Cursus Werken met de e-overheid

Zwolle – Het doorgeven van een verhuizing aan de gemeente, belastingaangifte doen of het aanvragen van een toeslag gaat tegenwoordig allemaal via internet. Ook de Belastingdienst stopt met de blauwe envelop en wil voortaan digitaal berichten sturen en ontvangen. Dat hoeft geen probleem te zijn als je weet wat je moet doen.

Gemeente Zwolle organiseert in samenwerking met Stadkamer de cursus Digisterker, waarin deelnemers leren hoe overheidsdiensten via internet te gebruiken zijn. Daarnaast wordt je geholpen met het aanvragen van een DigiD: de digitale handtekening. De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten en wordt gegeven op maandagochtend 9, 16 en 30 januari van 10.00 – 12.00 uur in Stadkamer aan het Grote Kerkplein 15 (Hanzezaal). Zwollenaren die kunnen omgaan met de computer en internet én een e-mailadres hebben, kunnen een plek reserveren door een mail te sturen naar hallo@stadkamer.nl. Deelname is gratis, er wordt wel gevraagd om je vooraf op te geven.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Lezende ‘ Deelname is gratis’, krijg ik bedenkingen.
  ‘Gratis’ bestaat niet, iemand betaalt dat.
  Zou ’t mogelijk zijn de financiering toe te lichten?  ⚠️ Meld

 2. Een overheidsinstelling die haar eigen cursussen aanbiedt voor educatief belang. Wat zegt dit over het gros ambtenaren die mij vaak zielloos aanstaren als ik weer voor een vog op het gemeentehuis moet zijn.
  Zo lust ik er ook nog een paar.

  Een patatbakker die bijvoorbeeld zijn vitaminen pillen op tafel heeft staan.


  ⚠️ Meld

 3. …mooie kritische noten bij een hiep hoera persbericht van een organisatie waarvan de site het nog wel eens niet doet …. misschien volgend jaar 🙂


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.