Primark koopt nieuw winkelpand in Zwolle

Zwolle – Retailketen Primark heeft zijn nieuwe, volgend jaar te openen winkelpand aan de Melkmarkt in Zwolle aangekocht. Naar verluidt heeft Primark ongeveer € 23 mln betaald. Verkoper is VOF Roo-Haen, de ontwikkelcombinatie van BPD Ontwikkeling regio Noord-Oost & Midden en DLH Ontwikkeling. De verkoop aan Primark is een uitvloeisel van de in 2015 getekende huurovereenkomst met de moderetailer. Het pand biedt onderdak aan ongeveer 6.000 m2 winkelruimte.

zwolle--primark-melkmarkt-klein.jpg 

Op 4 november 2016 heeft de oplevering van het casco gebouw plaatsgevonden. Primark is nu druk bezig met afbouw en inrichting. De verwachting is dat de opening in het voorjaar van 2017 plaatsvindt. Frans Holleman, directeur regio Noord-Oost & Midden van BPD, vindt dat ‘het gebouw aan de Melkmarkt voegt zich geweldig in de bestaande stad en geeft een impuls aan een levendige binnenstad’. Nadat de locatie jarenlang onbenut is gebleven is in 2015 de sloop van de panden begonnen, waarna eind 2015 de bouw is gestart.

Recim adviseerde VOF Roo-Haen in zowel het verhuur- als het verkoopproces. Het gebouw aan de Melkmarkt in Zwolle is een ontwerp van Dana Ponec van bureau Ponec de Winter uit Amsterdam. De bouw is uitgevoerd door Bouwbedrijf Wessels Rijssen bv.

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Vele ‘azijnzeikers’ zeiden eerder dat het allemaal niets werd en dat de armzalige pandjes gered hadden moeten worden, maar nu het (mijn inziens) zo mooi is geworden hoor je ineens niemand meer.

  Zeker een aanwinst voor Zwolle, het gebouw heeft een mooie ‘zachte’ uitstraling, maar is toch ook wel indrukwekkend door de grootte. 😀


  ⚠️ Meld

 2. Mooi pand geworden. Nu maar hopen dat Primark het volhoud. Want zo best gaat het niet met dit bedrijf. Zou toch zonde zijn als dit pand ook over een jaartje leegstaat.


  ⚠️ Meld

 3. @steven , ik hoop dat het een succes word voor Primark hoor, daar niet van, maar wat zou jou idee dan zijn met dit gigantische pand? Mij lijkt een marktkoophal dan wel wat. Zoals in Rotterdam. Zou ook een mooie aanwinst voor Zwolle zijn.


  ⚠️ Meld

 4. Een hippe wibra en zeeman met kleding tegen dumpprijzen. In elkaar gezet door kinderhandjes en lage loon landen. Hele dag werken voor 2 euro maar wij hebben wel een Primark!


  ⚠️ Meld

 5. Oud nieuws over Primark @PvdBerg . Dit bedrijf doet tegenwoordig haar uiterste best om dit soort excessen zoals bijvoorbeeld kinderarbeid tegen te gaan. Primark zijn financiële situatie is niet al te best , wat ik uit de media begrepen heb. Daar zou ik mij dan eerder zorgen om maken. Als zo’n groot pand leeg komt te staan na verloop van tijd. Dat zou pas zonde zijn. Ja, wellicht zou dan een hippe Zeeman een ideetje zijn. 🙂 al heeft dat niet mijn voorkeur.


  ⚠️ Meld

 6. Echt best een leuk winkeltje zo te zien van de foto.
  Zou je hopen dat je daar mooie dingen zou kunnen kopen?
  Of zou je denken, -al zouden ze ’t me schenken- ….
  Ben het wel eens dat niet elk winkeltje met spullen,
  z’n bronnen kan verhullen.
  Zit vast goed, zou ik denken.  ⚠️ Meld

 7. 1 ding is jammer, nu is het zo’n prachtig pand geworden dat ze het pandje aan de rechterkant niet gelijk hebben gesloopt/gerestaureerd.. Wat een dissonant.:'(
  Ook de Voorstraat kant ziet er mooi uit.
  Nu hopen dat het goed blijft draaien.


  ⚠️ Meld

 8. @Miepje, dan heb ik goed nieuws, het pandje rechts van de Primark wordt gerenoveerd en krijgt er zelfs een verdiepinkje bij, de omgevingsvergunning is al afgegeven. 🙂


  ⚠️ Meld

 9. @hopla

  Verhuis jij maar naar Staphorst o.i.d. Dit soort economische deals zijn nodig om een stad/economie draaiende te houden. Maar daar heb jij kennelijk niet zoveel kaas van gegeten.


  ⚠️ Meld

 10. @hopla
  en aan de C&A, Mediamarkt, voorheen V&D, ZARA, Pathé, McDonalds, H&M, KPN, Vodafone….
  Ohw wacht zijn dat niet juist de 13 in een dozijn winkels waar mensen ook naartoe komen zodat een stad meer klanten trekt voor de plaatselijke middenstand?  ⚠️ Meld

 11. ik zie toch genoeg lokale middenstand overal in het centrum, bij Het Eiland, maar ook begin sassenstraat waar de postzegelwinkel nu een fruitwinkel is, en jufferenwal met oa een stadswinkel met lokale producten. Er is meer lokale middenstand dan je denkt… nu nog de lege panden opvullen die er her en der nog zijn.


  ⚠️ Meld

 12. Degene die dit mooi vindt heeft het originele (afgekeurde) plan dus niet gezien.. verschillende mooie geveltjes etc nu 1 blok. Aanwinst? we kunnen toch ook online shoppen? had liever een mooie markthal gezien.


  ⚠️ Meld

Reageer