Kerst Event Zwolle

Zwolle – Op 17 december wordt voor alle Zwollenaren een kerstevent georganiseerd op verschillende plekken in de binnenstad. Een groep christenen uit verschillende kerken in Zwolle heeft daarvoor de stichting St. Michaelevents opgericht. Met toneel, optreden van de band van het Leger des Heils, figuranten, workshops, koren en verwarmde tenten, wordt uitgelegd dat het kerstfeest een blijde boodschap bevat voor iedereen. Een verhaal over hoop en bevrijding, over liefde en toekomst.

kerstevent.jpg

Veel mensen weten niet meer wat het verhaal inhoudt over de komst van Jezus naar de aarde, zo’n 2000 jaar geleden. Met het kerstevent wordt dat verhaal opnieuw onder de aandacht gebracht, op straat, voor wie het wil zien of horen. Idee is om dit op een eigentijdse en voor iedereen prettige manier te doen. Op 17 december wordt er op circa 7 plekken in de stad, zoals op pleinen en in parken, allerlei kleinschalige activiteiten georganiseerd. Op ruim 25 plekken zijn bovendien Bijbelse figuren, engelen en Romeinse soldaten te zien die een deel van een bijbelverhaal uitbeelden of vertellen.

Bovendien zal er een koor van enkele tientallen zangers op verschillende plekken liederen ten gehore brengen. Alle deelnemers en vrijwilligers komen vervolgens rond 17 uur op het Grote Kerkplein samen om als afsluiting een groot koor te vormen.

De organisatie van het kerstevent wil niet zomaar een kerstfeest organiseren. Vanaf de zomer zal er elke maand een actie zijn om het evenement onder de aandacht te brengen. Bij deze acties wordt dan extra aandacht gevraagd voor een organisatie die zich inzet voor anderen in de samenleving.

De komst van Jezus, de Zoon van God, als mens op aarde betekent voor christenen de komst van de Verlosser. Hij bevrijdt iedereen van het kwaad als je in Hem gelooft. Geloven is volgens Jezus niet alleen iets van Hem kennen, maar ook doen wat Hij deed: Zijn naaste liefhebben en zorgen voor wie zwak zijn.

Het kerstevent vormt ook een voorbode voor de kerstdiensten die in de kerken van Zwolle gehouden worden tijdens de kerstdagen. Kijk op deze website straks voor een overzicht van alle diensten. En kijk hier en op onze Facebookpagina ook voor het laatste nieuws over het Kerstevent Zwolle 2016.

 

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Dat zijn goede berichten!

  ‘De komst van Jezus, de Zoon van God, als mens op aarde betekent voor christenen de komst van de Verlosser. Hij bevrijdt iedereen van het kwaad als je in Hem gelooft. Geloven is volgens Jezus niet alleen iets van Hem kennen, maar ook doen wat Hij deed: Zijn naaste liefhebben en zorgen voor wie zwak zijn. ‘

  Maarja, alleen voor christenen toch, of vergis ik me ?
  Ik geloof vooralsnog niet zo in goden. En derhalve ‘de zoon van god’.
  Toe!

  Niks mis met ‘naaste liefhebben en zorgen voor wie zwak zijn. ‘
  Daar hebben we geen goden of zonen van goden voor nodig denk ik.

  Kan goed zijn dat ’t mensie in de categorie ‘profeten’ past.
  Overigens, respect voor allen die wel de religieuse ethiek
  nodig hebben in het leven.  ⚠️ Meld

 2. Wat was het mooi om zo’n grote groep mensen het Kerstverhaal in zang en gebed te delen. Mooi hoe de Peperbus het eerste en laatste lied ‘inluiden’. Voor de deelnemende vrijwilligers en organisaties een pluim voor dit Kerstevent. Ik hoop wel dat volgend jaar de tekst op het scherm synchroon loopt met de muziek, zodat er nog meer mensen mee kunnen zingen.


  ⚠️ Meld

 3. Hmmm, vraagje :Waarom zou je het geloof aan een ander moeten bewijzen als je er zelf in geloofd ?
  De een gelooft in allah de ander in buddha Jezus of Mohammed.
  Ik snap die drang niet om de ander te overtuigen dat iets niet bestaat evenals de drang van de ander om iemand te overtuigen dat wat de een gelooft beter is dan wat een ander gelooft.
  Prima als je nergens in gelooft toch dan ben je lekker een paar dagen vrij of ben je zo feitelijk niet met het geloof eens dat je deze dagen dan ook
  gewoon blijft werken. (Grapje natuurlijk)


  ⚠️ Meld

 4. Jezus heeft aantoonbaar wél bestaan. De bijbel, de geschiedenis, de jaartelling, de overleveringen, de maatschappij en, als je ze wil geloven, de veranderde mensen die er op de Diezerpromenade over spreken tonen het aan.


  ⚠️ Meld

 5. Henk1958, een bekende uitspraak van Erdogan:

  Democratie is slechts de trein die wij nemen totdat wij op onze bestemming zijn aangekomen. Minaretten zijn onze bajonetten, koepels onze helmen, moskeeën onze kazernes en gelovigen onze soldaten.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Recep_Tayyip_Erdoľan

  Niet te geloven toch? En nog steeds zijn er mensen die denken dat alle geloven hetzelfde zijn en liefde prediken. Knettergek.  ⚠️ Meld

 6. Kerstfeest is vreselijk racistisch, want het moet voor iedereen zijn. Daarom heeft de directeur van de 7e Montessorischool in Amsterdam op 14 december dit jaar alle ouders deze email verstuurd:

  Beste ouder/verzorgers,

  De brief die we stuurden via social schools over de term Winterdiner heeft voor een aantal reacties gezorgd, sommige op Social Schools, een aantal per mail en ook liepen mensen bij me binnen. De reacties varieerden van negatief tot positief en alles wat er tussen zit. Naast positieve reacties die ik heb ontvangen, heb ik een aantal mensen boos, bezorgd of kwaad gemaakt. Dat spijt me.

