“Zwolle is een klein geheim rijker”

Zwolle – De geveltuinen in het Broerenkwartier, ontworpen door de bekende tuinarchitect Harry Pierik, zijn onderdeel van een groter plan om de Zwolse binnenstad te vergroenen. In de Roggenstraat, Broerenstraat, Spiegelstraat, Korte Smeden en Eiland zijn de kleine plantsoenen inmiddels te vinden. Spoedig volgen ook de stegen richting het Gasthuisplein. Samen vormen alle geveltuinen uiteindelijk een route van secret gardens die leidt langs de mooiste plekken in de binnenstad. Het onderhoud is in handen van de ondernemers in de betreffende straten, samen met Rova, leerlingen van de Groene Welle en een netwerk van vrijwilligers.

De aanleg van geveltuinen is één van de initiatieven om het Broerenkwartier een positieve impuls te geven. Inmiddels tonen ondernemers uit de gehele binnenstad interesse voor de komst van geveltuinen. Een ander initiatief is het groenpaviljoen op het plein Achter de Broeren, een ontwerp van kunstenares Merijn Vrij. Afgelopen half jaar vormde dat een populaire rust- en ontmoetingsplek voor het winkelend publiek. Deze winter maakt het paviljoen tijdelijk plaats voor andere kunstwerken. Zo stelt kunstenaar Ronald A.Westerhuis verschillende werken beschikbaar aan de stakeholdersvereniging van het Broerenkwartier ten behoeve van een expositie die van 15 december 2016 tot en met 10 maart 2017 te zien zal zijn op onder andere het Broerenkerkplein.

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Mooie initiatieven, hoe meer hoe beter!

  De tijd dat je als ondernemer alleen maar een sandwich bord buiten zet een op je klanten wacht is echt voorbij.

  Nu ook eens kritisch naar de gevel van de winkel kijken, en werk maken van een frisse, passende en unieke uitstraling, en ook je eigen stoep eens vegen.

  Deze binnenstad kan zoveel mooier…


  ⚠️ Meld

 2. We zijn als Zwollenaren zeker verwend met een mooie binnenstad en een omvangrijke geschiedenis. Vergelijk dit eens met steden in Overijssel zoals b.v. Almelo, Hengelo, Enschede. Je zou daar maar moeten wonen. Verschrikkelijk!


  ⚠️ Meld

Reageer