelaten, de vier jaar of een geldboete van ?? 45.000,- voor verboden wapenbezit is niet relevant, want hij is uit de fractie gestapt. Ook de veroordeling van Arjan Brogt is niet relevant, want ook deze is opgestapt.


  ⚠️ Meld

 45. Ernst, wat ben jij een enge deugridder.. Met je” ja maar zij” . Natuurlijk zitten er foute gasten bij de PVV. Maar is het zo veel beroerder dan bij jou moraalpartijtje?


  ⚠️ Meld

 46. Kenneth Kristensen Berth van de Deense Volkspartij opperde … om af te komen van migranten.
  (Ga ik niet herhalen hier, anderzijds is dat dus wel iets wat een politicus in Europa ook kan vinden … ) Meningen genoeg van het
  ene tot het andere uiterste 😉

  Ik heb wel sympathie voor het bericht van Steven, lezende
  ‘Iedereen die een andere mening heeft dan jullie is een trol’

  Ik ben zelf ook wel eens ‘vertrold’, zonder te begrijpen waarom precies.
  Je krijgt een etiketje opgeplakt, waarna verder van mening en idee
  wisselen blijkbaar overbodig is. Ik denk dat de ‘vertrollers’ daarop hopen, mocht dat het geval zijn, dan zien ze dat verkeerd denk ik.

  Ook sympahtie voor de opmerking van Klaas Jan,
  ‘De CU werkt als zand in een mechanisme. ‘

  In het openbaar bestuur in onze samenleving is het denk ik
  niet meer nodig een beroep te doen op religieuse ethiek, zelfs
  hinderlijk. Een beroep doen op religieuse ethiek verscherpt
  nogal eens de tegenstellingen (ahum, understatement van de wereld).
  Een beroep op de rechten van de mens volstaat prima, verder te mogen werken aan een mooiere en nog meer leefbare wereld/stad.

  En dan natuurlijk dit onderwerp, ‘aantal dakloze jongeren in Zwolle neemt toe’. Dat is natuurlijk ten hemel schreiend, dat zou niet moeten mogen of kunnen bestaan in zo’n -min of meer- welvarend provincie stadje als het onze.

  We hoeven ons denk ik niet op religie of politiek te beroepen als we het eens zijn of kunnen worden over de rechten van de mens.

  Zie hier:
  https://www.mensenrechten.nl/wat-zijn-mensenrechten/mensenrechten-op-een-rij

  Artikel 25
  1.Een ieder heeft recht op ….
  En wellicht nog meer om van te smullen 😉

  Gaat over de Universele Verklaring Van De Rechten Van De Mens.

  Zijn we ’t hier allen eens over wat in die verklaring verklaard is ?  ⚠️ Meld

 47. Universele Verklaring Van De Rechten Van De Mens is een lachtertje. Binnen de islam is een vrouw niet gelijk aan de man. En een ongelovige, jood of homo mag je tegen liegen, bedriegen en met kans vermoorden.


  ⚠️ Meld

 48. Bericht door eddie038, op 10 december 2016 17:15
  Ernst, wat ben jij een enge deugridder..

  Alex wat ben jij een enge rechtse rakker, nog steeds op je zolderkamertje.;):D


  ⚠️ Meld

 49. He Jasper en Eddie, het is mij inderdaad bekend dat er religies
  zijn die het -zelfs hedentendage- niet zo nauw nemen met
  de rechten van de mens. Triest, maar waar.

  Maar ik denk dat het onderwerp van dakloze jongeren ‘religieus’
  maken niet helpt. Er zijn veel en veel teveel tegenstellingen in
  de religies, met religie komen we daar niet uit.

  Universele Verklaring Van De Rechten Van De Mens, schrijft Jasper
  terecht is een grote ambitie, en toch. De ene religie wordt
  het in de details niet eens met de andere religie. Misschien is
  het een idee elkaar proberen te vinden met als basis De Universele Verklaring Van De Rechten Van de Mens. Daar staan praktische
  dingen in. En als men dan zo vriendelijk zou willen zijn van
  verdere relieuse maatregelen in het openbare leven en bestuur
  af te zien zou dat wereldwijd een hele opluchting zijn 🙂  ⚠️ Meld

 50. Hmm, wel een puntje Jasper. Maar de verklaring van de
  rechten van de mens volgens de Islam telt niet mee.
  Net zomin als de verklaring van de rechten van de mens van
  welke andere religie dan ook.

