Voetbalclinic voor de jeugdzorg

Om en nabij de 80 kinderen/jongeren, afkomstig van de 24-uurs zorg, ambulante hulp-trajecten en de pleegzorg van Trias Jeugdhulp namen woensdag 21 november met veel enthousiasme deel aan een voetbalclinic bij FC Zwolle. De clinic was een ‘cadeautje’ van Sportservice Zwolle en de FC, ter ere van de Week van de Jeugdzorg.

Op het fonkelnieuwe kunstgrasveld in het Oosterenk stadion vonden verschillende voetbalactiviteiten plaats. Onder leiding van twee spelers van FC Zwolle, een trainer en studenten sport en beweging van Landstede. Penalty schieten, wedstrijdjes binnen opblaasbare boardings en oefenen op de techniek, behoorden tot de mogelijkheden van de middag. Na de clinic stond er een handtekeningensessie op het programma, met spelers/trainers. En aansluitend volgden de certificaten voor de deelnemers. Ook was er voor iedereen een ‘goodie bag’ gevuld met leuke spullen.

Bij voetbal horen supporters en dus kwam ook gedeputeerde Gert Ranter (jeugdbeleid) naar het stadion om de kinderen een sportieve middag toe te wensen. De clinic was duidelijk voor herhaling vatbaar. Met dank ook aan de Trias-collega’s voor de groepsindeling, fotografie, begeleiding en aanmoediging op het veld! 

Niet alleen bij FC Zwolle vond er een clinic plaats; in Enschede organiseerde FC Twente een soortgelijk evenement voor kinderen in de jeugdzorg.

www.sportservicezwolle.nl
www.triasjeugdhulp.nl

De ‘Week van de Jeugdzorg’ van 17 t/m 24 november is een initiatief van de 12 provincies, de grootstedelijke regio’s Amsterdam, Haaglanden, Rotterdam en branche organisatie de MOgroep. De Week is bedoeld om het verhaal van de jeugdzorg te laten zien; het verhaal van de kinderen die met jeugdzorg in aanmerking komen en hun hulpverleners

Artikel delen:

Reageer