Korte kerstvakantie zaalvoetballers WRZV

Zwolle – Afgelopen week zijn de laatste wedstrijden van dit jaar gespeeld in de WRZV zaalvoetbalcompetitie. Dat heeft een zevental ‘herbstmeisters’ opgeleverd in de diverse competities. Zo leiden in de hoofdklasse de teams van Bola-Lah! en FC Hummel de dans. In de eerste klassen voeren de teams van Karba, FC Banlieu en VIPS de boventoon. In de tweede klasse woensdag heeft Keijl Flevo Holland een flinke afstand genomen en de eerste periode al binnengesleept. Debutant Old Stars en Marrakech ontlopen elkaar niet veel in de tweede klasse op de maandag. Door de enorme groei van de competitie starten de zaalvoetballers alweer op 2 januari en derhalve is de vakantie kort dit jaar.

Een leuk affiche stond woensdagavond laat op het programma tussen de nummers een en twee in de hoofdklasse B tussen FC Hummel en de Belgische Keizer 2. Het werd een spannende wedstrijd, waarin ‘de Belg’ met een slimme tactiek weinig kansen weg gaf. Op het compacte spel hadden de aanvallers van FC Hummel geen passende oplossing. De Belgische Keizer 2 kwam nog wel op voorsprong maar werd steeds verder achteruit gedrongen. Uiteindelijk was het laat in de tweede helft toen Elnathan van Dijk de terechte gelijkmaker op het scorebord wist te zetten. Geen van beide ploegen wist nog te scoren en de wedstrijd eindigde in 1-1. Vastgoed Dalfsen wist te profiteren van het gelijke spel en door een nipte 4-3 zege in de slotfase op Bordeaux Groen heeft de ploeg uit Dalfsen de aansluiting kunnen herstellen met de top. The Green Room dacht een goed resultaat te kunnen behalen in de wedstrijd tegen Krijtje FC, maar halverwege de tweede helft was die hoop snel vervlogen toen de ‘witte machine’ van Krijtje begon warm te draaien. Nadat er lang 1-1 op het scorebord stond vermeld wist het Krijtje de wedstrijd uiteindelijk met 1-7 te winnen. Europanel wist met 6-4 te winnen van Neptunes’12. Het verlies voor Neptunes was extra zuur, omdat de ploeg dit seizoen nog geen punten wist te behalen. AVC schoot met scherp en overklaste YBC met een monsterzege (19-4). 

Diaspora wist maandag de wedstrijd tegen Dozend met een 6-2 zege in haar voordeel te beslissen en Stip Entertainment kwam met 3-6 tekort tegen Bafana Bafana. Tabonon Sportschool en Bola-Lah! konden allebei ook drie punten bijschrijven.

FC Banlieu behield de koppositie in de eerste klasse door met 6-1 te winnen van zvt Edon. Aqua Comfort boekte een 8-6 zege op Styrinth en L&M Workwear was met 10-4 te sterk voor FC Pitt. Innofeet versloeg het Pandje 2.0 met 10-2. Thrillseekers verloor met 3-7 van het sterkte KPS Steigerbouw.

Marrakech liep weer twee punten in op Old Stars door met 12-7 te winnen van het Leger des Heils. In de eerste klasse van de maandagcompetitie was Motivo met 6-5 te sterk voor FC Auto Siero. Exact verloor wederom met 4-5 en dit keer was Opgezwolle iets gelukkiger. De Belgische Keizer 1 besloot het jaar goed door een grote 13-1 zege te boeken op Cycloon.

In de kerstvakantie is er het grote zaalvoetspektakel met diverse zaalvoetbaltoernooien voor zowel de jeugd als ook de prestatieve en recreatieve senioren. Op woensdag 28 en donderdag 29 december is de jeugd aan de beurt en starten de eerste wedstrijden om 8.30 uur. In de avonduren wordt de prestigieuze IJsselcup gespeeld in de WRZV hallen met de Zwolse veldvoetbalverenigingen Dieze West, vv WVF, HFC Storica, VSW en vv Wijthmen. Ook regionale teams als vv Nunspeet, KHC Kampen, Hattem, Hatto Heim, ‘s-Heerenbroek en VSCO’61 geven acte préséance. Het belooft in ieder geval als altijd weer spannende maar vooral leuke voetbalavonden te worden in de oude vertrouwde WRZV Hallen. Toegangsprijs voor het jeugdtoernooi overdag is €1,- en voor de IJsselcup in de avond is de entreeprijs €2,-. Zaterdag 7 januari sluit de WRZV het zaalvoetbalspektakel af met het 39e Jopie van Kilsdonktoernooi voor recreatieve zaalvoetbalteams.

De volgende competitieronde is op maandag 2 en woensdag 4 januari. Hier staat een inhaalduel en de mini ‘mid wintercompetitie’ gepland. De wedstrijden starten om 18:30 uur en de toegang is vrij. Verder kunt u voor nieuws, informatie, uitslagen en het programma onze website www.wrzvzaalvoetbal.nl raadplegen.

Op vrijdagavond 6 januari as organiseert de WRZV Zaalvoetbalvereniging in samenwerking met de KNVB en Sportservice de wekelijkse zaalvoetbal clinics in de WRZV Hallen. De WRZV zaalvoetbalacademie staat onder leiding van de ervaren trainers Dion Reijnen, Lambert Lim Duan en Richie Kartosonto. Jeugd in de leeftijd 10 t/m 16 jaar kan kennis maken met de zaalvoetbalacademie en mag kosteloos deelnemen aan de clinics. Aanvang training is 18.00 uur en je dient uiterlijk 17.45 uur aanwezig te zijn. Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk, maar welkom.
  
Op maandag 2 januari speelt WRZV Zwolle 1 de thuiswedstrijd in de WRZV hallen tegen ATIK. Deze wedstrijd staat op het programma in de KNVB hoofdklasse G en begint om 19.45 uur. U bent van harte welkom en toegang is gratis.

 

Artikel delen: