Voorbeschouwing Heracles Almelo – PEC Zwolle

Zwolle – Zondag speelt PEC Zwolle haar laatste wedstrijd voor de winterstop. In het Polman stadion is Heracles Almelo de tegenstander. De Heraclieden en de Blauwvingers trappen om 14.30 uur het duel af. De Zwolse ploeg wordt zondag gesteund door zo’n 150 supporters. Top dat jullie er ook deze wedstrijd weer bij zijn, om de spelers aan te moedigen! Heracles Almelo is na zeventien speelronden terug te vinden op de tiende plaats in de Eredivisie. De Almeloërs wonnen vier keer, speelden zes maal gelijk en verloren ook zes keer. Eén van de vier overwinningen dit seizoen, boekten de Heraclieden twee weken geleden. Toen was de ploeg van trainer/coach John Stegeman met 2-0 te sterk voor N.E.C.

De laatste wedstrijd in de Eredivisie verloor het team uit Almelo met 2-0 van FC Utrecht. PEC Zwolle is op dit moment de nummer zestien van de ranglijst en wacht al vijf competitieduels op een zege. De laatste winstpartij van de ploeg van trainer/coach Ron Jans was op 30 oktober tegen Go Ahead Eagles. Vorige week pakten de Zwollenaren in eigen huis een punt tegen Willem II.

Met de veertien behaalde punten tot nu toe, hebben de Blauwvingers slechts vier punten minder dan de tegenstander van zondag. In het bekertoernooi verloren beide teams eerder deze week. Heracles Almelo ging met 0-3 onderuit tegen Sparta Rotterdam en PEC Zwolle verloor met 1-2 van FC Utrecht.

Recente duels
Sinds PEC Zwolle weer in de Eredivisie speelt, gingen de Blauwvingers vier keer op bezoek bij Heracles Almelo. De thuisploeg won twee keer en de Zwollenaren één keer. De teams speelden eenmaal tegen elkaar gelijk. Vorig seizoen waren de Heraclieden met 2-0 te sterk voor PEC Zwolle. In de thuiswedstrijd van de Zwolse ploeg werd het 1-1. Stef Nijland maakte in de slotfase van dit duel de gelijkmaker. De laatste overwinning van de Blauwvingers in Almelo, was op 10 augustus 2013. Jesper Drost, Kamohelo Mokotjo en Guyon Fernandez maakten de doelpunten in de 1-3 zege. Een overzicht van de meest recente duels vind je hieronder.

06-02-2016 Heracles Almelo – PEC Zwolle 2-0 Eredivisie
07-11-2015 PEC Zwolle – Heracles Almelo 1-1 Eredivisie
19-04-2015 Heracles Almelo – PEC Zwolle 2-0 Eredivisie
27-09-2014 PEC Zwolle – Heracles Almelo 4-2 Eredivisie
22-02-2014 PEC Zwolle – Heracles Almelo 1-1 Eredivisie

Oude bekenden
Bart Schenkeveld keert zondag voor even terug naar zijn vorige club. De verdediger van PEC Zwolle kwam van 2012 tot 2015 uit voor Heracles Almelo en speelde voor deze ploeg 61 wedstrijden. Nadat hier zijn contract verliep, verkaste Schenkeveld transfervrij naar de Blauwvingers. Naast Schenkeveld zit er nog één speler in de Zwolse selectie, die een verleden heeft in Almelo. Wout Brama is geboren in de Overijsselse stad en voetbalde hier in de jeugd. Ook heeft hij twee jaar gespeeld voor de jeugdopleiding van FC Twente/Heracles Almelo. Voor de hoofdmacht van de ploeg uit Almelo speelde Brama echter nooit. Bij de Heraclieden is één speler actief die uitkwam voor PEC Zwolle. Sander Thomas speelde vorig seizoen in het shirt van de Zwollenaren. De middenvelder speelde drie wedstrijden. Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 34
 1. Er gaan zo’n 150 supporters mee naar Almelo
  Als Heracles naar Zwolle komt zijn dat er veel meer. Jammer dat bij een derby niet meer supporters mee gaan.  ⚠️ Meld

 2. Voorspellingen SC Heracles – PEC Zwolle:

  dick 1-1
  Bertus V 0-1
  aukje 2-1
  joppuh 2-0
  zwollenaartje2 1-1
  Steven 1-1
  Tim Tadema 3-0
  Trotse Zwollenaar (Vindt weinig uitsupporters jammer)
  Leonardo 1-2
  ja -tja 1-2
  Oikofobie 0-2
  1stejohn 2-2
  Fredje (Hekelt buscombi)
  Mike70 4-1


  ⚠️ Meld

 3. Jans stapt echt niet zelf op. Er is geen bvo in Nederland die een gezelligheidscoach wil die zelfs na de zoveelste nederlaag doodleuk lachend vertelt dat’ t hem niets doet en dat hij zo happy is omdat’ ie zo’n fijn gezin heeft en hij met zulke fijne mensen werkt. Alleen PEC is zo gek.


