Home Start: voor een steuntje in de rug

Zwolle – Home Start Zwolle biedt mogelijkheden voor gezinnen die een ‘steuntje in de rug’ kunnen gebruiken. Daarvoor heeft een nieuwe groep vrijwilligers onlangs de basistraining van Home Start afgerond. Met hun basistraining kunnen zij ouders ondersteunen bij het opvoeden van kinderen in een periode met problemen.

Ieder gezin maakt wel eens een periode door waarin het niet zo goed gaat: ziekte, moeilijkheden met de kinderen, weinig contact met vrienden en familie, gebrek aan geld of spanningen met de partner. Meestal kun je zulke problemen zelf oplossen. Maar soms is het een opluchting als iemand tijd heeft om te luisteren of een handje helpt bij het goed regelen van praktische zaken. Een vrijwilliger van Home Start Zwolle kan dit bieden.

Home Start Zwolle biedt ouders, met hulp van getrainde vrijwilligers, ondersteuning bij de opvoeding van hun kinderen (tussen 0 tot 12 jaar). Dit landelijk ontwikkelde programma wordt in Zwolle uitgevoerd door Frion en WijZ. Het bijzondere aan dit programma is dat een vrijwilliger een gezin voor maximaal een jaar een dagdeel per week kan ondersteunen in een periode dat het niet zo goed gaat.

Voor meer informatie: zie www.home-start.nl of mail met Home-Start coördinator Fenke Beeftink, tel: 038 8515 700 / zwolle@home-start.nl

Artikel delen:

Reageer