PEC Zwolle verliest KNVB beker wedstrijd

Zwolle – PEC Zwolle is er niet in geslaagd om de kwartfinale van de KNVB Beker te bereiken. In het eigen MAC3PARK stadion gaat het in blessuretijd mis als Richairo Zivkovic een strafschop versiert en benut. Daardoor wint FC Utrecht met 1-2, ondanks een vroeg doelpunt van spits Nicolai Brock-Madsen. Dirk Marcellis baalt van het moment met de strafschop. ,, Ik zei dat ik het niks vond, Kuipers wilde wachten op de videoscheidsrechter. Die vond het ‘niet honderd procent niks’."

_1mg_5590.jpg 

Zwolle kwam via Brock-Madsen al vroeg op voorsprong. Uit een ingooi van Bart Schenkeveld stuurde Danny Holla diezelfde Schenkeveld diep. De rechtsback legde de bal uitstekend terug op Brock-Madsen, die de bal in het verlaten doel schoot. Voor de openingstreffer was Utrecht nog even gevaarlijk geweest, maar daarna was Zwolle de bovenliggende partij voor rust. De bezoekers hadden weliswaar wat vaker de bal, maar de Zwollenaren kregen voldoende kansen om te scoren. Zo had Utrecht-keeper David Jensen een uitstekende reflex op de poging van Bram van Polen. De rebound van Ted van de Pavert werd vervolgens gekraakt. Ook aanvaller Queensy Menig was gevaarlijk. Hij verscheen plots voor keeper Jensen. Menig liep door en gaf een voorzet, maar een doelpunt leverde het niet op.

 _2mg_5522.jpg

_31mg_5682.jpg

_4mg_5595.jpg

Na rust was de huurling van Ajax opnieuw gevaarlijk. Eerst schoot hij de bal in kansrijke positie voorlangs, later ging de bal via de buitenkant van de paal naast. Naarmate de tweede helft vorderde, nam Utrecht meer en meer risico in de jacht op de gelijkmaker. Doelman Mickey van der Hart voorkwam doelpunten op de inzetten van Gyrano Kerk en Zivkovic. Tien minuten voor tijd was het invaller Kevin Conboy die voor de gelijkmaker zorgde. Uit een voorzet vanaf de rechterkant verscheen hij oog in oog met Van der Hart en faalde niet: 1-1. Het leek uit te draaien op een verlenging, tot het fatale moment in blessuretijd. Trainer Ron Jans baalt van het moment van de 1-2 en de uitschakeling: ,, Hij springt gewoon en de vrije trap even eerder werd op een totaal andere plek genomen dan zou moeten. Dit pas wel in ons seizoen."

Zondag wacht de laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar. In Almelo wordt er om 14.30 uur afgetrapt tegen Heracles. Bron: www.peczwolle.nl

_mg_5473.jpg

_mg_5515.jpg

_mg_5528.jpg

_mg_5534.jpg

_mg_5617.jpg

_mg_5624.jpg

_mg_5635.jpg

_mg_5640.jpg

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Wilden Kuipers en Blom misschien op tijd thuis zijn.? Wat een schande om een strafschop te geven. Deze arrogante speler dook opzettelijk over het been van Marcellis.Zelf zei hij hierover: een kadeautje. Wat top scheidsrechter Kuipers!!!!!. En Blom is m.i. ook niet pro, gezien eerdere ervaringen met hem.>:(>:(


  Maak melding

 2. Wilden Kuipers en Blom misschien op tijd thuis zijn.?

  ja dat denk ik wel , maar zij waren er wel

  😛

  misschien dachten ze fans van zwolle zitten lekker thuis:'(

  ja okë de tijd was wat vroeg ..

  maar de utrecht SUPPORTERS waren er wel
  ondanks de file s , avondspits , 😉

  wat een ajax publiek in zwolle (jammer)  Maak melding

 3. Dit is voetbal op het hoogste niveau en matenaaien is al jaren geaccepteerd. Als een PEC-speler het zou doen heette het ‘professioneel’. Marcellis moet er zo niet ingaan en er is contact. Heel licht, maar toch. Dan kan de scheids hem geven.


  Maak melding

 4. Wat een treurwilgen onder de PEC aanhang die Blom wel even wilden molesteren. Intriest dat de ME er aan te pas moest komen om die man te ontzetten. Deze ééncelligen horen niet in het PEC stadion thuis, zeker omdat PEC prima en normaal publiek heeft. PEC onwaardig die gestoorden. Hoop dat ze een levenslang stadionverbod krijgen.


  Maak melding

 5. Kan Leonardo geen ban krijgen? Gelijk beginnen met schelden op pec aanhangers en de sfeer verzieken hier. Hoezo is het een ééncellige of een treurwilg? Misschien had deze man een trauma of zijn medicijnen niet op tijd ingenomen? Of kwam hij net terug van een militaire uitzending in het midden-oosten om ook jouw oorlog te voeren?

  Denk toch eens na. Verzuurde droeftoeters als jij zouden een levenslange ban moeten krijgen.


  Maak melding

Reageer