Kerstcultuurdag op cultuurschool De Marshof

Zwolle – De vierde cultuurdag dit schooljaar van cultuurschool de Marshof staat, hoe kan het ook anders, volledig in het teken van kerst.

marshof-oefenen_voor_de_kerstmusical_3.jpg
Foto: Oefenen voor de kerstmusical   

"Alle kinderen doen mee", zegt meester Dimitri, "toneel spelen, zingen in het koor, gedichten voordragen: elk talent wordt gezien. Ons publiek zal diep onder de indruk zijn. De kinderen van de bovenbouw oefenen dagelijks de liedjes van hun kerstmusical ‘Geen Stille Nacht’. Het geeft een stemmige sfeer op school; als het gehele koor zingt, als kinderen onbevangen de liedjes in zichzelf neuriën, als juffen en meesters de koorles voorbereiden.

De kinderen van de onderbouw zijn ook druk met de voorbereiding. "We hebben zelf het verhaal bedacht", zegt juf Reina, "bekende kerstliedjes nemen we er in op, zodat zelfs de allerkleinsten mee kunnen spelen in het decor van een herberg. "Ook talenten van de leerkrachten worden aangesproken", gaat juf Reina verder, "We spelen voor de kinderen een op veel improvisatie gebaseerd toneelstuk, dat overigens in de voorbereiding voor de nodige hilariteit zorgt bij de spelers. Het tekent de goede sfeer op de Marshof." De cultuurdag, die op donderdag 22 èn vrijdag 23 december activiteiten heeft, wordt opgeluisterd door echte midwinterhoornblazers en mandolinespelers.

Cultuurschool De Marshof: De kunst van het leren!
Basisschool De Marshof is een Cultuurschool. Naast de gewone lessen zoals taal en rekenen, worden extra cultuurlessen gegeven: tekenen, schilderen, muziek en kunstvormen uit de hele wereld. De Marshof werkt hiervoor samen met culturele partners, zoals Song & Dance, De Stadkamer en een breed aanbod voor individuele muzieklessen in de school. Daarnaast organiseert De Marshof maandelijks een Cultuurdag. Alle gewone lessen worden dan verruild voor cultuurlessen. De Cultuurdag is volledig thematisch ingericht en staat bol van verschillende workshops en activiteiten. De school wordt deze dag opengesteld voor wie een kijkje wil nemen.

Openbare basisschool De Marshof
Tichelmeesterlaan 45
8014 LA Zwolle

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)