Joris Luyendijk te gast bij Uitgelicht

Zwolle – Dinsdag 20 december organiseren Journalistiekstudenten van Windesheim de laatste Uitgelicht van dit kalenderjaar. Te gast is Joris Luyendijk. Uitgelicht is een gastcollegereeks georganiseerd door studenten van de opleiding Journalistiek van Windesheim. Tijdens elke editie is een inspirerende journalist te gast die een inkijkje geeft in zijn of haar journalistieke carrière. Eerdere gasten waren onder ander Matthijs van Nieuwkerk, Dionne Stax en Twan Huys.

Journalist en antropoloog Joris Luyendijk neemt op dinsdag 20 december plaats op het podium van Uitgelicht. Luyendijk is gespecialiseerd in de Arabische en islamitische wereld en is onder andere bekend als auteur van de boeken ‘Een goede man slaat soms zijn vrouw’ en ‘Het zijn net mensen’. In zijn boeken gaat Luyendijk onder andere in op ingewikkelde journalistieke thema’s zoals vrijheid van meningsuiting in dictaturen en de onmogelijkheid van goed, objectieve verslaggeving in het Midden-Oosten. Luyendijk presenteerde onder andere de programma’s Zomergasten en Wintergasten en het radioprogramma Met Het Oog op Morgen. In 2011 verhuisde Luyendijk met zijn gezin naar Londen, waar hij voor de The Guardian een blog bijhield over de financiële wereld van de Londense City. Vorig jaar publiceerde hij hierover het boek ‘Dit kan niet waar zijn’.

Programma en aanmelding
De bijeenkomst is kosteloos toegankelijk en vindt plaats in het auditorium van Windesheim. De zaal is vanaf 15.00 uur geopend, het programma start om 15.30 uur. Aanmelden is niet nodig.

Artikel delen:
Reacties 6

Reageer