Honderden kerstmannen rennen door binnenstad

Zwolle – Zondagmiddag was het weer een bonte verzameling van kerstmannen die door de binnenstad van Zwolle renden. Om 15.00 uur klonk het startschot voor de honderden kerstmannen, die een afstand aflegden van 3, 6 of 9 kilometer.

mariekevandenberg_weblogzwolle_9727.jpg
Foto’s: Marieke van den Berg

Voor nog meer sfeer was er gezorgd met muziek door een DJ en dweilorkest. Er waren enkele prijzen te vergeven, waaronder de origineelste outfit en de grootste groep. De prijs voor de origineelste outfit werd in ontvangst genomen door Denny Wolf en Jayden. Jayden van 5 jaar oud wilde graag zelf lopen, maar de 3 kilometer was toch te ver. Daarom heeft Denny het het hele stuk gelopen met Jayden in een buggy. De prijs voor de grootste groep werd uitgereikt aan basisschool De Octopus. De Santa Run gaat niet om snelheid, maar meer om gezelligheid. Ook is er geld ingezameld voor Unicef. En is er € 1000,- bij elkaar gelopen.

mariekevandenberg_weblogzwolle_9832.jpg
mariekevandenberg_weblogzwolle_9882.jpg
mariekevandenberg_weblogzwolle_9665.jpg
Meer foto’s via lees verder…

mariekevandenberg_weblogzwolle_9693.jpg
mariekevandenberg_weblogzwolle_9873.jpg
mariekevandenberg_weblogzwolle_9891.jpg
 
Artikel delen:
Reacties 25
 1. Nu het al nieteens meer hipster is om aan allerlei runs mee te doen (colorrun, glowrun, santarun, halloweenrun) en dit niks met een sportevenement te maken heeft kan ik als enig oordeel hierover alleen maar zeggen dat ik het triest en lachwekkend vind.


  ⚠️ Meld

 2. Ik vind dat evenement mooi en inspirerend.
  Echt Tof!

  Leguit wat je er triest aan vindt Zuidski.

  Je denk misschien dat er niemand in gesprek met je
  gaat. Daar vergis je je in.  ⚠️ Meld

 3. @Hinkelaar,

  Ik denk nergens dat er iemand niet op in gaat hoor.

  Heb het nu even te druk om mijn mening uit te leggen, ik kom er op terug! 😀


  ⚠️ Meld

 4. Wat bij voornamelijk de mening tot treurigheid van deze run triggert is de wildgroei aan allerhande runs die onder het mom van een sportevenement helemaal hip moeten zijn. Of je dan verkleed als brandweerman, kerstman, wit t-shirt dragende moet zijn zodat die leuke fluorkleuren zo leuk oplichten wil ik dan even buiten beschouwing laten. Het is voor mij een pot nat.

  Zamel dan als school geld in voor een goed doel oid. Dat vind ik veel toffer en inspirerender.


  ⚠️ Meld

 5. Zwollenaarisback
  In het centrum , luttekestraat/nieuwemarkt.
  Rodetorenplein was druk. Hutjemutje schaatsen.
  Tuurlijk moet je er zelf wel wat van maken, maar als de commercie
  de lijn is, tja,!


  ⚠️ Meld

 6. Leuke aktie maar alleen voor de niet-moslim. Vreselijk racistisch en hoop dat het snel verdwijnt of een andere variant zoals de 3 km boerka lopen, 5 km djebella met naaldhakken of de 10 km survival jihad run met echte ontploffingen onderweg! Verzorgd door vuurwerkspecialist Rigter!

  Een waar feest voor iedereen!


  ⚠️ Meld

 7. Er waren heel veel mensen bij de verschillende activiteiten, dit weekeinde. Ik liep voorbij de Kerstmannen run en de deelnemers hadden het leuk, toeschouwers waren vrolijk. Prima toch?

  Zo ook voor de andere activiteiten. Ik houd niet van kerstmarkten, maar er waren veel belangstellenden, dus blijkbaar is er een markt voor 😉

  Waarom zo negatief over dingen, waar verschillende mensen, wel blij van worden? Je kunt ook problemen creëren.

  Voor mij, en veel anderen, het mooiste evenement dit weekeinde, was, Kerst speel je samen, in de Grote Kerk. 150 muzikanten van jong (4) tot oud (80+) speelden samen, kerstliederen, waarbij Sytse Buwalda, als verrassingsactie zong. Dit concert van Dubbelgreep hoopte ik ook op Weblogzwolle tegen te komen.  ⚠️ Meld

 8. Gaaap, de Islam bashen is zooo 2016…

  Er is in ieder geval een goed doel die aan dit evenement heeft geprofiteerd en als mensen zich willen verkleden en rond willen rennen is prima toch . Verkapte carnaval. Heb ik ook niks mee maar goed ieder zijn ding.

  Ik hoop dat weblog Zwolle in 2017 sneller topics sluit als er weer rascistische gereageerd wordt en zijn sneller zijn verantwoording neemt en Eddie en Jasper bos Henk en consorten eens van het weblog gooien. Zal wel niet gebeuren, maar hoop wel dat jullie eens nadenken wat de visie van weblog nog te maken heeft met de vrijheid van meningsuiting te maken heeft en met fatsoen.


  ⚠️ Meld

 9. 1ejohn, graag on topic blijven! In plaats van persoonlijke aanvallen en jouw zoveelste tevergeefde poging andersdenkenden van WLZ te gooien. Jouw post heeft NIETS met kerst te maken. Dus blijf bij het onderwerp ipv het te verpesten met je enge gedachtenspinsels!


  ⚠️ Meld

 10. Wiejoow. Det escalated quickly! Kan me meestal wel vinden in 1stejohn, nu ook.

  Jasper Bos ren ik graag de 15km oudhollandsch melkbus schieten met deksel achteraan. Ga je schamen voor je reactie Jasper..


  ⚠️ Meld

 11. [i]Ik hoop dat weblog Zwolle in 2017 sneller topics sluit als er weer rascistische gereageerd wordt en zijn sneller zijn verantwoording neemt en Eddie en Jasper bos Henk en consorten eens van het weblog gooien

  [/i]Opmerkelijk. 1steJohn schrijft hier feitelijk: gooi mensen die mij niet bevallen van WLZ af.

  Een paar observaties:

  Punt 1: ook jij bent te stom om het woord racistisch foutloos te spellen
  Punt 2: je hebt geen idee wat het begrip inhoudt en misbruikt het bij moslimkritiek. Goedkoop en dom. Want sinds wanneer zijn moslims een ras?
  Punt 3: je verzoekt andersdenkenden te deporteren van WLZ. Iets met hypocrisie, balk en splinter, twee maten oftewel: 1stejohn.

  Over en sluiten, fijne Kerst:D


  ⚠️ Meld

 12. Zo makkelijk krijg je je laatste woord niet eddie.

  Ik ben er klaar mee. Mij zie je hier niet meer zolang types als eddie hier een podium krijgen.

  Wat mij betreft iedereen een fijne kerst. Ook jij eddie.


  ⚠️ Meld

Reageer