Regel een BABS op de bruidsbeurs in Zwolle

Op 24 en 25 november 2007 vindt in de IJsselhallen de Love and Marriagebeurs plaats. Voor het eerst dit jaar is ook de gemeente Zwolle vertegenwoordigd op de beurs. In de stand van de gemeente kunnen stellen ter plekke een optie nemen op een mogelijke huwelijksdatum. Tevens wordt er onder die paren die tijdens het beursbezoek een datum reserveren, een bruidsboeket verloot.

Bijzonder aan trouwen in Zwolle is dat men kan kiezen voor een zogenaamde een-dags-BABS (BABS staat voor buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand). Dat mag een willekeurige persoon zijn, bijvoorbeeld de vader van de bruid of een tante. Het college van burgemeester & wethouders benoemt de eendags-BABS in de gemeente Zwolle.

Naast het nemen van een optie op een datum, kunnen paren bij de gemeentestand ook informatie krijgen over de diverse locaties waar getrouwd kan worden en kan men er terecht voor allerlei praktische zaken die bij het regelen van een huwelijk of geregistreerd partnerschap om de hoek komen kijken.

Artikel delen:

Reageer