Headshot en Tarball in Popfront

Het podium van Zwols Popfront is vrijdagavond 23 november het domein van Headshot en Tarball. De twee acts staan garant voor een avond alternatieve rock met een vleugje metal. De entree is gratis.

Headshot bestaat ruim drie jaar. De verschillende muziekvoorkeuren van de bandleden zorgen ervoor dat Headshot een eigenzinnig geluid heeft. De muziek is dynamisch, soms tegen het agressieve aan, maar ook afwisselend dankzij funk en hiphop invloeden. Belangrijk voor de band zijn de politieke thema’s in de liedjes. De leden speelden vorig jaar bijvoorbeeld voor Amnesty International, om aandacht te vragen voor de schending van mensenrechten door al Qaeda en maakten ook een eigen versie van In Vrijheid (The Lau). Headshot gaat vol vuur voor een energieke liveshow waarbij het publiek geen kans krijgt zich ook maar een moment te vervelen.

De viermansformatie Tarball uit Groningen is eveneens zo’n drie jaar onderweg. De alternative-rock wordt gekenmerkt door vette metalriffs, mooie rustigere gitaarpartijen, afwijkende maatsoorten en geluidseffecten. De zang van Tarball kent emotionele melodielijnen met soms flinke uitbarstingen. Een juiste sfeer en het neerzetten van een aansprekende show is essentieel voor de Groningers.
Hoogtepunten voor Tarball waren onder meer een optreden in Amsterdam (Melkweg) tijdens een internationaal bandfestival in 2006 en een finaleplaats tijdens in een internationaal bandfestival in Groningen. Dit jaar staken de leden de grens over, richting Duitsland, om met veel positieve reacties op zak terug te keren.
Dat belooft veel goeds voor het optreden, vrijdag 23 november in Zwols Popfront!

De deuren gaan open om 20.00 uur, de aanvang is 21.00 uur. De toegang is, zoals altijd, gratis.

Artikel delen:

Reageer