Jo van Marletoernooi nog niet beslist

Zwolle – Donderdagavond heeft in het Landstede sportcentrum de eerste avond van het Jo van Marle zaalvoetbaltoernooi plaatsgevonden. Duidelijk werd dat het toernooi geen uitgesproken favoriet heeft. Be Quick, SVI, CSV en Berkum gaan daardoor op dag 2 uitmaken wie de finale gaat spelen.

Acht Zwolse clubs in een hal, dat vergde wat aanpassingen. Om half zeven werd er afgetrapt voor wedstrijden van 12 minuten. Be Quick en ZAC speelden vanavond al vijf wedstrijden. De andere teams vier.

Be Quick dat enigszins aarzelend begon aan de avond, sloot af met twee ruime overwinningen (4-0 tegen Zwolsche Boys en 5-0 tegen HTC). Met 10 wedstrijdpunten staat de ploeg daardoor bovenaan. De tweede plek is voor SVI dat vanavond drie keer zegevierde (o.a. tegen Be Quick). Berkum, als gedoodverfde favoriet van start gegaan, liet tegen ZAC en HTC punten liggen en is doordoor nog allerminst zeker van een finaleplek. De verrassing van de avond was CSV ’28 dat nog geen nederlaag leed en daardoor 8 punten wist te pakken.

Als we kijken naar het speelschema voor dag 2 dan is vooral het programma van Berkum interessant. Dat speelt nog tegen Be Quick, SVI en CSV ’28. Maar ook SVI – CSV moet nog worden gespeeld.

De nummers een en twee plaatsen zich voor de finale (21.15 uur). De nummers drie en vier spelen de kleine finale (20.55 uur). Uiteraard hopen we u als toeschouwer te verwelkomen.

De stand in de poule is als volgt:
1. Be Quick ‘28 5 10 (+10)
2. SVI 4 9 (+2)
3. CSV ‘28 4 8 (+5)
4. Berkum 4 8 (+3)
5. ZAC 5 5 (-2)
6. HTC 4 4 (-8)
7. Zwolsche Boys 4 3 (-3)
8. Ulu Spor 4 0 (-8)

Artikel delen: