Energieverbetering woningen in Holtenbroek

Zwolle – Op woensdag 21 december hebben SWZ en HTL V.O.F. het contract getekend om 56 portieketagewoningen in Holtenbroek te gaan renoveren. Het gaat om woningen aan de Palestrinalaan, Vivaldistraat en Klooienberglaan. Deze woningen gaan van energielabel G naar A. Meer dan 70% van de bewoners heeft aangegeven dat ze akkoord gaan met de voorgestelde maatregelen waardoor de werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden. De werkzaamheden starten in januari 2017 en voor de zomervakantie is alles klaar.

groepsfotoholtenbroek2016-12-21_13.25.26.jpg
Foto; V.l.n.r.: boven: Huub Braam, Irma Scholtes en Hans Tolbert van HTL, Richard Zuidberg van SWZ; voor: René Hofste (HTL), Monique Boeijen (SWZ) en Frans Kaart (HTL).  

De energieverbetering wordt voornamelijk gerealiseerd door o.a. het aanbrengen van spouwisolatie, isolatieglas, het isoleren van de zoldervloer en de plafonds van de bergingen. Daarnaast wordt de blokverwarming vervangen door individuele verwarming, komt er individuele mechanische ventilatie, worden voordeuren vervangen en wordt de brandscheiding verbeterd. Als de bewoner het wil en de woning is er geschikt voor, worden er zonnepanelen geplaatst.

Artikel delen:

Reageer