Reclassering zoekt vrijwilligers

Zwolle – Reclassering Nederland zoekt vrijwilligers in het Noorden en Oosten van het land voor de begeleiding van zedendaders. Hierbij worden zij ondersteund door professionals van onder meer de reclassering. Dit gebeurt vanuit COSA dat gericht is op de resocialisatie van zedendaders. Met als doel om nieuwe slachtoffers te voorkomen. Aanmelden kan via www.reclassering.nl

COSA-vrijwilligers helpen sociaal isolement te doorbreken en reflecteren op gedrag van de veroordeelde. Ook richt COSA zich op het signaleren van eventueel risicogedrag. Door actief aan de slag te gaan met het sociale leven van zedendaders neemt de kans op herhaling af. Meerdere onderzoeken tonen aan dat met COSA de recidive wordt teruggedrongen.

Teamverband
Een team van drie tot vijf vrijwilligers begeleidt samen één zedendader. Zij worden gecoacht door een coördinator van COSA die bij Reclassering Nederland werkt. Ook is er ondersteuning vanuit andere professionals, zoals de politie en de GGZ. Alle daders die meedoen aan COSA staan onder verplicht toezicht van de reclassering.

Training & begeleiding
Vrijwilligers krijgen vooraf een training en doorlopende begeleiding. COSA-vrijwilligers geven aan dat ze meedoen om: nieuwe slachtoffers te voorkomen, bij te dragen aan een veiliger samenleving en hulp te bieden bij resocialisatie.

Filmpje
In dit filmpje op YouTube  komen vrijwilligers, een dader en professionals aan het woord over COSA.

Bron : www.reclassering.nl 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

12 gedachten over “Reclassering zoekt vrijwilligers”

  1. Die verkrachters e.d. kunnen toch ook betaald werk zoeken en bv naar betaalde Sex op zoek gaan. Betaald uit eigen zak wel te verstaan. 8)

  2. Hiervoor moet men geen vrijwilligers aannemen. Vaak mensen die dit doen, hebben zelf Den kronkel in hun hoofd. Vog of niet, er zijn die mazen in de wet..
    Misschien handig om de functies betaald te laten zijn, uitgebreider in de COSA te laten functioneren.

  3. Schandalig.
    Ze moeten in Nederland al dat vrijwilligerswerk eens vervangen door echt betaald werk. Dan wordt pas duidelijk in wat voor een geweldig land wij leven. Bijna een miljoen mensen in de WAO en Wajong, een half miljoen in de bijstand, een half miljoen mensen in de WW en dan zie je de rest nog niet eens die thuis zit en betaald werk zoekt

  4. Zonder gekheid: vrijwilligers kunnen aan belangrijke aanvulling zijn op de hulpverlening. Al was het maar omdat de meeste zedenmisdadigers geen sociaal netwerk meer hebben en weer moeten leren zich te bewegen in de maatschappij, en dat moet geoefend worden buiten een hulpverleners-setting.

    Neemt niet weg dat er wel erg veel is wegbezuinigd de laatste jaren, en dat vrijwilligers en mantelzorgers taken op zich hebben moeten nemen die een professional behoort te doen.

Reacties zijn gesloten.