Menso Alting behoort tot de top van Nederland

Zwolle – Met een gemiddelde score van 74,5 punten staat ROC Menso Alting, net als vorig jaar op de tweede plaats in Keuzegids MBO-Studies waarin 43 mbo-instellingen worden vergeleken. Daarmee behoort de school tot de top van Nederland. De opleidingen Pedagogisch Werk, Verzorging en Verpleging scoorden zo hoog dat ze het predicaat topopleiding hebben kregen. Menso Alting is één van de twee christelijke, kleinschalige scholen die al jaren hoog scoren. Hoornbeeck, met vestigingen van Goes tot Amersfoort, staat opnieuw bovenaan de lijst.

Deze keuzegids omvat per vakgebied een uitgebreid overzicht van opleidingen, arbeidsmarktgegevens en een kwaliteitsvergelijking tussen mbo-scholen in Nederland. De opleidingen met ster krijgen het predicaat topopleiding en behoren bij de beste opleidingen van Nederland. Zij scoren 75 of meer punten. De opleiding Pedagogisch Werk scoort maar liefst 93 punten, 8 punten hoger dan de tweede plek. De studenten zijn dik tevreden over de verschillende onderdelen: docenten en lessen, leer je genoeg, begeleiding, eerlijke toetsing en praktijkstage. Het onderdeel schoolorganisatie verdiende zelfs drie pluspunten. De opleiding Verpleging haalde nog meer punten dan vorig jaar; 83 punten. De opleiding Verzorging haalde 75 punten. Maatschappelijk werk haalde 73 punten.

De resultaten zijn gebaseerd op de JOB-Monitor, het landelijke tevredenheidsonderzoek onder alle mbo-studenten uitgevoerd door de Jongerenorganisatie Beroepsonderwijs (JOB). Daarnaast zijn diverse gegevensbronnen gebruikt, onder ander van het Ministerie van Onderwijs en het onderzoekbureau voor onderwijs en arbeidsmarkt. De Keuzegids MBO-studies 2017 wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI).

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.