  Een aantal dingen wil ik u vertellen en tot slot wil ik graag een uitnodiging doen.

  Het veranderen van de term Kerstdiner in Winterdiner speelt al drie jaar.
  Vorig jaar zag u het misschien al: er werden termen door elkaar gebruikt. Dat gaf verwarring. Helderheid leek een goede gedachte.
  Door het feest Winterdiner te noemen, zoals op een aantal plekken al gebeurde, past het op alle manieren in onze school. Dat was de gedachte.

  Het onderwerp ligt bij een groep ouders gevoelig en roept emotie op. Ik ben met hen in gesprek, en als dat niet zo is, dan wil ik dat graag alsnog doen. Het effect van de naamsverandering is bij mensen verschillend. Bij sommige mensen is het effect, om één voorbeeld te geven, dat het bij hen voelt alsof iets wat ze al jaren doen opeens niet meer goed is. Dat is nooit de bedoeling geweest.

  Ook kwamen er misverstanden aan het licht. Ik wil één misverstand uit de wereld helpen; ik heb bij in ieder geval twee van de ouders het idee gewekt dat er mensen bij mij zijn geweest om te klagen over het woord Kerst. Dat is niet zo.
  Wel is het zo dat me, gedurende de afgelopen jaren, met regelmaat is gevraagd, waarom we het Kerstdiner zo noemen. Het waren ouders die het zich oprecht af hebben gevraagd en het eigenlijk niet bij het openbare karakter van de school vinden passen. Ook zijn er ouders die een drempel moeten nemen om naar een Kerstdiner te gaan en gevoelig zijn over het idee van een Kerstviering. Deze mensen hebben niet bij mij geklaagd. Al met al heeft het ons aan het denken gezet, drie jaar geleden.

  De vraag is eigenlijk deze: past een Kerstdiner op een openbare school? Op die vraag was het antwoord vanuit de 7e, dat de term Winterdiner beter passend was. Met die gedachte, zonder een oordeel te hebben over Kerst, veranderde het woord.

  Maar daar waar we over mediawijsheid en Socialschools wél avonden organiseerden voor de input van ouders, hebben we dit over dit onderwerp niet georganiseerd. In mijn beleving heb ik er al met veel ouders over gesproken en hadden we het goed in kaart. De keuze voor het woord Winterdiner is bij sommigen zwaarder gevallen dan ik vooraf heb ingeschat.

  Voor volgende week woensdag gaat bijeenkomen niet meer lukken. Daarom stel ik voor dat ik u uitnodig om over dit onderwerp alsnog met elkaar te praten. Dit wordt dan in februari.

  Ik doe een oproep om met elkaar in gesprek te blijven en elkaars standpunten te begrijpen. Ook belangrijk vind ik dat we elkaars meningen niet veroordelen. Laten we dit doen in persoonlijke gesprekken en niet via Social Schools. U krijgt van mij een uitnodiging in februari 2017.

  Voor die tijd ben ik ook eventueel beschikbaar voor een gesprek.

  Voor nu hoop ik dat we met z??n allen op onze eigen manier kunnen gaan genieten van de langste avond van het jaar.
  Met vriendelijke groeten,”

  Wanneer krijgen wij winterfeest in Zwolle? Wanneer wordt de vreselijke racistische kerstboom op de Melkmarkt verwijderd? We moeten juist met zijn allen meer immigranten toe laten zodat we over een jaar of 15 compleet onze tradities erop kunnen aanpassen. Of immigranten die ons gaan vertellen hoe zij moeten worden genoemd of onze gebruiken.  ⚠️ Meld

 7. Als de ene helft van de wereld al het andere gedachte goed dan hen verafschuwd, en hun kinderen van kleins af aan deze gedachte bij brengen, zelfs als ze zijn geëmigreerd naar een land waar ze hun kinderen een gedachte proberen mee te geven dat iedereen gelijk is en elkaar moet lief hebben, dan moet je in dat laatste land geen mensen hebben die het allemaal maar oke vinden.
  Het is dan wel duidelijk wat de overhand gaat krijgen.  ⚠️ Meld

 8. PvdBerg schreef:

  Wanneer krijgen wij winterfeest in Zwolle? Wanneer wordt de vreselijke racistische kerstboom op de Melkmarkt verwijderd?

  Winterfeest vind ik een prima benaming. Staat veel dichter bij onze oorspronkelijke cultuur. De kerstboom herinnert ook nog is aan onze oude cultuur, al zou het eigenlijk een oude eik moeten zijn. Vanuit zuiver christelijk oogpunt zou een kerstboom juist niet kunnen.


  ⚠️ Meld

 9. Winterfeest zou de zoveelste knieval zijn voor de door jou zo geadoreerde moslimgemeenschap. Jij bent voor bukken en meelikken ik voor staan voor onze normen, waarden, cultuur en tradities.


  ⚠️ Meld

Reageer