PEC Zwolle wil van Chinese miljoenen profiteren

Zwolle – Diverse sportmedia maken melding van onderhandelingen die PEC Zwolle heeft met Chinese partijen.

De doelstelling van deze gesprekken zijn het opzetten van voetbalacademies in China. Hieruit hoopt PEC Zwolle in de toekomst talenten op te kunnen nemen in haar eigen jeugdopleiding. Geruchten dat PEC Zwolle voornemens zou zijn de club te verkopen worden hiermee dus ontkracht. Het doel is te profiteren van de financiële investeringen die de Chinese overheid op dit moment doet in de voetbalindustrie, om zo een gooi te doen naar het organiseren van het WK van 2026.

Artikel delen:
Reacties 26
 1. Chinese talenten in de jeugd.
  Ja, en dan?
  Zolang ze geen EU-paspoort hebben, moet je ?? 400.000 per jaar aan salaris betalen wanneer je ze een profcontract wilt aanbieden….


  ⚠️ Meld

 2. Laten we het puur uit geloofwaardigheid gewoon niet doen. Als er nu al weer toelichting en rectificaties op het bericht moeten komen, belooft het allemaal weinig goeds. Hoe harder mensen roepen dat dit geen ’tweede’ ADO avontuur is, hoe harder we zouden moeten twijfelen.


  ⚠️ Meld

 3. Voetbaltalenten uit China, dat wordt vast een succes, net als die samenwerkingsverbanden met de andere clubs uit Spanje en Italië..

  Nou wil ik niet pessimistisch zijn, maar ik denk dat het meer loont om geld te steken in de eigen jeugdopleiding en het eigen scoutingapparaat en te zorgen dat de spelers die komen ook langer fit blijven en minder geblesseerd raken.

  Maar ja, Ka Ching h?.


  ⚠️ Meld

 4. @Steven dat zeg ik niet in mijn comment. Met alle ophef nu al, geloofwaardigheid en het voorbeeld ADO zou mijn advies zijn te richten op voetbal in Nederland en op zijn minst handhaving in de Eredivisie. Sport is niet groot in China, goksport wel. Dit circus krijg je er gewoon bij, of je nu wil of niet.


  ⚠️ Meld

 5. ‘De Chinezen’ zijn een heel nijver volkje, met heel velen,
  en grote daadkracht. En ook een heel andere overheid.
  Alles daar is gericht op de snelst mogelijke vooruitgang.
  Met alle nadelen erbij ook natuurlijk, daar.
  Kinderarbeid, en verschillen tussen ‘rijk en arm’, zo
  erg dat we dat hier niet gaan snappen.

  De kunst is met de Chinese ambitie mee te varen.
  En de oosterse en westerse werelden tegelijkertijd
  op de goede koers te krijgen.

  Bijvoorbeeld, tot op zekere hoogte meegaan in de investeringsvoorstellen. En daarbij ook bedingen
  dat de zaken die we afspreken ethisch gezien door de beugel kunnen.
  Bijvoorbeeld, met inachtname van de universele rechten van de mens,
  en bijvoorbeeld ook met inachtname van de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Zoals we dat hier hebben.

  Geloof me, zulke basale dingen, dat hebben de chinezen niet.

  Hollanders zijn natuurlijk van nature heel erg goed in zakendoen met andere culturen, maar de ethiek gaat daarbij soms wel eens een beetje
  overboord.  ⚠️ Meld

 6. Ik heb niets tegen chinezen. Sterker nog een rijsttafel van de lange muur geniet nog steeds de voorkeur dan een kebab van balli.
  kong tsi fa chai lieve vrienden


  ⚠️ Meld

 7. Talent genoeg in de regio: Zwolle, Dalfsen, Hardenberg zit genoeg jong talent. scouts van PEC kunnen mooi op de fiets of met de auto er naar toe, scheelt ook weer de nodige kosten van het vliegen, verblijf.


  ⚠️ Meld

Reageer