Eindelijk weer winst voor WRZV Zwolle

Zwolle – WRZV Zwolle had als debutant een veelbelovende start in de hoofdklasse met drie overwinningen op rij. Vervolgens werd er drie maal opeenvolgend verloren en ook nog eens drie keer gelijkgespeeld. De Zwollenaren gingen voor de laatste wedstrijd dit jaar als middenmoter naar Lelystad.

image1.jpg 

De start was goed. De WRZV stond goed opgesteld en wist kansen te creëren. De eerste kansen werden helaas net als in voorgaande duels niet benut, waardoor ook Dynamo haar kansen rook. Het was uiteindelijk toch de WRZV die dankzij een doelpunt van Ali Pour Asli een 0-1 voorsprong wist te nemen. Souliman Aouragh verdubbelde vlak voor rust de voorsprong op aangeven van Wahid Shimeri.

Na rust wist Nima Shimeri direct de 0-3 te scoren en dat gaf vertrouwen. WRZV wist de score niet verder te vergroten en uiteindelijk scoorde Dynamo de 1-3. De Zwollenaren raakten niet van slag en wisten de voorsprong goed overeind te houden. Aouragh en Ali Pour Asli wisten met hun tweede van de avond de WRZV al vrij snel in veilige haven te loodsen (1-5).

Dynamo wist nog wel uit een vrije trap simpel de tweede treffer te maken, maar veel indruk maakte dat niet op de Zwolse ploeg. Ook Wahid Shimeri wist zijn doelpuntje mee te pikken op aangeven van Aouragh, die voor zijn ploeg met twee treffers en assists heel belangrijk was deze avond. Keeper Marcus Jan Schiere keepte een goede partij en wist zelfs een strafschop te keren.

"Eigenlijk had deze afgefloten moeten worden en overnieuw. Ik was al een paar meter van de lijn af en wist de bal met mijn voet te keren. Gelukkig had de scheids dit niet door", aldus Schiere.

Het slotwoord was voor Nima Shimeri die de 2-7 op het scorebord wist te zetten en daarmee de eindstand bepaalde.

Coach Richie Kartosonto was na afloop enorm tevreden. "eindelijk weten we de kansen te benutten en weer te winnen. Na 3 maal winst, gelijk en verlies was het tijd voor een zege. Dat heb ik de jongens ook voor de wedstrijd in de teambespreking verteld. We kunnen nu weer aanhaken met de subtop en de top drie is niet ver weg".

Direct na de jaarwisseling speelt de WRZV de volgende wedstrijd. Dit is thuis tegen ATIK uit Apeldoorn in de WRZV Hallen. Aanvang wedstrijd is 19.45 uur en de toegang is gratis.

Artikel delen:

Reageer