Fotowedstrijd ‘You and I’

Zwolle – De World Press Photo16 komt weer naar Zwolle in de Grote Kerk van 8 maart tot 3 april 2017. De Grote Kerk organiseert tevens een fotowedstrijd met als thema ‘ You and I voor amateurs & professionals’. Dit thema is geïnspireerd op de winnende foto WPP16 van Warren Richardson (2015) met zijn foto ‘Hope for a New Life’. Deze foto staat symbool voor het vluchtelingenverhaal, waaruit blijkt dat mensen afhankelijk zijn van de ander. Zijn motto is dat hij als fotograaf een tijdverzamelaar is, die de geschiedenis van mensen vastlegt met zijn camera.

Van 1 januari tot 1 februari 2017 kunnen amateurs en professionals een foto inzenden via: We Transfer t.n.v. fotowedstrijd@grotekerkzwolle.nl . Alle informatie vindt u vanaf 7 januari 2017 op onze website: http://worldpressphotozwolle.nl/youandi . Iedereen die meedoet, mag maximaal 3 foto’s uploaden en een aanmeldingsformulier per foto indienen met unieke code en verzenden via We Transfer. De vakjury zal ongeveer 20 – 30 foto’s selecteren, die worden tentoongesteld tijdens de World Press Photo16 en KidsRights in de Grote Kerk onder de titel ‘You and I voor amateurs en professionals’. De ingezonden foto’s laten zien dat de fotograaf iemand in beeld kan brengen, die van betekenis is voor de ander, een familie, een gezin, een buurt, een opleiding, een sportclub, etc.

Fotowedstrijd ‘You and I voor amateurs & professionals’ boven 18 jaar. Wij zijn op zoek naar amateurfotografen en professionele vakfotografen die rond het thema ‘You and I voor amateurs & professionals’ een foto inzenden van iemand, die van bijzondere betekenis is in zijn/haar omgeving, familie, gezin, woonomgeving, buurt, sportclub, vrienden/vriendinnenclub, sport, muzikale prestaties, etc. Voor meer informatie en aanmeldingsformulier, stuur een bericht naar: f.vantriet@grotekerkzwolle.nl.  
Een vakjury selecteert minimaal 20 foto’s voor de fototentoonstelling You and I voor amateurs & professionals’ van 8 maart to 3 april 2017 in de Grote Kerk Zwolle samen met de World Press Photo en KidsRights.

De vakjury bestaat uit:
⦁ Gertjan Aalders, docent Storytelling in fotografie van Journalistiek Windesheim, voormalig  lid vakjury Zilveren Camera van Canon, voorzitter vakjury.
⦁ Landelijke fotograaf (wordt later bekend gemaakt)
⦁ Margreet Vloon heeft een eigen bedrijf op het terrein van Fotografie en Fotografische vormgeving te Zwolle.
⦁ Ben Vulkers heeft een eigen studio: Vulkers Fotografie te Zwolle. Hij werkt als zelfstandig fotograaf voor diverse opdrachtgevers.
⦁ Frans Paalman Fotografie werkt als zelfstandig fotograaf voor verschillende opdrachtgevers en is vooral bekend als vaste fotograaf bij de Stentor.
⦁ Joop van Putten, werkt als zelfstandig fotograaf voor verschillende opdrachtevers en heeft meerdere fotoboeken uitgegeven.

Foto Hans Keuzekamp en Canon stellen prijzen beschikbaar voor de 1e, 2e en 3e prijs

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Nu kunne alle zelfbenoemde talenten weer los.met eigen interpretatie van het vluchtelingen verhaal. Ik ben zeer benieuwd naar de mentale afbuigingen die worden vastgelegd op de foto’s.met de sociaal groene achtergrond van de gemiddelde fotograaf denk ik dat het een mooie expositie wordt


    ⚠️ Meld

  2. Vond de WorldPress vorig jaar wat mat qua tentoonstelling maar juist de “amateurfoto’s” juist heel mooi.
    Ga dit jaar zeker weer een kijkje nemen.


    ⚠️ Meld

Reageer