Scholieren openen Ontwerpfestival Prinsenpoort Zwolle

Vrijdag 23 november openen leerlingen van de Parkschool ‘officieus’ om 14.15 uur het Ontwerpfestival Prinsenpoort met een eerste tekenworkshop. Als onderdeel van de officiële opening vertellen ze de andere deelnemers aan het festival om 15.00 uur hun ideeën voor de wijkuitbreiding van Veerallee.

Daarna start de eerste serie workshops van het Ontwerpfestival dat op vrijdag en zaterdag plaatsvindt in Ecodrome in Zwolle. In het Ontwerpfestival kan iedereen een bijdrage leveren aan een nieuw plan voor de voormalige ABN AMRO locatie in Zwolle. De opgaven voor het plan bestaat uit het realiseren van maximaal 10.000 vierkante meter kantooroppervlakte en 140 tot 200 woningen. Het schetsontwerp, als resultaat van het Ontwerpfestival, wordt op woensdag 28 november om 20.00 uur gepresenteerd, eveneens in Ecodrome.

Het Ontwerpfestival Prinsenpoort is een initiatief van Bouwfonds MAB Ontwikkeling Zwolle in samenwerking met de gemeente Zwolle. De leiding voor proces en ontwerp is in handen van IS Maatwerk, een samenwerkingsverband van Overes Interactieve Planontwikkeling (Purmerend) en HzA Stedebouw en Landschap (Hoorn).

Het ontwerp voor het wijkuitbreidingsplan van Veerallee gebeurt volgens de methode Community Planning. Bouwfonds MAB Ontwikkeling en de gemeente Zwolle kozen voor deze methode om bewoners, belangenorganisaties en belangstellenden samen de gelegenheid te geven mee te praten en tekenen aan het plan voor het nieuwe deel van de wijk. Beiden vinden de inbreng van bewoners en andere belangstellenden belangrijk. Iedereen heeft immers verstand van wonen en weet uit eigen ervaring wat wel werkt en niet werkt in zijn of haar woonomgeving.
 
IS Maatwerk kreeg de opdracht om volgens de methode van Community Planning het ontwerp te maken. De bijdragen van alle deelnemers dient als inspiratiebron om binnen enkele dagen een schetsontwerp te maken. Op woensdag 28 november presenteert IS Maatwerk het schetsontwerp als hun voorstel voor de wijkvernieuwing.
 
Meedoen is gemakkelijk, leuk en leerzaam voor IEDEREEN. Er is een ruime keuze aan onderwerpen en werkwijzen om mee te doen. Deelnemers kunnen van workshop naar workshop ‘zappen’ en ze kunnen komen en gaan wanneer zij willen. Ook kinderen zijn van harte welkom. Speciaal voor hen is er een kinderhoek waar ze onder begeleiding kunnen knutselen. Meedoen aan het Ontwerpfestival is een unieke kans om ervaring en kennis over wonen uit te wisselen met anderen en zo bij te dragen aan het plan.
 
 

Artikel delen:

Reageer