Loting strijd om de IJsselcup 2016

Zwolle – Zaterdagavond was de persruimte in het PEC Zwolle stadion, voorafgaand aan de wedstrijd van PEC Zwolle – Willem II, de plaats van handeling waar de loting werd verricht voor de poule indeling van de IJsselcup. De WRZV organisatie werd bij de loting geassisteerd door Wethouder van Sport Rene de Heer en PEC Zwolle icoon Ben Hendriks.

image2.jpg

De IJsselcup wordt gespeeld tussen Kerst en oud/nieuw op woensdag 28 en donderdag 29 december in de WRZV hallen. Aan het toernooi doen deze editie 12 teams mee, die onderling samen met de WRZV gaan uitmaken, wie op 29 december in het bezit komt van de geweldige en traditionele IJsselcup. De strijd om de IJsselcup stamt uit de beginjaren ’80. De eerste editie werd gespeeld in 1981 in de IJsselhallen. Het doel van de WRZV is om de IJsselcup de komende jaren te laten uitgroeien tot een groot jaarlijkse zaalvoetbal evenement waaraan alle veldvoetbal verenigingen uit de regio kunnen deelnemen tijdens de winterstop.

De poule indeling is als volgt:

Poule A: vv Dieze West, vv Nunspeet, VSCO’61, Hatto Heim, HFC Storica, vv Olympia’28 en VSW Windesheim

Poule B: KHC Kampen, vv WVF, s’ Heerenbroek, vv Hattem, vv Wijthmen en WRZV Zwolle.

De poule wedstrijden starten vanaf 18.15 uur op woensdag 28 december. De laatste poule wedstrijden en ook de (kruis)finales worden gespeeld op donderdag 29 december. De nummers één tot en met vier van de poules plaatsen zich voor de kwartfinales. Na de prijsuitreiking krijgt het toernooi een feestelijk afsluiting met ondermeer optredens van de Zwolse zangers Wesley Wolters en Daniël Zuidema. Ook is er een grote verloting gedurende de zaalvoetbal dagen, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan het jeugdvoetbal van de WRZV.

De IJsselcup wordt uiteraard gespeeld in de WRZV hallen, Buitengasthuisstraat 8. Toegang voor kinderen tot en met 15 jaar is gratis. Entree voor 16 jarigen en ouder is €2,- per wedstrijddag.

Artikel delen:

Reageer