Klapstuk van de Kerstpakkettenactie Zwolle

Zwolle – Dit weekend van vrijdag 16 en zaterdag 17 december wordt het klapstuk van de Kerstpakkettenactie", zegt Jan de Beer met een twinkeling in zijn ogen. Hij is een van de organisatoren van – zoals hijzelf omschrijft – "het leukste vrijwilligersproject van Zwolle." In dit weekend kunnen in heel Zwolle producten gekocht worden bij alle Jumbo supermarkten en de Albert Heijn-winkels in Zuid. Hij vervolgt: "We hopen dit jaar op 40.000 producten. Dus koop die supermarkten helemaal leeg!"

kerstpakkettenactie-2015-elvado-fotografie.jpg
Foto:Elvado Fotografie 

Dit jaar worden er 2.100 kerstpakketten gemaakt, 700 vrijwilligers doen mee, 25.000 boodschappenlijstjes liggen klaar om uitgedeeld te worden in de supermarkten en het afgelopen jaar zijn er 1.000 bananendozen gespaard. Deze zijn nodig voor de opslag en het vervoer van alle boodschappen.  

De Beer:"De afgelopen weken zijn overweldigend verlopen. De organisatie van de Kerstpakkettenactie Zwolle knijpt zichzelf in de arm wat betreft de cijfers. Voor de inpakavond hebben we maar liefst 2,5 kilometer tape klaarliggen. Dat is nodig voor het goed dichtplakken van de kerstpakketten. Vorig jaar zaten er zoveel producten in het pakket, dat we de onderkant van de doos extra moesten verstevigen."

De Kerstpakkettenactie Zwolle heeft vorig jaar een opbrengst bij elkaar gebracht van 35.340 producten. Er zijn toen 1.767 kerstpakketten gemaakt en er is toen voor 9.613,29 euro aan giften gedoneerd. Dit jaar is het streefdoel 40.000 producten. De Beer: "Het zou mooi zijn om dit jaar meer producten binnen te halen. Dan heeft de Voedselbank ook voedsel voor de dagen na Kerst."

Artikel delen:

Reageer