  ’t gaat juist om ‘Universeel’, voor ons allen, ongeacht wat.  ⚠️ Meld

 51. Bericht door eddie038, op 10 december 2016 17:15
  Ernst, wat ben jij een enge deugridder.. Met je” ja maar zij” . Natuurlijk zitten er foute gasten bij de PVV. Maar is het zo veel beroerder dan bij jou moraalpartijtje?

  Ik zou je met klem adviseren, met een glazen bol , in gedimde lichtjes met een Tita Tovernaar puntmutsje op je bolletje , een toverstafje in je handje in een kermis attractie mee te reizen .
  Want jij hebt een bijzondere gave , in je glazen bolletje kijken en hoppa eddietje krijgt visioenen en ziet en weet wie en wat je bent. ten minste dat denkt kleine eddietje ,
  Het leven in een fata morgana beeld valt ook niet altijd mee he eddietj, alhoewel kermis bij uitstek de plek is voor jou op hol geslagen fantasie wereldje
  Het lijkt mij wel een eenzaam bestaan ,waar weinig plezier in te beleven valt.
  Sterkte eddietje gebruik het beetje hersens wat je bezit op de juiste manier , ipv de meest onzinnige kletskoek te gaan verkondigen .


  ⚠️ Meld

 52. De ellende bij de kern aanpakken doe je niet door Iran te boycotten of door een Golfoorlog te beginnen.

  Saudi Arabië is het ware kwaad. Omdat de Bush-clan vriendjes is met dit fascistische land heeft men deze enge kliek nooit aangepakt. Onze afhankelijkheid van olie maakt van onze politici ja-knikkers.
  Dit kalifaat, dat net zo weerzinwekkend als IS is, krijgt zelfs de meest geavanceerde wapens vanuit America toegezonden.
  Saudi Arabië is ’s werelds grootste sponsor van terrorisme. Als Wilders zich hier nu eens bezig zou houden……

  Saudi Arabië moet dus keihard aangepakt worden. Dit land is doodeng.  ⚠️ Meld

 53. Wel verdorie: Ernst! je zeikt Eddie uitbundig en bloemrijk af.
  Speel ’t niet op de persoon lieve beste Zwollenaren.
  (Misshien heb ik teveel naar John Lennon geluisterd, precies
  genoeg misschien).

  Ik verveel me niet met de inhoud van deze discussie.
  Da’s zo’n beetje de kern waar het om zal gaan de komende jaren.  ⚠️ Meld

 54. Wat ik verschrikkelijk vindt op WLZ is, dat er mensen zijn zoals o.a. @1stejohn, @RietPluim, @bernard etc., die andere mensen met andere meningen en visies beschuldigen van trollen of dat ze racistisch zijn. Kan hier wat aan gedaan worden?


  ⚠️ Meld

 55. Helaas Steven. Lang geleden zetten we zulks personen op een kar met kaal geschoren kop en pek en veren toen we opnieuw de vrijheid konden vieren en de bezetters weg zijn gejaagd. Nog even wachten op een nieuwe periode en misschien in die tijd zijn deze personen wel wijzer geworden.


  ⚠️ Meld

 56. @Geheel Onzichtbare d
  Stuur Wilders anders een mailtje.
  Hillary had waarschijnlijk het huidige buitenlandse beleid voortgezet, met inderdaad steeds meer ellende als gevolg. Gelukkig is zij niet president geworden.


  ⚠️ Meld

 57. Ik zit er warmpjes bij hahaha… Ik als linkse wegkijker heb natuurlijk een gesubsidieerd baantje.

  Vergeet het maar, ik zit nauwelijks boven bijstandsniveau, heb een sociale huurwoning en een tweedehands auto waarvan ik hoop dat die de APK haalt anders heb ik een groot probleem.

  Vergeleken bij een asielzoeker zit ik er warmpjes bij ja, maar sommigen zijn zo verblind door vreemdelingenhaat dat ze zelfs vluchtelingen nog geen kruimel gunnen.

