Taxistandplaats verhuist naar Rodetorenplein

Vanaf 29 november 2007 verhuist de taxistandplaats Melkmarkt naar het Rodetorenplein.  Vanaf die datum mogen taxichauffeurs hun taxi niet langer op de Melkmarkt plaatsen. De maatregel is genomen vanwege de herinrichtingen van de Melkmarkt en het Rodetorenplein.  

Taxiklanten kunnen in de binnenstad gebruik maken van drie taxistandplaatsen: Eekwal, Gasthuisplein en Rodetorenplein. Iedereen die vanaf nu gebruik maakt van de taxi via één van de standplaatsen, maakt kans op vijf gratis taxiritten t.w.v. € 15,- per rit. Deze actie loopt tot 31 december 2007 en is alleen geldig voor ritten binnen Zwolle.

Verkeersveilig

Bezoekers aan de binnenstad kunnen voortaan dus naar één van de standplaatsen aan de rand van het centrum om een taxi te nemen. Taxi’s mogen hun klanten nog wel bij de horecagelegenheden oppikken maar zij mogen niet in het binnenstadsgebied parkeren. Dit voorkomt dat er verkeersonveilige situaties ontstaan met geparkeerde taxi’s in de binnenstad. De politie controleert streng op taxi´s die in de binnenstad buiten de taxistandplaatsen parkeren. Zonodig zal er opgetreden worden.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer