Fieperdepiep festival in Zwolle

Zwolle – Op 17 december 2016 is het 100 jaar geleden dat Fiep Westendorp werd geboren. Het werk van de illustratrice is nog altijd springlevend. Haar tekeningen hebben al vele generaties een bijzondere plek in de harten van jong en oud. Dat verdient een groots en bijzonder feest. Waanders In de Broeren viert dit feest graag mee en heeft leuke, gezellige activiteiten georganiseerd.

Workshop Pim en Pom kunstwerk
Zondag 18 december geeft Rianne van Duin een leuke en leerzame workshop Pim en Pom kunstwerk.In deze workshop bekijken de kinderen eerst een aantal afleveringen van de Pim&Pom televisieserie. Dan gaan ze zelf aan de slag. Ze krijgen om beurten een rol toegewezen waarbij ze dingen mogen uitbeelden, terwijl de voice-over het verhaal vertelt. Tijdens de workshop leren kinderen hoe een verhaal wordt opgebouwd en doen ze kennis op over de beginselen van het opnemen van een film. Aansluitend zien ze hun zelfgemaakte filmpje terug op het grote doek.

De Fiepbus
De vrolijk gedecoreerde dubbeldekker staat zondag 18 december van 15.00-17.00 uur bij Waanders
In de Broeren. De bus maakt het voor iedereen mogelijk de verjaardag van Fiep te vieren. De Fiepbus is een rijdend kunstwerk van maar liefst 9,5 meter lang en meer dan 3,5 meter hoog! Op de benedenverdieping van de bus kunnen kinderen in een doolhof op avontuur in de wereld van Fiep Westendorp. Ze vinden er allerlei spelletjes en bekende Fiepkarakters. Op de bovenverdieping kunnen 36 kinderen en begeleiders op de bankjes plaatsnemen om daar spelletjes te doen, te knutselen en nog veel meer.

Het programma in en om de Fiepbus is altijd heel gevarieerd. Zo is er voor kinderen t/m 12 jr. altijd el wat leuks te vinden. De bus zelf is het meest geschikt voor kinderen tussen de 4 en 8 jaar, echter r vinden regelmatig extra activiteiten plaats die ook voor oudere kinderen (t/m 12 jaar) leuk zijn.

Datum: 18 december 2016
Tijd: vanaf 15.00 uur
Entree: vrij

Opgave workshop Pim en Pom kunstwerk: www.waandersindebroeren.nl

Artikel delen:

Reageer