Voorbeschouwing PEC Zwolle – FC Utrecht

Zwolle – FC Utrecht heeft via overwinningen tegen FC Twente (1-3) en FC Groningen (1-0) de achtste finales van de KNVB Beker van dit seizoen bereikt. In de eerste ronde kwamen de Utrechters pas in de slotfase voorbij FC Twente. In de 88 e minuut scoorde Sebastien Haller de 1-2 en in de 91 e minuut maakte Richairo Zivkovic, die ook al de 0-1 maakte, de 1-3. In de tweede ronde tegen FC Groningen wist de ploeg uit de Domstad ook pas in blessuretijd de overwinning veilig te stellen. PEC Zwolle won dit bekertoernooi de uitwedstrijd tegen DVS’33 (1-4) en het thuisduel tegen VVV-Venlo (2-1). In de eerste ronde maakten Nicolai Brock Madsen (twee keer), Bram van Polen en Anass Achahbar de Zwolse doelpunten. In de wedstrijd tegen de Limburgers scoorden Kingsley Ehizibue en Youness Mokhtar namens PEC Zwolle.

Zowel FC Utrecht als PEC Zwolle kunnen gezien worden als echte ‘cupfighters’. Beide ploegen presteren vaak goed in het KNVB bekertoernooi. FC Utrecht won de KNVB Beker drie maal (1985, 2003 en 2004) en stond zes keer in de finale. Ook vorig jaar had de ploeg van trainer/coach Erik ten Hag het tot de eindronde geschopt. Toen verloren de Domstedelingen met 2-1 van Feyenoord. PEC Zwolle heeft drie keer in de bekerfinale gestaan en won één maal. In 1977 verloren de Zwollenaren de finale van FC Twente ’65 met 3-0. In 2014 won de ploeg van Jans de finale wél. Toen was het team met maar liefst 5-1 te sterk voor Ajax, waardoor de beker voor het eerst in de historie werd gewonnen door de Blauwvingers. Een jaar later stond PEC Zwolle opnieuw in de finale, maar toen verloor het van FC Groningen met 0-2.

PEC Zwolle en FC Utrecht stonden dit seizoen al één keer eerder tegenover elkaar. In het MAC3PARK stadion werd het in de competitiewedstrijd 1-1. De Blauwvingers leken lang op weg naar een overwinning, na een treffer van Ehizibue in de twaalfde minuut. In de 90 e minuut kwam de uitploeg echter langszij, via een strafschop van Haller. PEC Zwolle heeft het vaak lastig tegen de Domstedelingen. De laatste overwinning van de Zwollenaren was op 1 februari 2015. Toen werd het in de Galgenwaard 0-2. Een overzicht van de meest recente duels vind je hieronder.

10-09-2016 PEC Zwolle – FC Utrecht 1-1 Eredivisie
15-05-2016 FC Utrecht – PEC Zwolle 5-2 Play-offs EL
12-05-2016 PEC Zwolle – FC Utrecht 0-0 Play-offs EL
24-01-2015 FC Utrecht – PEC Zwolle 1-0 Eredivisie
23-10-2015 PEC Zwolle – FC Utrecht 1-2 Eredivisie

De wedstrijd staat woensdagavond onder leiding van Björn Kuipers. Hij wordt geassisteerd door de heren Van Roekel, Zeinstra en Manschot. Daarnaast is er bij dit duel een videoscheidsrechter aanwezig, om de arbitrage waar nodig van advies te voorzien.

Bron: peczwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 34
 1. Bekerwedstrijden zijn vaak andere wedstrijden dan competitie, maar ik heb Utrecht afgelopen weekend bekeken en denk toch als uitslag 0-5.


  ⚠️ Meld

 2. Voorspellingen bekerwedstrijd FC Utrecht – PEC Zwolle:

  @Jasper Bos 1-0
  @ceesje ofwel @kweenie (telt niet mee 1 persoon met meerdere nicknamen.)
  @joppuh 2-0
  @zwollenaartje2 1-0
  @Mike70 0-5
  @Pvdberg 2-1
  @Steven 2-1


  ⚠️ Meld

 3. Voorspellingen bekerwedstrijd PEC Zwolle – FC Utrecht:

  @Jasper Bos 1-0
  @ceesje ofwel @kweenie (telt niet mee 1 persoon met meerdere nicknamen.)
  @joppuh 2-0
  @zwollenaartje2 1-0
  @Mike70 0-5
  @Pvdberg 2-1
  @Steven 2-1


  ⚠️ Meld

 4. Voorspellingen bekerwedstrijd PEC Zwolle – FC Utrecht

  @Jasper Bos 1-0
  @ceesje ofwel @kweenie (telt niet mee 1 persoon met meerdere nicknamen.)
  @joppuh 2-0
  @zwollenaartje2 1-0
  @Mike70 0-5
  @Pvdberg 2-1
  @Steven 2-1
  @Jesse 1-2
  @Leonardo 1-2
  @ja -tja 2-1  ⚠️ Meld

 5. Net als in de competitie in blessuretijd een doelpunt tegen. Toen niet de eerste overwinning van het seizoen, nu uitgeschakeld in de beker.

