317.090 euro voor evenementen Zwolle

Zwolle – Dertien Zwolse evenementen kunnen in 2017 rekenen op een bijdrage uit de gemeentelijke evenementenpot. Er is 317.090 euro beschikbaar voor evenementen die zorgen voor een levendige, aantrekkelijke stad en die daarmee economisch bijdragen aan de ontwikkeling van Zwolle. Het grootste deel daarvan gaat naar de big five, de zogenaamde kernevenementen: de Halve Marathon (30.000 euro), Ster van Zwolle (25.000 euro), Bevrijdingsfestival Overijssel (30.000 euro), Zwolle Unlimited (55.000 euro) en het Stadsfestival Zwolle (80.000 euro).

Evenementen die in 2017 volgens burgemeester en wethouders een bijdrage verdienen zijn het Bevrijdingsfestival Overijssel, de Carnavalsoptocht, Koningsdag (HESZ en Buro Ruis), Oranjepret, Halve Marathon, de Ster van Zwolle, Omloop IJsseldelta, Zwolle Unlimited, het Stratenfestival, het Stadsfestival, Parkpret en de intocht van Sinterklaas.

Er zijn 17 aanvragen gedaan voor een totaalbedrag van 421.500 euro. Bij de selectie heeft de beoordelingscommissie zich met name gericht op de kernevenementen, die kunnen rekenen op een groot draagvlak in stad en regio Zwolle. Om voor een bijdrage in aanmerking te komen moet een evenement de toeristische aantrekkingskracht van de stad versterken, het culturele of sportieve klimaat vergroten, tot extra bestedingen leiden en bijdragen aan een prettig woon- en werkimago voor de stad.
De gemeente draagt niet alleen in financiële zin bij. Net als in voorgaande jaren ondersteunt ze de Avondvierdaagse en de Blauwvingerdagen met mensen en materieel bij de organisatie en schoonmaak na afloop.

Winters Zwolle
Bij het besluit over de evenementen in 2017 is nog geen rekening gehouden met een eventuele tweede editie van het nieuwe festival Winters Zwolle. Na het vertrek van het IJsbeeldenfestival uit Zwolle is er in korte tijd een nieuw winterevenement opgezet. Daarvoor hebben b en w een eenmalige bijdrage beschikbaar gesteld. Het is de bedoeling dat dit evenement de komende jaren verder uitgroeit en dan als kernevenement ook een vast onderdeel wordt van het Zwolse evenementenaanbod. Daarvoor zal nog aanvullend budget beschikbaar moeten komen.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Dit lezende was ’t eerste in wat me opkwam, graag de kosten
  specificeren per evenement.
  Dat zijn heel veel evenemtenten natuurlijk. Ondoenlijk.

  Ander ideetje bij driehonderdduizend euri…

  Iemand?

  Ik zou denken, besteden aan kerstpakketten voor de minima’s.  ⚠️ Meld

 2. Dubbel “nee” Hinkelaar.
  Vond het wel een mooi moment om dat geweldige nummer hier weer eens te youtuben. Tevens bedoelt als tegengewicht van al die haatberichtjes hier.

  Ontopic….ja best veel geld. Vind evenementen een goed doel. ‘De minder bedeelden” zeker een beter doel. Maar zijn er aanwijzingen dat onze gemeente slecht voor ze zorgt? Denk ook even aan acties buiten de gemeente om. Als die al jaren in o.a. de WRZV-hallen plaatsvinden. Maar juist die zorg voor de minder bedeelden, doet mij misschien wel op de SP stemmen. Trouwens, Hinkelaar, veegeet niet dat enorm veel religieuze instanties zeker ook aan de minder bedeelden denken. En wat vind je van Serious Requist?


  ⚠️ Meld

 3. Minima krijgen al genoeg toegeschoven. Laat zij maar gaan werken in plaats van de hand ophouden en zielig zijn. Mooi dat er geld is voor gezellige evenementen. Laat de minima maar helpen met het organiseren van dit soort evenementen.


  ⚠️ Meld

 4. Hoi Dick,

  Lezende ‘Maar zijn er aanwijzingen dat onze gemeente slecht voor ze zorgt? Denk ook even aan acties buiten de gemeente om.’

  Die aanwijzingen zijn er weinig, althans heel af en toe.
  Bijvoorbeeld, de berichten over zwerfjongeren die ik hier onlangs
  heb gelezen, en ook van commentaar heb voorzien.

  Ik denk wel eens dat bij het uitgeven van ‘groot geld’ heel erg
  zuinig op een duizendje moet worden gekeken.
  Ik breng ’t niet terug tot een dubbeltje.
  Maar met een duizendje kan je misschien al wel iemand uit de brand helpen.

  Lezend over het ijsbeelden festival er dergelijke : ‘Na het vertrek van het IJsbeeldenfestival uit Zwolle is er in korte tijd een nieuw winterevenement opgezet. Daarvoor hebben b en w een eenmalige bijdrage beschikbaar gesteld. Het is de bedoeling dat dit evenement de komende jaren verder uitgroeit en dan als kernevenement ook een vast onderdeel wordt van het Zwolse evenementenaanbod. Daarvoor zal nog aanvullend budget beschikbaar moeten komen. ‘

  Is dat echt goed besteed geld denk je ?  ⚠️ Meld

Reageer