Al bijna 60 sollicitanten vrijwillige brandweer

Zwolle – Sinds de start van de wervingscampagne 1 november hebben al 57 doorzetters gesolliciteerd voor een functie als vrijwilliger bij Brandweer IJsselland. Op dit moment staat de teller op 9 vrouwen en 48 mannen die zich in willen zetten om mens en dier te redden.

facts_en_figures_-_aantal_sollicitanten.jpg

Tijdens de campagneperiode zijn en worden er informatiebijeenkomsten georganiseerd. Potentiële vrijwilligers krijgen tijdens zo’n bijeenkomst onder andere informatie over het traject om vrijwilliger te worden, wat het betekent om vrijwilliger te zijn, welke vergoedingen ze krijgen en over de wekelijkse oefenavonden. Inmiddels zijn in Hardenberg en Deventer al goedbezochte bijeenkomsten geweest. In de brandweerkazerne van Zwolle volgt vanavond, 8 december, nog een bijeenkomst. Op 13 december zijn geïnteresseerden van harte welkom in de kazerne van Zwartsluis. Solliciteren Belangstellenden kunnen tot uiterlijk 15 januari 2017 via het online sollicitatieformulier op www.vrijsselland.nl solliciteren. In de komende weken werft de brandweer nieuwe vrijwilligers voor de posten ten in Balkbrug, Bergentheim, Dalfsen, De Krim, Dedemsvaart, Deventer, Diepenveen, Genemuiden, Giethoorn, Hardenberg, Heeten, Heino, Kampen, Kuinre, Lemelerveld, Luttenberg, Nieuwleusen, Oldemarkt, Olst, Ommen, Raalte, Slagharen, Staphorst, Steenwijk, Welsum, Zwartsluis en Zwolle. De campagne duurt tot 15 januari 2017 en is te zien via onder andere flyers, posters en spandoeken én via Twitter: @VRIJsselland, Facebook: Veilig in IJsselland en de website www.vrijsselland.nl.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. 60 vrijwilligers.
  ik zou graag zien dat ze uitermate goed gescreened worden.
  Het angstaanjagend feit is dat er een verhoogd risico bestaat op het inscheren van pyromanen.
  Triest maar jammer genoeg de bittere waarheid


  ⚠️ Meld

 2. 2 jaar geleden zelf een voorlichtingsavond bezocht en ook verder in het traject gekomen dan alleen die avond, maar helaas niet aangenomen bij de vrijwillige brandweer. Het scheelde niet veel… Erg leuke en leerzame dag bij de brandweer meegemaakt.

  @DeKlinker, geen zorgen je moet een VOG kunnen overleggen en je wordt fysiek, psychologisch en bij justitie gescreend.


  ⚠️ Meld

 3. Bij de Klinker is het glas altijd half leeg. Wat een bijzonder negatieve instelling heb jij zeg. Je zal wel een triest leven hebben!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.