Rustige jaarwisseling in Zwolle

Zwolle – De elf gemeenten in Veiligheidsregio IJsselland kunnen terugkijken op een jaarwisseling die rustig en in goede sfeer is verlopen. Brandweer IJsselland kwam tijdens Oud en Nieuw vijftig keer in actie vanuit de verschillende posten. Een lichte daling ten opzichte van 2016. Toen rukte de brandweer 56 keer uit.

Van het totaal aantal meldingen waren er 34 brand gerelateerd. Het waren vooral container- en afvalbrandjes die geblust moesten worden. Verspreid over de regio rukte de brandweer daarvoor 23 keer uit. De sfeer op straat was overal goed. In IJsselland zijn er geen meldingen geweest van agressie of geweld tegen brandweermedewerkers. 

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Zo jammer dat dit moet gebeuren. En welke lol heb je er van. Daders niet te vinden dus en deze mensen doen voorlopig geen oog meer dicht. Stelletje helden.


  ⚠️ Meld

 2. Niets die waren de hele dag al druk geweest om vanuit de auto kinderen aan te spreken dat ze geen vuurwerk mochten afsteken.Dus waren ze moe en hongerig.


  ⚠️ Meld

 3. kinderen aan te spreken dat ze geen vuurwerk mochten afsteken

  Ja, de politie moet tegenwoordig ook de taak van de ouders overnemen dus hebben ze minder tijd voor andere taken.


  ⚠️ Meld

 4. Bericht door dirkiekleinganssei, op 1 januari 2017 18:08
  Mijn kinderen mogen al vanaf 1 december afsteken vindt ik gezellig en moet kunnen toch.

  Kinderen die dat bij mij in de straat doen rond die tijd geef ik altijd een knal voor de harses, moet kunnen toch? 😉


  ⚠️ Meld

 5. Aansprekende tweet:

  Van ene AnasCortezReina

  Als ik kon dan zou ik mensen dit jaar begrip, liefde en empathie wensen maar helaas kan ik dat niet dus hoop dat jullie het zelf vinden  ⚠️ Meld

 6. @ dirkiekleingansse
  Kinderen mogen vanaf 1 december helemaal niks afsteken. Lekkere opvoeding is dat, mafkees! Zo werk je de overlast wel in de hand en leer je je kinderen het direct verkeerd.


  ⚠️ Meld

 7. @mike70…waar is die straat van jou? Ik ben benieuwd of je kinderen ook een klap voor hun harses geeft als ze vuurwerk afsteken in de maand Januari.


  ⚠️ Meld

 8. Sterker nog cat 1 vuurwerk mag je het hele jaar afsteken dus genoeg vooraad aan knetterballen en linten fontijnen in huis tegen de tijd dat ik daar doorheen ben liggen de schappen alweer vol bij de aldi en de lidl :D:D:D


  ⚠️ Meld

 9. @Oldschool73

  Volgens mij is het tijdens de jaarwisseling, na 12 uur, gewoon januari. En ja, dan mag je vuurwerk afsteken 😛


  ⚠️ Meld

 10. Ik heb op nieuwjaarsdag anders toch nog wel een hoop voorbeelden van oudjaars-vandalisme gezien. O.a. gesloopte afvalbakken en brievenbussen. Wat is er toch de lol van om je zo te misdragen? Sommige mensen genieten blijkbaar enkel als ze anderen kunnen benadelen.


  ⚠️ Meld

Reageer