Kinderopvang maakt pakketjes voor Voedselbank

Zwolle – Stroop, pannenkoekenmix, zeep, appelmoes, een knuffelbeer en nog veel meer. Nina (9), Carolina (6) en Daan (6) van Landstede Kinderopvang hebben elk een pakketje met praktische en lekkere producten gemaakt voor kinderen uit gezinnen die bij de Voedselbank komen. In totaal leverde Landstede Kinderopvang vrijdagmiddag 16 december ruim 200 pakketjes af aan de Voedselbank.

kerstactie_voedselbank.jpg 
Foto:Vlnr Voedselbank-voorzitter Fenny Ensing, Carolina (6), Nina (9), Daan (6) en Roel Timmer, pedagogisch medewerker van Landstede Kinderopvang.

"Dat Landstede Kinderopvang speciaal iets voor kinderen wil doen vinden we hartstikke leuk", aldus Fenny , voorzitter van de Zwolse Voedselbank. In de pakketjes zitten producten waar de VoedselbEnsingank behoefte aan heeft. Praktische, zoals een tandenborstel, tandpasta, zeep en shampoo, maar ook lekkere dingen zoals broodbeleg en chocolademelk en pannenkoekenmix. De kinderen hebben de producten feestelijk verpakt, met gekleurde lintjes en een zelfgemaakte kaart. Ze vonden het leuk om te doen, zeggen Carolina, Daan en Nina.

Bewustwording
Het is de tweede keer dat de bso-locaties van Landstede Kinderopvang een kerstactie organiseren voor de Voedselbank: twee jaar geleden voor iedereen, dit jaar alleen voor de kinderen.
Waarom is zo’n actie belangrijk? Pedagogisch medewerker Roel Timmer: "De kinderen die bij ons op de kinderopvang zitten hebben het thuis goed, ze hebben elke dag eten. Wij vinden het belangrijk om hen te laten zien dat dit niet vanzelfsprekend is, dat er ook kinderen zijn die dat niet hebben. Ook leren ze zo wat voor een ander te doen."

Voedselbank Zwolle
De Zwolse Voedselbank helpt maar liefst 200 kinderen. In totaal helpt de Voedselbank mensen op zo’n 280 adressen: gezinnen, tweepersoonshuishoudens en alleenstaanden.

 

Artikel delen:

Reageer