40 jaar COC Zwolle

Zwolle – Veertig jaar geleden, op 16 december 1976 startte de eerste praatgroep voor homoseksuelen in Zwolle. Het was het begin van een vereniging die zich actief inzet voor de belangen van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s) in de wijde omgeving van Zwolle. De missie van COC Zwolle: seksuele diversiteit de gewoonste zaak van de wereld maken.

Tijdens haar feestelijke jubileum op vrijdag 16 december blikt COC Zwolle terug, maar vooral vooruit. Bijvoorbeeld op de campagne ‘Kun jij zijn wie je bent?’ Voorzitter Ilja de Jong: "Hard strijden voor gelijke rechten voor de LHBT-gemeenschap is in Nederland anno 2016 gelukkig niet meer nodig. En kwamen LHBT’s vroeger naar het COC om gelijkgestemden te ontmoeten, die behoefte aan ‘een eigen plek’ is de laatste jaren steeds minder geworden. Een goed teken! Het brengt COC Zwolle dan ook op een nieuwe koers: die van samenwerking en dialoog. We blijven voorlichten, informeren en de belangen van LHBT’s behartigen. En ook alle activiteiten blijven we organiseren. Maar we willen vooral in gesprek."

De Jong: "Seksuele diversiteit en genderidentiteit zijn nog geen makkelijke gespreksonderwerpen. Homo-grappen vliegen je om de oren, net als nieuwsberichten over discriminatie en geweld tegen LHBT’s. Meestal gebaseerd op vooroordelen of onwetendheid – en dáár willen we wat aan doen. COC Zwolle gaat daarom actief het gesprek aan over seksuele diversiteit. Ons doel is dat iedereen zichzelf kan, mag en durft te zijn." Tijdens het jubileum op 16 december lanceert COC Zwolle de campagne ‘Kun jij zijn wie je bent?’ Het streven van de vereniging is om de komende periode alle 23 gemeenten in haar werkgebied te bezoeken om te praten over wat er speelt rond het thema seksuele diversiteit.

Meer informatie over COC Zwolle: www.coczwolle.nl 

Artikel delen:
Reacties 49
 1. Gefeliciteerd met de 40e verjaardag COC!
  Mooie missie:
  ‘ seksuele diversiteit de gewoonste zaak van de wereld maken. ‘
  ‘ iedereen zichzelf kan, mag en durft te zijn’

  Trots op Zwolle.  ⚠️ Meld

 2. He John.

  Goed dat je reageert, grappig bedoeld wellicht. Maar toch denk na:

  ‘Seksuele diversiteit en genderidentiteit zijn nog geen makkelijke gespreksonderwerpen. Homo-grappen vliegen je om de oren’

  Van COC zou ik wel willen horen, is ’t echt zo anders/mis in Zwolle
  dat het COC nog aan de weg werkende nodig is?  ⚠️ Meld

 3. Blikken we ook terug op de faillissementen en het geld van de burger wat er doorheen is gejaagd? Grappen worden over iedereen gemaakt. Kun je er niet tegen, richt een club op en trek de discriminatiekaart.


  ⚠️ Meld

 4. He Pvdberg,
  goed punt, er gaat wat gemeenschappelijk geld
  inzitten. Alhoewel ik denk dat zulks echt niet meer
  nodig is. Meen ik echt, zo’n stichting die zaken behartigt,
  die mensen allang zelf kunnen behartigen, da’s een klein beetje
  uit de tijd.
  Of vergis ik me ?  ⚠️ Meld

 5. Klopt erg schrijnend zoals ook op ons weblog waar ook weer niks aan gedaan wordt zoals bij homo hater Vd Berg:

  Leonardo de arrogante homo is er ook weer. Maak je niet zo druk om anderen, koop een leven.


  ⚠️ Meld

 6. 1stejohn de policor jankkleuter. Volgende keer lachen we weer om dikke mensen met rood haar of om een chinees. Of trek je de discriminatiekaart dan ook? Begin anders zelf een weblog kun je mensen bannen en berichten verwijderen.


  ⚠️ Meld

 7. Bericht door Oikofobie, op 12 december 2016 20:21
  Ongeveer 4 miljoen voor Der Spiegel is m.i. een hoop geld, dat is toch gewoon een bedrijf dat de eigen broek op kan houden.

