Extra geld voor Jongerencentrum Stadshagen

Het college van B&W wil extra geld beschikbaar stellen voor de bouw van het jongerencentrum Level Z in Stadshagen. Als de commissie Welzijn en de gemeenteraad het hiermee eens zijn kan de bouw van het jongerencentrum beginnen.

Door de overspannen huizenmarkt werd het jongerencentrum wat duurder dan gepland. Veel mensen willen nu graag een huis bouwen, maar er zijn te weinig aannemers om dat te doen. Als er veel vraag en weinig aanbod is, dan gaan de prijzen omhoog. Ook de prijs van het jongerencentrum. Dus is er extra geld nodig om het jongerencentrum te kunnen bouwen. En over dat bedrag is het college het nu eens; ondanks de hogere prijs, moet de bouw van het jongerencentrum doorgaan.

Op 3 december wordt het voorstel (voor het beschikbaar stellen van extra geld) behandeld in de commissie Welzijn. Als zij akkoord zijn kan de gemeenteraad begin december groen licht geven, zodat de aannemer voor het nieuwe jaar opdracht krijgt om het jongerencentrum te bouwen.

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Ik vind Stadshagen best een leuke wijk, okay sommige buurten zijn wat eentonig, maar er zijn heel wat leuke straatjes. Maargoed, van een woonwijk in de polder kan je niet na 5 jaar verwachten dat die even groen is als Zuid.

 2. Mooie woorden C. Bovendien ben ik erg te spreken over het Winkelcentrumaanbod en de Milligerplaya. De wijdse Mastenbroekerpolder op loopafstand, net als het Westerveldse bos. Vanaf vandaag fiets je zo door een tunneltje naar het authentieke W.holte. Ook in de stad ben je zo op de fiets. Tot slot ff uit mijn hoofd: een machtig mooi uitgestrekt stadspark!!

 3. 😉 Hey gefeiliciteerd LevelZ, want hier wordt vergeten dat het centrum niet alleen voor jongeren maar vooral door jongeren tot stand gekomen is. Er is een groep jongeren al enkele jaren hard aan het werk voor deze plek !! Be proud.

 4. Zeker! Zelf gedaan, met een behoorlijk grote groep die er erg veel tijd in steken!! Dat in deze tijd dat iedereen steeds meer (geld) en meer moet om meer en groter te hebben als de buurman of de zwagert.

  Als hun in de toekomst maar niet gebeurd wat ons in Westenholte gebeurde. Dat een andere wijk jaloers werd (Zuid in ons geval) en ons van onze pleziertjes (disco etc) probeerde te beroven.

  Kortom: jaloezie sucs!

 5. Overspannen huizenmarkt, tekort aan aannemers, vraag en aanbod, hogere prijzen, òòk voor een te bouwen jongerencentrum, dus extra belastinggeld er tegen aan gooien, blijkt er toch een aannemer te zijn, één die al in december opdracht krijgt om te gaan bouwen… :-
  Hoezo een echte democratie?
  Een schijndemocratie beheerst door projectontwikkelaars en bouwbedrijven zult u bedoelen!
  Schaarste is prijsopdrijving… >:(

 6. Goed initiatief. Leuk dat er jongeren tijd in steken. Ga zo door.
  HOPELIJL BIEDEN JULLIE AFLEIDING AAN DE VERVEELDE JONGEREN OP HET PLEINTJE BIJ DE RAAIGRAS. Dat begint verveldend te worden namelijk

Reageer