Hotspot voor ontwikkeling Spoorzone

Zwolle – Een hotspot voor de verdere ontwikkeling van de Spoorzone Zwolle, een infocentrum 2.0, een samenwerkingsplatform, innovatiecentrum, een werkplaats en een buurtcentrum voor Hanzeland. Dat is wat de initiatiefnemers van CityLab BrainZ aan het Lübeckplein voor ogen staat. De gemeente steunt deze ontmoetings- en werkplaats.

Hanzeland kent nu nog veel op zich zelf staande kantoorgebouwen. Er is een brede wens om dit gebied om te vormen tot een levendiger wijk met verschillende functies en een laagdrempelige plek te maken waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en samen op zoek gaan nieuwe oplossingen voor het gebied. De Spoorzone heeft behoefte aan die oplossingen en vernieuwende experimenten. De ontwikkelingen bij Hanz en Citypost zijn al mooie voorbeelden, maar zijn vooral gericht op het huisvesten van (startende) innovatieve ondernemers.

Vorig jaar werd daarom al een proef gedaan met een tijdelijk gebruik van het pand Lübeckplein 68. De gemeente, Windesheim en City Developer-S (de initiatiefnemers van Hanz) zien in deze locatie een permanente en zichtbare uitvalsbasis waar professionals en talenten uit onderwijs, overheid en bedrijfsleven elkaar ontmoeten en samen werken aan nieuwe ontwikkelingen. Die kunnen gaan over vastgoed, mobiliteit, energie, smart/ICT en sociale thema’s en in het bijzonder cross-overs tussen deze onderwerpen. Dat gebeurt al op meer plekken in Zwolle, maar juist de samenwerking met studenten onderscheidt BrainZ van andere plekken in de stad.

Deze locatie, tussen station en hogeschool Windesheim, helpt om studenten vast te houden in het gebied en past in de wens van Windesheim en gemeente om studenten te verbinden met de stad. Bovendien zorgt BrainZ voor meer reuring aan het Lübeckplein, dat nu als saai en weinig levendig bekend staat. De breed inzetbare ruimte krijgt in ieder geval een loungeruimte, 40 flexibele werkplekken, twee glazen kassen met stiltewerkplekken en een auditorium en opent naar verwachting eind februari de deuren.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer