Kerstavond traditiegetrouw met Kerstival

Zwolle – Op Kerstavond gaat voor veel mensen de knop om. Tijd voor gezelligheid! De leukste manier om de feestdagen in stijl in te luiden, is een bezoekje aan het jaarlijkse Kerstival; het gezelligste kerst-evenement van de Zwolse binnenstad. In vele restaurants en cafés zijn er optredens van lokale en regionale muzikale helden. Het evenement start op zaterdag 24 december in de cafés om 16.00 uur en duurt tot 20.00 uur maar gaat in sommige kroegen tot in de late uurtjes door. De restaurants starten om 18.30 uur en eindigen rond 22.00 uur. De toegang is gratis.

Optredende artiesten zijn onder anderen Barbara Lok, Patrick van Eijk, Max en Maria, Bas en As, Men in Music en Jilles the voice of Zwolle. Een aantal van hen zal verschillende kroegen aandoen. Ook zijn er Stand-up comedians, dichters, waarzegsters, een goochelaar en sneltekenaar. De locaties zijn verdeeld in verschillende groepen en binnen die groepen gaan de artiesten rouleren. Een actueel overzicht van alle deelnemende horecagelegenheden en de optredende artiesten is te vinden op www.hesz.nl .  

Tijdens Kerstival hoef je als bezoeker de kou niet te trotseren om verschillende artiesten te zien. Zij maken zelf een rondje door de binnenstad, langs onder meer Swolsch Café, Café de Kleine, Stadscafé Blij, Bruut, Hessels Café, het Proeflokaal, de Livingroom, de Gezelligheid en de Hetebrij. Wat betreft de restaurants doen onder meer Zoete Inval, Pampus, Bonne Femme en La Cucaracha mee aan Kerstival.

Namens de HESZ
De organisatie van Kerstival is in handen van de HESZ. Deze stichting zet zich sinds haar oprichting in 1991 in om van de binnenstad van Zwolle een gezellig uitgaanscentrum te maken. De HESZ (Horeca Evenementen Stichting Zwolle) organiseert terugkerende én vernieuwende evenementen, waarvan carnaval in de binnenstad, Straatmuzikantenconcours DRAADloos, Koningsnacht en -dag en het Stratenfestival bekende voorbeelden zijn.

Artikel delen:

Reageer