  Eens! Toen er plannen waren voor een nieuw stadion moest er een enquete komen, zogenaamd over het aantal gokkasten die geplaatst zouden worden (ik denk trouwens dat er heel veel volk nu op de tribune zit die toen tegen hebben gestemd) maar het nieuwe Spiegel theater kwam er zonder protest, zogenaamd ter vervanging van de oude die ook nog gewoon nog in functie is.


  ⚠️ Meld

 8. Echt lachen met jou vd Berg. Bagataliseer je discriminerende uitspraken maar dat is waardoor homo haat/discriminatie nog steeds in stand gehouden wordt.
  De vraagstelling hier of het wel nodig is in Zwolle maakt het beeld compleet.  ⚠️ Meld

 9. 1stejohn, Jij maakt op deze pagina een nog niet gemelde gebruiker eddie038 voor homo uit, vindt het erg als ik het doe bij een ander om daarna met een verhaal te komen wat men wel en niet mag zeggen.

  Zo kennen we de meerderheid van policor het liefst. Kijk dus eerst naar jezelf voordat je begint te janken over een ander.


  ⚠️ Meld

 10. Nee hoor dat heb ik niet, ik feliciteer Eddie met zijn anders geaardheid en omdat hij er waarschijnlijk net zo mee worstelt als doelgroep hier boven. Dus sleep mij niet mee in je haat. Jij scheldt mensen voor homo uit alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Echt een topvent ben jij.


  ⚠️ Meld

 11. Kijk sjon, dat bedoel ik nu: eerst suggereren dat ik homo ben (waarschijnlijk zelfprojectie of onderdrukt verlangen van je) en als ik reageer plaats je me in het hokje nazi’s. Snap jij jezelf nog?


  ⚠️ Meld

 12. 1steJohn: laat ze maar, ze zijn er trots op dat ze de sfeer op dit weblog totaal verzieken. De redactie van WLZ modereert niet meer, dat hebben die internethufters toch maar mooi bereikt.


  ⚠️ Meld

 13. Klopt Bernard, ik keur dat ook niet goed, maar de sfeer is op WLZ compleet verziekt en daar houd ik 1steJohn wat mij betreft zeker niet verantwoordelijk voor.


  ⚠️ Meld

 14. Een mening n.a.v. een nieuwsbericht niet kunnen accepteren en gelijk op de man spelen. De arrogante Leonardo en 1stejohn zijn daar heel goed in. Gelijk in het absurde trekken naar haters, racisme en discriminatie.

  Iets met vrijheid van meningsuiting aan willen passen en in willen perken. Iedere andere niet policor gedachte = verbaal afgeslacht. Dat hebben we afgelopen vrijdag met een politicus in de rechtzaal ook gezien.

  Mede dankzij PvdA en D66 faalbeleid. Trap er dus niet in!


  ⚠️ Meld

 15. Dag,

  De door jullie gevoerde discussie vraagt inmiddels wel om reactie vanuit COC Zwolle.

  Over failliet zijn en geldstromen kunnen we heel open zijn. COC Zwolle heeft de afgelopen jaren grotendeels zichzelf voorzien met gelden vanuit onze leden, ons café en de daarbij behorende disco. Daarmee hebben wij, tot het einde van onze horeca aan toe, altijd winst gedraaid en zijn we ook positief geëindigd qua gelden.
  Vergeet niet dat de hele vereniging draait op vrijwilligers. Zowel bestuur als voorlichters, iedereen doet zijn of haar werk voor het COC volledig belangeloos. Maar goed, we zijn dan ook juist gestopt met onze horeca om een faillissement te voorkomen. In de plus geëindigd zeggen we dan.
  In al die jaren hebben we 2750 euro jaarlijks ontvangen van gemeente Zwolle. Dat hebben we gebruikt voor onze voorlichtingen en activiteiten voor de vereniging en is strikt gescheiden gehouden van onze horeca.
  (In een overzichtslijstje van gemeentesubsidies heb ik ooit gelezen dat menig muziekvereniging in Zwolle veel meer subsidie kreeg. Helemaal prima maar even ter vergelijk).

