Afbouw Zuidtribune stadion FC Zwolle

Het nieuwe stadion van FC Zwolle krijgt steeds meer vorm. Afgelopen week is er vooral gewerkt aan de Zuid- en de Westtribune. Vooral de Zuidtribune vergt veel aandacht.

Men is volop bezig met de afbouw van het uitvak in de Zuidtribune. Deze moet af zijn voor de wedstrijd tegen ADO Den Haag op zondag 16 december. Deze week zullen de stoeltjes geplaats worden, het plan is dan ook deze week het uitvak grotendeels te voltooien. De toiletten zijn in de maak en het verkooppunt is bijna klaar. Aan de alumiumkozijnen wordt in de komende weken gewerkt, evenals het straatwerk om de tribune heen.

De dakfundatie voor de lichtmasten op de Zuidtribune is inmiddels gestort. Hierdoor kan de commandotoren zeer spoedig verhuizen naar de definitieve plek tussen de Oost- en de Zuidtribune in. De commandopost staat op dit moment naast de Noordtribune. De sloop van de Noordtribune laat dan ook niet lang meer op zich wachten. Over twee weken zal men beginnen aan de sloop van het laatste restant van de Oosterenk.

Het stapelen van de Westtribune gaat gestaag verder. De Westtribune begint hierdoor steeds meer vorm te krijgen, de komende weken zal men verder gaan met het stapelen.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. In de zomer/begin volgend seizoen. Ik denk dat er dan nog wel veel bedrijfsruimte afgemaakt moet worden, maar de voetbalzaken zullen dan wel gereed zijn.

  2. Oeps daarom knijpt men zich een beetje of alles wel helemaal klaar is als Jaap afscheid komt nemen. Bedrijfsruimte gereed, is idd minder belangrijk. En Jaap’s afscheid zal er misschien nog wel aan bijdragen dat alles gewoon klaar is (geloof 26/7). Tenminste het voetbal/supporters-deel dus. GOED VOOR ZWOLLE! (mevr.Twisterling)

  3. Zou mooi zijn. Ligt natuurlijk ook een beetje aan de bedrijven/winkels zelf hoe snel die er in willen en het inrichten. Die wedstrijd van Stam kan natuurlijk ook gewoon een maand verplaatst worden. 😉

  4. hahaha ja dat zit er dik in dat ze alle hotemetoten van Ajax, Psvouw, Ac Milan, Manchester etc af moeten bellen dat het ietsie later wordt. Ken al Zwollenaren (waaronder ikzelf) die hun vakantie hieromheen plannen. Al verwacht ik echt niet nog in het stadion te kunnen. Maar ’t is live op tv!!! Hoop dat de Zwolle-promoters ten gemeentehuize dit ook aangrijpen!!!!
    Terrecht gaan de seizoenkaarthouders voor……da’s dan een mogelijkheid: meeliften op de seizoenkaart (als je tenminste een introducee mag meenemen) van een heeeeeeele goeie bekende 😉

Reageer