Muziek bij de Buren

Zwolle – Zondagmiddag vond in Zwolle ‘Muziek bij de Buren’ voor de tweede keer plaats. Dit festival werd voor het eerst in 2013 in Arnhem georganiseerd. Het is een muziek- en ontmoetingsfestival in één. Inmiddels wordt het festival jaarlijks in verschillende steden in Nederland georganiseerd. Tijdens het festival kon je bij gastvrije bewoners van Zwolle binnenlopen en genieten van korte optredens. Het ging niet alleen om de muziek. Ook het ontmoeten van je stadgenoten is een belangrijk onderdeel van het festival.

dsc_0041-bordermaker.jpg 

Het festival werd geopend met een optreden in jachthaven de Hanze. Aan het eind van de middag werd het festival afgesloten met een afterparty in Hedon, waarbij artiesten optraden die ’s middags al in diverse huiskamers te beluisteren waren. In Zwolle was je zondagmiddag in zo’n 59 huiskamers welkom voor 169 optredens.

dsc_0048-bordermaker.jpg 

dsc_0016-bordermaker.jpg 

Aan de Diezerenk waren twee huiskamers veranderd in een mini-concertzaal. In beide huiskamers stonden koffie, thee en koekjes klaar voor de gasten. In de ene huiskamer was een optreden van Henk Jans te beluisteren. Henk begeleidde zichzelf op gitaar. Hij schrijft en componeert zijn eigen Nederlandstalige nummers. Muziek die bij hem past. Hij werd begeleid door Marino op percussie.
In de huiskamer bij de overburen kon je luisteren naar Mark en Lotte. Zij zijn (ex) conservatoriumstudenten. Lotte is zangeres en werd door Mark op de gitaar begeleid. Samen brachten ze jazz nummers ten gehore, waarvoor ze zelf de arrangementen hebben geschreven.

 

dsc_0024-bordermaker.jpg

De sfeer in de huiskamers was uitstekend. De interactie tussen publiek en artiest heel direct. Dit zou in een grote concertzaal onmogelijk zijn. Ter plekke kon om een verzoeknummer gevraagd worden. Ook het contact met de medebezoekers was leuk. ‘En dat allemaal gewoon bij de buren hè?’ aldus een van de aanwezigen. Het was een mooie gelegenheid om te luisteren naar veel muzikaal talent wat Zwolle in huis heeft.

Voor meer informatie: http://zwolle.muziekbijdeburen.nl /

 

Loes la Faille

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Bericht door Tsja, op 12 december 2016 10:31
  Hopelijk hadden de buren geen overlast…

  Nee hoor, de buren waren ook bij de buren om naar de muziek te luisteren.:D


  ⚠️ Meld

 2. Bericht door Steven, op 12 december 2016 12:11
  @Sjakel
  Waren dat de buren van beide kanten

  Nee van één kant, deze woonde op een hoekhuis.:D:


  ⚠️ Meld

Reageer