Water ZomerExpo 2017 in Museum de Fundatie

Zwolle – Museum de Fundatie is dit jaar gastheer van ZomerExpo: de grootste kunsttentoonstelling met open inschrijving en anonieme selectie in een Nederlands museum. Voor deze tentoonstelling wordt spetterende kunst gezocht. De tentoonstelling is van 25 mei t/m 20 augustus parallel te zien in de Fundatie Zwolle en Kasteel het Nijenhuis in Heino/Wijhe. Het thema is ‘Water’. Tot en met 7 maart 2017 kan iedereen werk aanmelden en kans maken op eelname aan Water ZomerExpo 2017. 

afb_museum_de_fundatie_zwolle_foto_pedro_sluiter.jpg
Foto: Pedro Sluiter 

Museum de Fundatie beschikt over twee schitterende locaties. In Zwolle vindt Water ZomerExpo 2017 plaats in ‘de Wolk’, de ellipsvormige nieuwbouw op het dak van het museum. In Heino/Wijhe zijn de werken tentoongesteld in en om het kasteel, inclusief de beeldentuin en – heel toepasselijk – de slotgracht.

Water als thema is mede ingegeven door de ligging van de Fundatie in het waterrijke westen van de provincie Overijssel. Als Hanzestad is Zwolle bovendien onderdeel van de 37ste Internationale Hanzedagen, juni 2017 in het naburige Kampen. Het motto van de Hanzedagen is ‘Water Verbindt’.

Tot en met 7 maart 2017 kun je een of meer kunstwerken voor een voorronde aanmelden op zomerexpo.nl . Alle beeldende disciplines zijn welkom. De jury bestaat uit galeriehouders, curatoren, kunstmakers en liefhebbers en kiest zoals altijd oog in oog met de kunst, zonder kennis over de maker.

Tijdens vijf landelijke voorrondedagen selecteert de jury in totaal 250 werken voor Water ZomerExpo 2017 in de Fundatie . De voorrondes vinden plaats op 12 maart bij Academie Minerva, Groningen, 18 maart in Stedelijk Museum Schiedam, 25 maart in Loods 6, Amsterdam en 1 april in ZIMIHC Theater Stefanus, Utrecht. De voorronde voor buitenkunst is op 8 april bij Kasteel het Nijenhuis in Heino/Wijhe.

Kijk voor meer informatie op zomerexpo.nl of stuur een e-mail naar info@zomerexpo.nl .

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Onze prachtige bijna middeleeuws uitziende skyline van de binnenstad compleet verziekt door een lelijk zogenaamd modern ei op een historisch gebouw. Pijn aan mijn ogen krijg ik ervan.


    ⚠️ Meld

  2. Eindelijk weer een (vanzelfsprekend mooie) foto van Pedro op WLZ. Jaartje of 7 geleden dat hij 1 van de founders van dit weblog was… Heb onder de huidige omstandigheden toch moeite met het bijvoegelijknaamwoord ‘onvolprezen’, voor WLZ.    ⚠️ Meld

Reageer