  Wat is die Zivkovic toch een lelijke duikelaar zeg!
  Ik heb Kuipers hoog zitten, maar hier floot hij wel heel makkelijk zeg!


  ⚠️ Meld

 6. Uitgeschakelt door kuipers.

  Balen balen. Misselijk op deze manier te verliezen. We verzuimden weer het af te maken.

  Achabar terecht afgeschreven.


  ⚠️ Meld

 7. Zwolle speelde goed en had moeten winnen.
  Bram kan het niet meer belopen in de 80 ste minuut.
  Drama speelde zich voor mijn vak af, 30.
  Volstrekt onnodig.
  Wisselbeleid van Jans, was op z’n minst merkwaardig.
  Misschien dacht hij met 3-0 voor te staan, had gekund…
  Enfin, geen Kuip dit jaar.

  Nogmaals de eerste helft, een ouderwets PEC, eindelijk.


  ⚠️ Meld

 8. Nogmaals de eerste helft, een ouderwets PEC, eindelijk.

  Ouderwets opendraaien, kaatsen en elkaar vinden. Echt een genot om naar te kijken. Door uit de fysieke duels kan blijven hoef je die ook niet winnen, of haalt er slim voordeel uit. Dat gogme was er ook meer vandaag.

  We missen dan wel een echte afmaker, maar spelers als Thomas en Menig moeten nou ook eens hun punten mee gaan pakken…niet normaal hoe dat weet niet lukte.  ⚠️ Meld

 9. Net naar Jans, geluisterd. Tjonge jonge wat jammer allemaal .
  Ik heb een vorstelijk PEC gezien. Misschien overdrijf ik wel wat.

  Jans moest wel wisselen,excuus Ron, omdat zowel Holla als Thomas weer opspelende hamstring-sores hadden en tel daarbij ook nog eens een trap op de knie van Warmerdam en je hele voortreffelijk functionerend middenveld kan inrukken.

  Wat een pech kun je hebben…  ⚠️ Meld

 10. Het is toch wat: PEC speelde wederom geweldig volgens Jans. Maar weer verliezen!!! Zo dom dit blije eikel gedrag van Jans: je spelers denken’ ach, ome Ron is tevreden en gelukkig, zo slecht doen we het niet’. De houdbaarheidsdatum van Jans is nu toch echt ruim overschreden….


  ⚠️ Meld

 11. Vd hart keepte wel goed vandaag.
  Illusie armer nu voor rechtstreeks plaatsen voor Europees voetbal of niet Eddie ? Eerst nog je witte zakdoek er uit halen he?

  Klassiek avondje Zwols voetbal weer..


  ⚠️ Meld

 12. Hart is een prima keeper, ook vandaag. En in Europa hebben we helemaal niets te zoeken. Is alleen leuk voor de dagje-uit supporters die dan hossend door een oostblokland kunnen zwalken. Daar gaat je uitje, sjonnie.


  ⚠️ Meld

 13. Supporters voor 4e keer op rij overstemt door het vakje met de gasten.

  Vanavond kwam dit omdat er veel mensen waren die normaal nooit komen, ik weet niet hoeveel mensen met A4 tjes ik heb gezien die zoekend en verloren over de tribune aan het dwalen waren. Vervolgens 6x per helft weer opstaan om chips, koffie of bier te halen. Ik vermoed dat ze nog geen 3 spelers bij naam kunnen noemen.


  ⚠️ Meld

 14. sjonnie

  Iemand die John heeft sjonnie noemen is kleinerend en beledigend bedoeld door beroepskwetser Eddie. Dat wil WLZ niet staat hier in de huisregels. Dat verdient een IP-ban.


  ⚠️ Meld

 15. @eddie038: Dit had ook met het tijdstip te maken, veel mensen zijn om 18:30u nog bezig met thuiskomen/eten en op een woensdagavond zijn er ook veel andere dingen.

  Daarnaast is het makkelijker om met een vak van 500 man die bij elkaar staat veel geluid te maken, dan 500 ‘zingende mensen’ die verdeeld zijn door het hele stadion.

  Uiteindelijk dikke pech met de penalty in de blessuretijd, maar in de eerste helft wel goede dingen gezien, hopelijk in de winterstop een aanvaller erbij die een goede voorzet heeft of makkelijk goals maakt en Mokhtar weer fit scheelt ook het nodige.


  ⚠️ Meld

Reageer