Nieuwe bioscoop open voor het publiek

Zwolle – Woensdagavond is Pathé Zwolle, de nieuwe, moderne bioscoop op het Katwolderplein, officieel geopend. Wethouder Ed Anker en Pathé-directeur Lauge Nielsen verrichtten de openingshandeling, waarna de vele genodigden konden genieten van een filmische rondleiding door Zwolle van PEC-trainer Ron Jans en aansluitend de première van Rogue One: A Star Wars Story. Tooske Ragas, geboren in Zwolle, was de gastvrouw op de geslaagde bijeenkomst.

opening1.jpg

Nu is Pathé Zwolle dan eindelijk open voor het publiek. In de openingsweek draaien Collateral Beauty, Fantastic Beasts and Where to Find Them, Incarnate, Office Christmas Party, Rogue One: A Star Wars Story, Shut In, Soof 2, Underworld: Blood Wars en De Zevende Hemel. Ook de eerste specials staan al geprogrammeerd. Zondag 29 januari en zondag 12 februari vertoont Pathé Zwolle met respectievelijk Gounods Roméo et Juliette en Verdi’s Nabucco encore voorstellingen van The Metropolitan Opera en zaterdag 25 februari is Rusalka van Dvořák de eerste live opera vanuit New York. Zondag 5 februari is er met Swan Lake door het Bolshoi Ballet het eerste live ballet vanuit Moskou en woensdag 8 februari viert Pathé Zwolle de eerste Pathé Ladies Night en Pathé Ladies Night De Luxe met Fifty Shades Darker.  Zaterdag 17 december viert Pathé Zwolle van 12.00 tot 17.00 uur voor kinderen de opening van de nieuwe bioscoop. Dan draaien de films Kappen!, Sing, Vaiana en Mees Kees langs de lijn, hangen er slingers en ballonnen, is er een ballonenclown, een springkussen en een fotolocatie waar je met Charlie op de foto kunt. De jonge bezoekers worden ontvangen met een welkomstdrankje, kunnen zich laten schminken, meedoen aan een kleurwedstrijd en dansen met XoXo. Er staat een Green Screen van Sing, waarmee je een kerstboodschap in de stijl van de film kunt opnemen en online delen met familie en vrienden. En tenslotte zijn de hoofdrolspelers van Kappen! van 15.00 tot 16.00 uur aanwezig om vragen te beantwoorden, handtekeningen te zetten en mee op de foto te gaan.

Cijfers en feiten:
– Pathé Zwolle heeft op drie verdiepingen in totaal negen zalen met 1.533 stoelen, inclusief achttien mindervalide plaatsen. Op de bovenste verdieping hebben bezoekers een fantastisch uitzicht over de stad.
– Het gebouw en alle zalen zijn rolstoeltoegankelijk en vanaf 2017 is het eenvoudig parkeren in de nieuwe, ruime parkeergarage.
– Pathé Zwolle heeft het beste beeld met 21:9 Cinemascope, 4k-projectie en een zaal met laserprojectie. Het revolutionaire Dolby Atmos geluidssysteem zorgt dat je het geluid niet alleen overal om je heen hoort, maar zelfs voelt.
– Het comfort is optimaal met ruime, prettige stoelen met veel beenruimte, love seats, perfecte projectielijnen en klimaatbeheersing in de hele bioscoop.
– Pathé Zwolle vertoont een breed aanbod aan films, inclusief 3D-producties, en organiseert regelmatig evenementen zoals Ladies Night, Pathé Kleuterbios en 50Plus Bios. Bovendien zijn er (live) registraties te zien van concerten, theater, opera’s en dansvoorstellingen.
– Diverse zalen zijn uitgerust met eventvoorzieningen voor presentaties en congressen.
– Als eerste Pathé-bioscoop heeft Pathé Zwolle een vast ‘Starbucks on the Go’ Koffiepunt.
– Bij Pathé Zwolle is niet alleen zoute en zoete verse popcorn te koop, maar ook – primeur – een regelmatig wisselende special zoals Salted Caramel. Bij de Popchef kun je je laten verrassen met originele smaakcombinaties en je kunt je eigen toppings en sauzen kiezen, zoals chilipopcorn met parmezaan en gebakken uitjes of kokospopcorn met browniecrumble en aardbei.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Bericht geving over eerste Starbucks to go koffiepunt kom ik vaker tegen, maar de eerste is Zwolle zeker niet! In november heb ik een Imax film gekeken bij Pathé Arena in Amsterdam en daar ook een Starbucks koffie gehaald bij zo’n koffiepunt.


  ⚠️ Meld

 2. Ik ben er vrijdagmiddag geweest voor Star Wars, binnen is het groter dan je van buiten zou verwachten, lekker veel beenruimte en machtig geluid en beeld. Ik heb genoten!
  Mooie aanwinst voor Zwolle!


  ⚠️ Meld

 3. Ik ben er eindelijk geweest en ik ben erg onder de indruk. Een enorme verbetering t.o.v. De Kroon en een serieus goeie bioscoop. Hiervoor ga ik met plezier wat vaker naar de film.


  ⚠️ Meld

Reageer