  Nee, ik ga niet ophouden om racisten racist te noemen alleen omdat ze dat zo kwetsend vinden. Als je wilt dat ik daarmee ophoud, moet je ophouden racist te zijn. Zo simpel is het. Maar voor racisten blijkbaar nog te moeilijk…


  ⚠️ Meld

 58. Pechtold is de meest achterbakse politicus van Nederland die onder het mom van ” tolerantie” en ” de dialoog aangaan” onze vrijheid, waarden, normen en beschaving, verkwanselt aan de islam. Oppassen voor deze man en z’n enge volgers.
  Kijk dit mag allemaal gezegd worden, maar iemand die zoiets zegt een trol noemen mag dan weer niet… En dan ben ik hypocriet? Stelletje beroepsslachtoffers.


  ⚠️ Meld

 59. Bericht door De Klinker, op 10 december 2016 18:42
  Sorry hoor, maar ik vind dat we hier afglijden naar het niveau willem lucht!

  Klinker .

  Hier heb je voor 100% gelijk in , en het is nog te verklaren ook.

  Zolang die trollen die Willem Lucht jarenlang als hun speeltje zagen , en niet zoveel respons meer krijgen op de site van de LWL , hebben ze hun activiteiten verplaatst naar WLZ.

  Die zelfde trollen die hier nu hoog van de toren blazen zijn precies dezelfden die de meest walgelijke streken hebben uitgehaald met Willem Lucht met als het absolute dieptepunt een bericht te plaatsen dat Willem Lucht in coma was geraakt en artsen vreesden voor zijn leven , terwijl de beste man in het ziekenhuis lag in afwachting van een operatie.
  Uitermate diep triest dat mensen dit kunnen doen , en dan anderen veroordelen als .. Moraal ridders,,

  En dat is gedaan door zijn zelfbenoemde grootste LWL fan, die graag liet weten erelid te zijn, donaties stuurden, enkel met het doel Willem Lucht te manipuleren. Nu dit openbaar is geworden, hebben de trollen hun speelveld verplaatst naar WLZ.


  ⚠️ Meld

 60. Ernst en Riet, begin een eigen chatgroepje met holle linkse kreten waarbij de eerste regel van de netiquette luidt: iedereen die het niet met ons eens is, is een racist/pvv’er/dom/nazi/xenofoob. Ook weer klaar.


  ⚠️ Meld

 61. Bericht door eddie038, op 11 december 2016 9:37
  Ernst en Riet, begin een eigen chatgroepje met holle linkse kreten waarbij de eerste regel van de netiquette luidt: iedereen die het niet met ons eens is, is een racist/pvv’er/dom/nazi/xenofoob. Ook weer klaar.

  Eddietje,

  Was dat te zien in je glazen bolletje? Volgens mij staat dat Tita Tovernaar puntmutsje je best wel goe. dat toverstafje in je handje, maakt je profiel helemaal af, Wanneer ben je in Zwolle te bewonderen?  ⚠️ Meld

 62. Bericht doorBericht door Dick Cock, op 10 december 2016 18:40
  @ernst
  Ben jij dit?

  0Bericht door Dick Cock, op 10 december 2016 18:40
  http://m.metronieuws.nl/lifest…ar-baard
  Ben jij dit?

  0Bericht door Dick Cock, op 10 december 2016 18:40
  http://m.metronieuws.nl/lifest…ar-baard

  Dick Cock,

  Helaas . leuk geprobeerd, maar jij weet toch net als ik dat dit Eddietje prive is buiten zijn werkzaamheden zonder zijn Tita Tovenaar puntmutsje en toverstokje?

  Maar volgens mij is eddietje binnenkort in zijn tentje te bewonderen op de winter kermis.  ⚠️ Meld

 63. Dus commentaar op de grote leider Pechtold is gelijk een persoonlijke aanval naar de gebruikers hier. Of je bent een trol. Of een LWL aanhanger. En dat noemt zich volwassen. Ik heb echt medelijden met de vrouw die snachts naast je ligt.


  ⚠️ Meld

 64. Bericht door Jasper Bos, op 11 december 2016 11:52
  Dus commentaar op de grote leider Pechtold is gelijk een persoonlijke aanval naar de gebruikers hier. Of je bent een trol. Of een LWL aanhanger. En dat noemt zich volwassen. Ik heb echt medelijden met de vrouw die snachts naast je ligt..

  Jasper.

  Wat jammer toch voor jou, geen van beide suggesties,, probeer eens wat nieuws.


  ⚠️ Meld

Reageer