SP: laat zwerfjongeren niet in de kou staan

Zwolle – De SP in Zwolle is bezorgd over de situatie dat er te weinig opvangplekken voor zwerfjongeren in de stad lijken te zijn. De partij wijst op de kwetsbare situatie van deze groep en dringt bij het college aan op maatregelen.

Er wordt in Nederland door verschillende hulporganisaties aan de bel getrokken over het stijgend aantal zwerfjongeren in grote steden, waaronder Zwolle. Er zijn in Zwolle wel opvangmogelijkheden voor jongeren, zoals bijvoorbeeld Limor en het Leger des Heils, maar volgens deze organisaties is er onvoldoende plek om alle dakloze jongeren op te vangen. Dan is er ook nog de Herberg, maar dit vindt de SP geen geschikte plek voor jongeren om onderdak te krijgen. Sandra Drost, gemeenteraadslid namens de SP: ‘Voor jongeren moet voldoende opvang en begeleiding zijn. Zij moeten niet tussen volwassenen en hun volwassen problematiek gezet worden. Jongeren zijn kwetsbaar en beïnvloedbaar en hebben daarom extra veiligheid en bescherming nodig.’

Verder vindt de SP het van belang dat bij jongeren ingezet wordt op de toekomst en niet alleen maar onderdak geboden wordt. ‘Jongeren hebben, mits ze de juiste begeleiding krijgen, kans om hun leven weer op de rails te krijgen. Het is daarom belangrijk dat we ze letterlijk en figuurlijk, niet in de kou laten staan.’

De SP hoopt dat het college het hiermee eens is, en stelt daarom schriftelijke vragen aan de wethouder.

Artikel delen:
Reacties 15
 1. ‘Zwolle is bezorgd over de situatie dat er te weinig opvangplekken voor zwerfjongeren in de stad lijken te zijn. De partij wijst op de kwetsbare situatie van deze groep en dringt bij het college aan op maatregelen. ‘

  Als ’t mag, zou ik daarbij via hier ook graag willen aandringen op maatregelen.

  ’t kan NIET zijn beste Zwollenaren, dat er in onze mooie stad ‘zwerfjongeren ‘ zijn.  ⚠️ Meld

 2. Daaraan toevoegend, bedenkende dat sommige mensen
  dit berichtje heel verkeerd gaan opvatten: we moeten er
  als Zwollenaren voor zorgen dat eenieder hier aan boord
  in Zwolle verzekerd is van een goed bestaan.

  Zoiets als ‘zwerfjongeren’, kan niet bestaan.
  Maar ’t bestaat toch.  ⚠️ Meld

 3. Wat wil je dan? De asielzoekers in de kou? Straks krigen wij hier de rellen of plofkippen of hakbaarden. Geef ze een buurthuis, moskee en een woning. Dat straalt goed af naar de buitenlandse politiek volgens Pechtold.


  ⚠️ Meld

 4. Yep, Jasper, komt er echt op neer ‘wat wil je, en wat kan je’.
  Ik snap inmiddels dat we meer willen dan we kunnen.
  Alhoewel ik graag zou wilen dat we veel en veel meer zouden
  kunnen, vooral als het gaat om mensen te helpen.

  Als ’t over zwerfjongeren in Zwolle gaat, dan moet alles
  maar ff opzij denk ik.

  En als je vindt dat ik ongelijk heb daarbij, ben je een …

  Oh, in Zwolle hebben we wat dialect soms. ga ik je niet
  mee vervelen 😉  ⚠️ Meld

 5. Natuurlijk, het is of zwerfjongeren, of asielzoekers… Jasper Bos is natuurlijk te dom om te weten wat een “valse dichotomie” is.

  Hinkelaar, jij hebt de meest zinnige reactie van allemaal. Inderdaad belachelijk dat dakloosheid ?berhaupt bestaat. Voor jongeren helemaal, die horen gewoon een veilig thuis te hebben.


  ⚠️ Meld

 6. Beste Riet, gedachten op de roze wolk, hoofd in het zand en geen relaties op de lange termijn zien. Iedereen is lief haal iedereen maar onbeperkt naar Nederland. De gevolgen zijn jongeren in de kou en per maand worden er 25 woningen aan de asielzoeker verdeeld.

  Wel moeilijke woorden kennen en niet verder kunnen denken dan een kind. Ik ben niet onder de indruk.


  ⚠️ Meld

 7. Riet: je liegt en draait. Overkoepelend thema is tekort aan woningen dus van een valse dichotimie kan nooit sprake zijn! Dus WIE is er nu dom? Je lijkt dame wel: beetje de betweter uithangen maar steeds opnieuw de plank misstaan.


  ⚠️ Meld

 8. Liegen en draaien. Lijkt wel op Pechtold. De oud veilingmeester pechtold was nog in de kerk Waanders om zijn boek te signeren en selfies te nemen met kinderen. Mooi populistisch gedrag vertonen zo vlak voor de verkiezingen. Zou hij gedacht hebben aan de zwerfjongeren?

  Wanneer komt Wilders of Bontes een boek signeren in de kerk Waanders? Oh nee, zij schrijven geen boek zo vlak voor de verkiezingen. Signeren in de kerk Waanders?

  Vanwege de achtergrond van meneer Waanders en de achterban van de gemeente Zwolle is dat een utopie en natuurlijk is hier geen sprake van discriminatie op grond van politieke voorkeuren.

  Precies zoals flapdrol en populist pechtold graag zijn bewind voert. Eng mannetje.


  ⚠️ Meld

 9. @RietFluim
  Waarom heb je het over asielzoekers en vluchtelingen. Het merendeel is geen vluchteling beter is dan ook om te spreken van: Emigranten.
  En het merendeel ervan is rijker dan de Nederlandse daklozen. Heb jij iets tegen autochtonen, en ben je misschien zelf racistisch?


  ⚠️ Meld

 10. Immigranten zijn mensen die iets bijdragen aan de maatschappij door te werken en zich aan de nieuwe maatschappij aan te passen. Meer dan de helft is hier niet mee bekend, voeren een eigen agenda en leven in eigen nieuwe multi culti wereld. In leven gehouden door de politiek voor meer stemvee.

  Islamitische gebiedveroveraars is een beter woord met goedkeuring van Merkel en Pechtold. 🙂


  ⚠️ Meld

 11. Soms gaat de toon heel hoog de lucht in. Weten we.
  Maar ik weet ook dat als het eropaankomt, dat Zwollenaren
  niet willen dat zulke ellende hier in Zwolle plaatsvindt.

  En dan bedoel ik de ellende dat er blijkbaar zwerfjongeren in
  Zwolle bestaan.  ⚠️ Meld

Reageer