  Dan wat betreft de tolerantie en acceptatie in Zwolle:
  we zijn inderdaad heel trots op Zwolle. Daar gaat het ook goed als het gaat om acceptatie en tolerantie. We hebben een goede samenwerking met horeca, gemeente, politie, scholen, kerken en andere maatschappelijke instellingen opgebouwd. Maar we hebben 23 gemeenten in ons werkgebied. Bijvoorbeeld Hardenberg, Ommen, Dalfsen, Nunspeet, Elburg, Lelystad, Urk, Kampen, Staphorst, Zeewolde, Heerde etcetera.
  Jullie snappen dat het e.e.a. daar nog wel de nodige aandacht behoeft, al gaat het ook daar de goede kant op, we doen ons best.

  Dus ja, na 40 jaar hard werken met honderden vrijwilligers mogen we tevreden zijn en trots. En dat zijn we dan ook!
  Fijne dag nog!  ⚠️ Meld

 16. Bericht door Ilja de Jong, op 13 december 2016 15:01
  Dag,
  De door jullie gevoerde discussie vraagt inmiddels wel om reactie vanuit COC Zwolle.
  ……………………………………(zie boven)
  Dus ja, na 40 jaar hard werken met honderden vrijwilligers mogen we tevreden zijn en trots. En dat zijn we dan ook!
  Fijne dag nog!

  P van de Berg, hoop dat het zo duidelijk is, zoniet dan zal ik Peter S, inlichten over uw leugens.:)


  ⚠️ Meld

 17. PvdBerg, vraagje; Wie schold mij gisteren bij een ander topic uit voor homo? Dat was jij en dat doe je niet alleen bij mij, schelden heeft niets met normaal discussiëren te maken, eerder met een gebrek aan argumenten en fatsoen. Ik ben daar wel klaar mee.


  ⚠️ Meld

 18. Dan wat betreft de tolerantie en acceptatie in Zwolle:
  we zijn inderdaad heel trots op Zwolle. Daar gaat het ook goed als het gaat om acceptatie en tolerantie.

  Goed om te horen dat het goed gaat. Trots 😀

  Nog wel…


  ⚠️ Meld

 19. Leonardo, jij mag de mensen uitmaken om een mening voor racist, pvv’er of extreem rechts, hitler of iedere andere vergelijking wat er op lijkt. Goede argumenten zijn het. Dat je daarna voor homo wordt uitgemaakt, is inderdaad vreselijk en een gebrek aan fatsoen.

  Misschien moet je de webmaster even over mailen?  ⚠️ Meld

 20. He Zwollenaren,

  Ik lees deze berichten met belangstelling.
  Dank voor het delen van de inzichten.
  Dit medium is misschien ook wel onderdeel van de missie
  van het COC, ‘ iedereen zichzelf kan, mag en durft te zijn’

  Dat gaat immers op voor meepraten over alle dingen
  die in onze samenleving gaande zijn.

  Vergis je niet: WIJ maken de wereld. Puzzel heel diep na
  over wat je wilt van de wereld, en hoe je anderen ook daarmee
  zou kunnen helpen. (die misschien iets anders willen dan jezelf wilt 😉

  Ook dank aan Ilja , voor de toelichting.  ⚠️ Meld

 21. Bericht door Pvdberg, op 12 december 2016 18:51
  Blikken we ook terug op de faillissementen en het geld van de burger wat er doorheen is gejaagd? Grappen worden over iedereen gemaakt. Kun je er niet tegen, richt een club op en trek de discriminatiekaart.

  Bovengenoemde onjuistheid is door Ilja de Jong dus vakkundig de nek omgedraaid. Hulde !!!


  ⚠️ Meld

 22. Bericht door Geheel Onzichtbare D, op 13 december 2016 17:58
  Bericht door Pvdberg, op 12 december 2016 18:51
  Blikken we ook terug op de faillissementen en het geld van de burger wat er doorheen is gejaagd? Grappen worden over iedereen gemaakt. Kun je er niet tegen, richt een club op en trek de discriminatiekaart.

  Bovengenoemde onjuistheid is door Ilja de Jong dus vakkundig de nek omgedraaid. Hulde !!!

