Lichtjestocht OBS Florens Radewijnsschool

Zwolle – De Florens Radewijnsschool in Windesheim bestaat dit schooljaar tweehonderd jaar. Het hele jaar staat in het teken van dit bijzondere jubileum. Daarom organiseert de school samen met de ouders op donderdag 22 december een lichtjestocht door het dorp, waarbij het Kerstverhaal wordt uitgebeeld. Alle inwoners uit het dorp zijn hiervoor uitgenodigd. Al weken lang verzamelen ouders lege potjes voor de waxinelichtjes. De Lichtjestocht route gaat door de straten van Windesheim. De schoolkinderen spelen het Kerstverhaal op verschillende plaatsen in het dorp en bij de dierenweide is de levende Kerststal. De tocht begint om 18.30 uur en wordt om 19.30 uur afgesloten met warme chocolademelk en glühwein op het schoolplein.

cid_image004_jpg01d259e8.jpg 

De Florens Radewijnsschool is een openbare school. De school staat altijd welwillend tegenover dit soort initiatieven van ouders. De extra feestelijke afsluiting van 2016 past helemaal in dit jubileumjaar. In september deed Burgemeester Meijer de aftrap van het 200 jarig bestaan, samen met een aantal oud-leerlingen. In oktober stond de schoolshow ook in het teken van ‘Tweehonderd jaar Toppers in Windesheim’. En in juni 2017 wordt het jaar afgesloten met een reünie.

Snel groeiende school

In het tweehonderdjarig bestaan van de school is er veel veranderd, maar het is altijd een kleine school gebleven met veel aandacht voor individuele kinderen, een school die midden in de natuur staat. De laatste jaren groeit het aantal leerlingen fors: kende de school eind 2015 nog 42 leerlingen. Eind 2016 gaan er maar liefst 56 leerlingen met plezier naar school en zijn er nog eens 10 leerlingen die zich hebben aangemeld.

 

Artikel delen:

Reageer