  ⚠️ Meld

 4. @eddie038

  Ik begin mij ook steeds meer te ergeren aan Jans. Vooral na iedere nederlaag nog steeds een grijns van dat het allemaal wel meevalt. Dit valt gewoon niet meer te verkopen waar hij nu mee bezig is, ondanks de successen die we hebben gehad met Jans. Een trainer die niet boos is in de media en altijd maar blijft lachen na nederlagen, kan ook niet meer serieus worden genomen door de spelers.


  ⚠️ Meld

 5. Eens, Steven. De spelers denken zelf ook dat het allemaal wel goed komt en dat het prima gaat zo. Dat verklaart misschien ook wel waarom er onder Jans precies nul, zero, nada spelers zijn doorgebroken bij een grotere club.Middelmaat trekt middelmaat aan. Jans maakt spelers niet beter, heeft een paar seizoenen waanzinnig mazzel gehad met de knvb loting en de kliek rondom PEC gebruikt dat als reden om hem de hand boven het hoofd te houden.


  ⚠️ Meld

 6. Scheidsrechter de Graaf, 4 wedstrijden ere divisie(kuch), is lekker aan het uitdelen: 1 rood , en 3x geel allemaal voor het arme PEC. Eerste helft. Holla , Schenkeveld en van Polen doen zowiezo niet mee in de eerste wedstrijd na de winterstop. Hopelijk rechten ze nog de rug en maken ze er nog een spetterend tweede helft van.  ⚠️ Meld

 7. @wimpie

  “Hopelijk rechten ze nog de rug en maken ze er nog een spetterend tweede helft van.

  Daar zijn ze al goed mee bezig met een tweede rode kaart en nu door van Polen.>:(>:(>:(


  ⚠️ Meld

 8. Zeker Mike: Het beste dat NLte bieden heeft. Hou wel van dat felle van Guardado. 2 Ajacieden in de lappenmand….da’s minder en te wijten aan….de scheids.
  Als speler MOET je altijd de grens opzoeken. Kan verbaal (alleen tegen tegenstander) ook. Perfecte overtreding van Zyech dan ook op die skoffelaar. Verwacht ook veel van 2e helft.

  On topic: 3 andere hier aanwezige PEC-fans….denken ook dat Jans niet blijft. De meningen zijn verdeeld over de vraag of GP al aan hoofdcoach betaald voetbal toe is.


  ⚠️ Meld

 9. GP zou de 1 na grootste fout zijn van het bestuur. Is een onzeker assistentje dat te vaak meelacht met ome Ron. Geen enkele ervaring als trainer van een eredivisieclub. En daarnaast een echt zeer slechte persoonlijke presentatie. Praat als een boer, wordt alleen daarom al negens serieus genomen.


  ⚠️ Meld

 10. Dan krijg je een slecht verstaanbare en onervaren kloon van Jans. Visser en friends zouden het prima en lekker makkelijk vinden, maar qua prestaties zakken we dan echt door de ondergrens. Even serieus:PEC heeft de 10e begroting van de eredivisie, dan is er vast wel iets beters te krijgen. Sponsoren en supporters hebben daar ook recht op bovendien .


  ⚠️ Meld

 11. Het wordt elke wedstrijd erger met het niveau. Er moet eens echt worden getraind om zo te werken aan vastigheden. Ook moet er harder worden getraind om niet per wedstrijd 2 tot 3 blessures erbij te krijgen. Maar zoals hier boven al gezegd is, het ligt ook aan de technische staf met Jans en de Gunst. Het zijn goede vrienden op een bingoavond, maar voor een BVO is dit lachwekkend! De chemie tussen spelers en trainer is volgens mij ook uitgewerkt. Al doet Jans geloven van niet, met uitspraken als: er is deze week goed getraind met felle partijtjes. Ik geloof hier helemaal niets van! Ik zeg, Jans en de Gunst eruit tijdens de winterstop. Anders gaan we recht van de glijbaan naar beneden en komen we terecht in de jl.


  ⚠️ Meld

Reageer