Zwolle, sporen van een rijk verleden

Zwolle – Op maandag 9 januari 2017 om 13.30 uur vindt de rondleiding ‘Zwolle, sporen van een rijk verleden’ plaats in het Historisch Centrum Overijssel. In de middeleeuwen waren de Zwolse stedelingen nauw met de stad verweven. Religie (de Moderne Devotie), het stadsbestuur, de handel (het Hanzeverbond), onderwijs (de Latijnse School) en ambachten (gilden) speelden een belangrijke rol in het leven van de Zwolse middeleeuwer. Deze brachten Zwolle macht en rijkdom.

hco.jpg 

Tijdens de rondleiding krijg je diverse archiefstukken te zien die iets vertellen over deze periode, daarnaast krijg je aan de hand van historische kaarten een beeld van de ontwikkeling van de stad Zwolle en haar bewoners.

Praktische informatie
Je wordt op maandag 9 januari 2017 om 13.30 uur ontvangen bij het Historisch Centrum Overijssel aan de Van Wevelinkhovenstraat in Zwolle. Na een korte introductie door de gids en een kop koffie/thee, start de rondleiding. Deze duurt circa 1,5 uur. De kosten voor de rondleiding bedragen € 7,50 per persoon, dit is inclusief gids en koffie/thee. Je wordt verzocht het bedrag ter plaatse, gepast, te voldoen. Pinnen is helaas niet mogelijk.

Je kunt je opgeven voor deze rondleiding via www.historischcentrumoverijssel.nl

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Lezende ; Religie (de Moderne Devotie)
  En ‘In de middeleeuwen waren de Zwolse stedelingen nauw met de stad verweven’.

  En met religie natuurlijk. Ik snap nog wel vanuit de geschriften
  dat vele dominicanen de ergste van de ergste luitjes waren in die tijd

  Maak de geschiedenis/toekomst mooier hopelijk door af te zien van religie. En van moderne devotie, Moderne devotie is een kunstje
  waar denk ik helemaal niemand zin in heeft , of nut in ziet.  ⚠️ Meld

 2. @Hinkelaar

  Lezende ; Religie (de Moderne Devotie)

  Daar gaan we weer, Je kunt het weer niet laten he? Religie is de grootste obsessie in je leven geloof ik. Waar haal je toch al die vertekende beelden van het Nederlandse kerkelijke leven vandaan? Ben je wel eens een gewone Zwolse christelijke kerk binnengelopen en kennis gemaakt met gewone Zwollenaren als kerklid en vaak zeer betrokken vrijwilligers op heel veel sociale gebieden?


  ⚠️ Meld

Reageer