  Een hele grote “big smile” met dank aan Ilja .  ⚠️ Meld

 23. Iets met vrijheid van meningsuiting aan willen passen

  Gelukkig bepaalde de rechter dat de meningsuiting niet onbeperkt is. Bewust kwetsen mag niet in Nederland, en daar moeten we dankbaar voor zijn. Niet mee eens? Dat kan. Dan graag verhuizen naar Turkije of Rusland. Veel plezier!


  ⚠️ Meld

 24. Bericht door hopla, op 13 december 2016 19:07
  Iets met vrijheid van meningsuiting aan willen passen

  Gelukkig bepaalde de rechter dat de meningsuiting niet onbeperkt is. Bewust kwetsen mag niet in Nederland, en daar moeten we dankbaar voor zijn.

  hopla.
  Gelukkig maar hopla, aangejaagd door de volksmenner Wilders denken steeds meer van die kansloze leeghoofden dat ze alles maar kunnen en
  mogen zeggen.

  Hulde aan Post .NL

  PostNL ontslaat chauffeur om haatbericht
  Gisteren, 11:05
  AMSTERDAM – PostNL heeft vandaag een chauffeur op staande voet ontslagen, omdat hij na de bomaanslag in Turkije afgelopen weekeinde het bericht plaatste: ??Jammer dat er maar 29 doden zijn gevallen. Die 29 komen gelukkig niet hierheen. Top.??

  Nadat een storm van verontwaardiging was losgebarsten, heeft PostNL de man direct naar huis gestuurd. ⤸We willen nadrukkelijk afstand doen van deze ongepaste uitingen⤝, schrijft PostNL op haar Facebookpagina.

  ⤸Vanwege de onacceptabele uitspraken past de chauffeur niet in ons bedrijf. We nemen per direct afscheid van hem⤝, laat PostNL via Twitter weten.

  In zijn laatste Facebook-bericht meldt de chauffeur nu dat hij ??heeft gewerkt bij PostNL??. Hij heeft zijn eerdere posts verwijderd, maar er circuleren nog screenshots van zijn commentaar.

  Bij de aanslag in Istanbul kwamen volgens de meest recente cijfers 44 mensen om en raakten 155 mensen gewond.  ⚠️ Meld

 25. tsja, de moraalpolitie is hier ook weer aanwezig. Mooi voorbeeld hoe 1stejohn en leonardo hier keihard op de bek gaan. Enge mensen brr.

  ilja goede uitleg. Recentelijk zijn er faillissementen geweest in de Kamperstraat van holebi cafes. Niet te verwarren met het coc.


  ⚠️ Meld

 26. Poeh nou inderdaad echt heel erg…
  Wannneer ga je nu echt eens wat zinnigs zeggen dan en waar ga je nu met Eddie wat drinken op jullie zaterdagavonden ?:D


  ⚠️ Meld

 27. Bericht door Jasper Bos, op 13 december 2016 23:43
  tsja, de moraalpolitie is hier ook weer aanwezig.

  Jasper Bos.

  Beter een moraal ridder. of moraal politie, dan te boek staan al de ultieme ,,, onbeschofte Nederlander,,,, Want dat is precies de kwalificatie waar jij aan voldoet,  ⚠️ Meld

 28. Hele verhalen van jou kant zijn hier te lezen en van mij één zin. Dan reageer ik als door een wesp gestoken? Weet je zeker dat je geen D66 stemmer bent of bij de policor kliek hoort van recht lullen wat krom is? Zo kom je wel over namelijk. Of je heb je een beter argument?


  ⚠️ Meld

 29. Jasper Bos.

  Wat ik stem ,dat weet ik zelf wel en dat gaat jou geen ene moer aan.
  Laat staan dat ik dat deel met jou, dat deel ik met personen waar ik een normaal fatsoenlijke discussie mee kan voeren. En tot die categorie past jij totaal niet, Jij bent een van de velen die het woordje ,,policor,, te pas en te onpas gebruikt om interessant over te komen, maar helaas Jasper Bos, je bereikt juist het tegendeel.

  Een kleine samenvatting.

  Overal op internet lees je erover, die dekselse policors. Ze schijnen elke uithoek van de Nederlandse samenleving over te hebben genomen. Maar wie zijn die boeven nou precies, waar men zo naar uithaalt?

