Genomineerden Zwols SportGala bekend

Zwolle – De genomineerden voor de zesde editie van het SportGala Zwolle, zaterdag 4 februari 2017 in het Landstede Sportcentrum, zijn bekend. Het stemmen kan dus beginnen. Ga snel naar de site www.sportgalazwolle.nl en stem op jouw favorieten! Er kan gestemd worden tot en met woensdag 25 januari 2017.

In de categorie Sportman zijn Michiel Jorink (zwemmen) Dylan van Moerkerk (karate) en Ronald Mulder (schaatsen/skeeleren) genomineerd. Bij de vrouwen zijn genomineerd Anna van der Breggen (wielrennen), Yasemin Smit (waterpolo) en Kirsten Wild (wielrennen). Joël van Moerkerk (karate), Luuk Peters (atletiek) en Maureen van der Woude (volleybal) gaan uitmaken wie het Sporttalent van het jaar wordt. Genomineerd voor Sportploeg van het jaar 2016 zijn de heren van Hockey Club Zwolle (hockey), de heren van Landstede Basketbal (basketbal) en de waterpolodames van Swol 1894 (waterpolo). En in de categorie Sportcoach strijden Herman van den Belt (Landstede Basketbal), Bert Bunnik (HC Zwolle) en Mieke van der Sloot (Swol 1894) om de titel. Voor de genoemde categorieën tellen de stemmen van het publiek voor één derde mee, de beoordeling van de vakjury twee derde.

Bij de volgende vier categorieën bepaalt het publiek volledig wie er zaterdag 4 februari het podium mogen beklimmen. In aanmerking voor de titel Sportvrijwilliger van het jaar komen Jaap Sonnemans (Landstede Basketbal), Erna Terwisga (VG Sport) en Bertus van der Weerd (PEC Zwolle). En de Sportstimuleringsprijs gaat naar Rugby Club Zwolle, Topvolleybal Zwolle of Zwollywood Sticks. Tijdens het SportGala Zwolle wordt ook het Sportiefste schoolinitiatief van het jaar bekend gemaakt. Daarvoor zijn genomineerd: Ronald McDonald Actiedag (CSE/Thomas a Kempis College), Sponsorloop voor Groene Plein (Vrije School Michaël) en Triple Challenge (Greijdanus College). En tot slot komen Cycle4Girls (Miss Lipgloss/Marijn de Vries), Hemmink United for Hope (Hemmink) en Regiolokaal Survival Challenge (Regiolokaal) in aanmerking voor de prijs Sportiefste ondernemersinitiatief van het jaar 2016. Stem op www.sportgalazwolle.nl/stemmen  op jouw favorieten. Publiekskaarten voor de zesde editie van het SportGala Zwolle zijn te bestellen via www.sportgalazwolle.nl/kaarten .

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Jammer dat hier de landelijke trend niet wordt doorgezet. Ook in Zwolle toppers op “ander”sportgebied zoals bijv Tractorpullteam Lambada.


    ⚠️ Meld

Reageer