Stadscafé, Verbinden en Samenwerken

Zwolle – It’s a wrap! Bij het laatste Stadscafé over zelfbouw in Zwolle en tevens het laatste Stadscafé van 2016, kijken we terug naar projecten waarvoor de basis gelegd is bij Club Cele en blikken we vooruit naar de programmering voor 2017. De zelfbouwgroepen die tijdens het Stadscafé zijn ontstaan vertellen over hun voortgang.

Gemeente Zwolle is aanwezig om de link te leggen met het woonbeleid. Om ervaring te delen rondom collectief opdrachtgeverschap schuift Jacobien de Goede van KUUB aan. Kortom, een avond vol inspiratie rondom zelfbouw en initiatieven in de stad. Ben jij erbij 13 december om 20.30 uur in het Stadscafé? Nicoliene de Vries vertelt ons deze avond over de ambities voor de nieuwe woonvisie van Gemeente Zwolle. In deze visie is ruimte voor vernieuwende woonconcepten. Met wethouder Nelleke Vedelaar gaan we daarover in gesprek. Hebben zij in de serie over zelfbouw waardevolle informatie opgehaald voor de woonvisie en wat is de volgende stap?’ 

Met Syb Tjepkema van Mens en Milieu Vriendelijk Wonen blikken we terug op de serie Zelfbouw . MMVW is vanaf het begin betrokken geweest bij het Stadscafé over zelfbouw. Ook tijdens de Wrap Up zijn zij erbij.

KUUB – een stichting voor de particuliere woningeigenaar – ondersteunt toekomstige bouwers met het realiseren van hun wensen in een zelfbouwproject. Jacobien de Goede deelt haar ervaring en geeft aan wat de kansen zijn in Zwolle.

Waterkansenkaart
Voor de zomer van dit jaar hebben we bij Club Cele gesproken over kansen voor op en aan het water en is er input geleverd voor de Waterkansenkaart die Marjan Willems in opdracht van Gemeente Zwolle heeft ontwikkeld.Deze avond geeft zij inzicht in de projecten die zijn opgestart vanuit de Waterkansenkaart en neemt zij ons mee naar wat voor komend jaar op de agenda staat.

En we eindigen met Irene Pruim die vanuit Gemeente Zwolle een doorkijkje biedt naar 2017. In het nieuwe jaar zal Club Cele in het Stadscafé een aantal programma’s maken om input op te halen uit de stad voor de omgevingsvisi.

Om het Stadscafé 2016 in stijl af te sluiten, is Luna Wicks aanwezig om een voordracht over het onderwerp te doen. Eerder verraste zij met een gedicht over water.
Ben je ‘zelfbouwer’, start je een project in de toekomst of ben je benieuwd naar de ontwikkelingen in (regio) Zwolle? Dan wil je dit niet missen! Kom langs op dinsdag 13 december om 20.30 uur in de bovenfoyer van Café Foyé!
Entree Stadscafé: gratis
Samen met: Stichting ZAP, www.stichtingzap.nl, Club Cele, www.clubcele.nl, Gemeente Zwolle, www.zwolle.nl
Club Cele | Stadscafé: Verbinden en Samenwerken in de Spontane Stad Zwolle, vindt plaats op 13 december vanaf 20.30 uur tot 22.00 uur in Café Foyé (bovenfoyer).

Artikel delen:

Reageer