  Een goede vraag, die ik mezelf stel, al zeg ik het zelf. De policor. Vooral op rechts! kan je er niet meer omheen. Wat is nu eigenlijk een ‘policor’? Het lijkt me logisch aan te nemen dat het afkomt van ‘politiek correct’ ofwel een soort van censuur die je jezelf als samenleving oplegt om maar niet over ongemakkelijke dingen te praten waar je het liever niet over hebt, de onpopulaire mening die je beter niet kan hebben afzwerend. Tot zover kan ik het nog wel volgen.

  Hier raak ik alleen de weg een beetje kwijt. Het woord ‘policor’ wordt nu vooral als scheldwoord gebruikt om die geniepige linksmenschen eens goed op hun plaats te zetten. Als iemand niet onverdeeld tégen de asielzoekersstroom is, waagt te zeggen dat niet alle moslims terroristen zijn of het niet zo’n goed idee vindt er bij voorbaat van uit te gaan dat Marokkanen crimineel zijn en ze als zodanig te behandelen, dan is ‘ie ineens een goedpratende, wegkijkende policor. Dat snap ik niet. En velen met mij.


  ⚠️ Meld

 30. Allen die het aan gaat,

  Zoals jullie weten heeft de redactie van Weblog Zwolle de lezers alle vrijheid gegeven te reageren op de op deze website geplaatste nieuwsberichten. De redactie vind dat deze vrijheid bewaard moet blijven.
  Deze vrijheid wordt gegeven op basis van het vertrouwen dat een ieder hier mee om kan gaan.
  Helaas blijkt steeds meer dat sommigen deze vrijheid niet aan kunnen.

  Dit topic zal gesloten worden als statement. Een statement waarmee de redactie aan wil geven dat wanneer de vrijheid van vrij reageren niet correct wordt gehanteerd, de redactie zich niet anders dan genoodzaakt ziet topics te sluiten, of zelfs compleet uitsluiten van de reactiemogelijkheid voor sommige gebruikers van Weblog Zwolle.
  Dit laatste zal zonder aankondiging vooraf uitgevoerd worden, en is onherroepelijk!
  Wij hopen nog steeds dat dit niet nodig is, en een ieder bij zichzelf te rade gaat over wat en hoe men reacties plaatst op Weblog Zwolle.

  De Redactie


  ⚠️ Meld

 31. Eerst mensen voor onbeschoft en kansloze leeghoofden uitmaken en daarna het gesprek aan gaan waarom je als policor wordt bestempeld.

  Te laat. Volgende keer een discussie aan gaan zonder aantijgingen des persoon.


  ⚠️ Meld

 32. Bericht door Jasper Bos, op 14 december 2016 9:40
  Eerst mensen voor onbeschoft en kansloze leeghoofden uitmaken en daarna het gesprek aan gaan waarom je als policor wordt bestempeld.

  Te laat. Volgende keer een discussie aan gaan zonder aantijgingen des persoon.

  Jasper Bos.

  Neem dan zelf ook het voortouw, want ELKE discussie ongeacht het item, wordt door oa ook door jou meteen om zeep geholpen,en een fatsoenlijke open discussie onmogelijk gemaakt wordt.


  ⚠️ Meld

 33. Het lijkt me logisch aan te nemen dat het afkomt van ‘politiek correct’ ofwel een soort van censuur die je jezelf als samenleving oplegt om maar niet over ongemakkelijke dingen te praten waar je het liever niet over hebt, de onpopulaire mening die je beter niet kan hebben afzwerend.

  Tot zover kan je met de vinger naar de zere plek wijzen. Probeer hem er eens op te leggen.  ⚠️ Meld

 34. Hier raak ik alleen de weg een beetje kwijt. Het woord ‘policor’ wordt nu vooral als scheldwoord gebruikt om die geniepige linksmenschen eens goed op hun plaats te zetten. Als iemand niet onverdeeld tégen de asielzoekersstroom is, waagt te zeggen dat niet alle moslims terroristen zijn of het niet zo’n goed idee vindt er bij voorbaat van uit te gaan dat Marokkanen crimineel zijn en ze als zodanig te behandelen, dan is ‘ie ineens een goedpratende, wegkijkende policor. Dat snap ik niet. En velen met mij.

  Lees je “geniepig linksmenschische” voorbeelden nou eens terug.


  ⚠️ Meld

Reageer