Schaatsen uit het vet voor Zwolse leerlingen

Zwolle – Winterworld heeft een prachtige ijsbaan op het Rodetorenplein in Zwolle neergezet. Voor iedereen in de stad een unieke kans om te schaatsen. Samen met Winterworld biedt SportService Zwolle de basisscholen in Zwolle een mooi schaatsprogramma aan. Iedereen weet dat schaatsen niet altijd mogelijk is op natuurijs. Iedere kans om te schaatsen wordt dan ook door SportService Zwolle met beide handen aangegrepen. Samen met WinterWorld is er een schaatsprogramma ontstaan. Voor scholen in het basisonderwijs ( groep 3 t/m 8 ), voortgezet onderwijs, maar ook MBO/ HBO is het mogelijk om vrij te komen schaatsen met de klas.

Voor de groepen 3 t/m 8 van het basisonderwijs is er ook de mogelijkheid om met de klas een clinic te volgen. Deze clinics zijn voor groep 3 en 4 een eerste kennismaking met het ijs en de schaatssport. Voor de groepen 5 t/m 8 is de inhoud van de clinics meer gericht op de schaatstechniek. De clinics worden altijd gegeven door een professionele begeleider van SportService Zwolle. Voor zowel het vrij schaatsen en de clinics is het mogelijk om een uur lang gebruik te mogen maken van de baan. Inclusief schaatshuur en een kop warme chocomelk.

Sportservice Zwolle vindt het belangrijk dat kinderen in Zwolle kennismaken met diverse vormen van sporten en bewegen. De mogelijkheid om te schaatsen is daar één van. "Schaatsen is geen alledaagse sport voor kinderen. Vandaar dat wij deze vorm van sporten en bewegen in samenwerking met SportService Zwolle ieder kind gunnen." aldus Marc Hogenberg van WinterWorld Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 4

Reageer