Brama verlaat PEC Zwolle

Zwolle – Wout Brama vertrekt per 1 januari 2017 bij PEC Zwolle. De middenvelder maakt de overstap naar FC Utrecht waar hij een contract voor anderhalf seizoen tekent.

Brama speelde sinds oktober 2014 bij de Blauwvingers, waar hij tot een totaal van 70 officiële optredens in het eerste elftal kwam. In deze duels wist hij vier keer het net te vinden.

Artikel delen:
Reacties 19
 1. Mooi laten gaan. Brama heeft het nogal hoog in zijn bol. Hij denkt nog steeds dat buitenlandse clubs hem willen hebben. Ik ben bang dat hij in Utrecht alleen maar de bank mag warm houden.  ⚠️ Meld

 2. Brama heeft wel ervaring en loopt veel maar veel gaat wel in 1 tempo en aan de bal vertraagd hij het spel ook behoorlijk. Neem aan dat er hiermee wat geld vrijkomt en daarmee proberen een spits en rechtsbenige centrale verdediger aan te trekken. Marcellis kan naar de rechtsback met van Polen als back up. Schenkeveld kan prima linksback (heeft hij vorig jaar laten zien) en dan Verdonk als back up. Warmerdam en Holla verdedigend centraal op het middenveld (Saymak kan als alternatief). Aanvallende middenvelder wordt Thomas. Op rechts voorin Menig en op links voorin mohktar. Saymak kan ook op één van deze 3 posities als eerste alternatief met verder nog kingsley en nijland achter de hand. De nieuwe spits moet nog gezocht worden, wat mij betreft Veerman van Heerenveen die bijna uit contract loopt (met Brock madsen als alternatief)
  Dan hebben we ook nog spelers die niet direct aan spelen toekomen (sandler, kvida, hebling, mastour, karagounis, achabar, den boom) misschien kan van één of meer van deze spelers afscheid genomen worden om zo weer budget te krijgen om de 2 versterkingen te betalen


  ⚠️ Meld

 3. Debakker: wat een kul, Brama is gehaald als vervanger van de zwaar geblesseerde Strieder. Ernstiger is dat Brama gratis de deur uit wandelt, omdat hij als amateur bij PEC Zwolle binnen is gekomen. Toen hij gecontracteerd werd heeft hij een clausule in zijn contract op laten nemen dat hij tussentijds transfervrij weg kon. Wat een amateurisme van de PEC directie.


  ⚠️ Meld

 4. Of hij nu goed of slecht was vind ik nog niet zo’n interessante vraag; het feit dat spelers nu weglopen baart mij meer zorgen. Zegt wel iets hoe de sfeer nu is op de werkvloer.


  ⚠️ Meld

 5. Volgens mij is de sfeer prima. En dat is misschien ook wel het probleem bij de gezelligste voetbalclub van Nederland met de gezelligste trainer. Brama ‘ s vertrek snap ik wel: FCU is een echte voetbalclub met ambitie en een echte voetbalsfeer.


  ⚠️ Meld

 6. *Mompelt iets met een ‘zinkend schip’ verlaten.*

  Persoonlijk vind ik het wel jammer dat Brama weg gaat, een speler met de nodige ervaring en altijd een goede instelling en die weinig geblesseerd was.

  Hopelijk komt er nog wel iets voor terug en dan geen speler die net uit een blessure komt of al tijden niet heeft gevoetbald, want er moet wel een basis staan na de winterstop, anders wordt het denk ik helemáál lastig in de tweede helft van het seizoen.


  ⚠️ Meld

 7. Jammer, je mist Brama pas als hij er niet is. Er wordt nu ruimte gemaakt voor een aantal nieuwe spelers. Dat er nu een speler vertrekt heeft alles te maken met de winterstop transfers zoals dat bij alle clubs gebeurt en helemaal niets over sfeer bij PEC of wat dan ook. Beetje simpele en onzinnige conclusie!


  ⚠️ Meld

 8. Geen ramp dat Brama weg gaat. Op papier zou hij een sterkhouder moeten zijn, in de praktijk valt dit tegen. Wel slecht van directie dat Brama al zoveelste speler is waar we te weinig, of zelfs niks voor krijgen. Zwolle heeft het probleem dat ze te lief zijn, zowel de spelers op het veld, als de directie in het transferbeleid.


  ⚠️ Meld

 9. Heb niet zo veel met vuurwerk. Een aantal vuurwerkshows door de stad om 00:00 ipv particuliere verkoop van zwaar vuurwerk zou ik niet zon ramp vinden.
  Voor de kinderen dan alleen nog kinder vuurwerk dan is iedereen tevreden toch?  ⚠️ Meld

 10. @1stejohn

  Gaat alles wel goed met jou? Ben je niet een beetje in de war gezien de reactie die jij hier plaatst? Dit is namelijk geen vuurwerktopic.


  ⚠️ Meld

 11. Voor de kinderen dan alleen nog kinder vuurwerk

  Dat hoor ik meer de term “kindervuurwerk” maar dat bestaat dus niet.
  Geeft het idee dat het veilig is voor kinderen om mee te spelen, maar vuur blijft vuur en ogen en vuur gaan slecht samen.


  ⚠️ Meld

Reageer