Snertavond voor vrijwilligers

Zwolle – Een snertavond. Dat was het gisteren voor de vrijwilligers van wijkkrant De Assendorper. Niet dat ze het niet naar hun zin hadden. Integendeel. De avond werd georganiseerd om hen in het zonnetje te zetten. De snert vonden ze in hun borden.

img_4536.jpg 

"Zonder de inzet van onze vrijwilligers kunnen wij niet tien keer per jaar een wijkkrant maken. We hebben een team van 55 vrijwilligers met functies waaronder: verslaggever, fotograaf, social media medewerker, bezorger en eindredacteur", zegt Arjan Kok. Met een lekker bord snert en gezelligheid willen ze de redactie bedanken.

Voorzitter Arjan Kok en eindredacteur en vormgever Sabine Boschman zagen in november de oproep van ZwolleDoet!, om een originele waarderingsactie voor vrijwilligers te bedenken en uit te voeren, in het kader van de Nationale Vrijwilligersdag op 7 december. ZwolleDoet! besloot een bezoek te brengen aan de Snertavond en met een videoverslag daarover andere vrijwilligersorganisaties te inspireren tot het waarderen van vrijwilligers.

"Vrijwilligers werken onbetaald en tegelijkertijd is hun inzet onbetaalbaar", zegt Anke van Vliet, projectleider bij ZwolleDoet! "Vanuit ZwolleDoet! ondersteunen we vrijwilligersorganisaties met advies over bijvoorbeeld het vinden en binden van vrijwilligers. Geregeld evalueren en waarderen houdt vrijwilligers gemotiveerd en betrokken bij de organisatie."
De snertavond, die werd georganiseerd in Café Kaya, is goed ontvangen bij de vrijwilligers van wijkkrant De Assendorper. "Dit samenzijn verbetert de samenwerking", zegt Mirjam Blok, vormgever en fotograaf.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer