Deltion stimuleert doorstroom Mediamanagers

Om de doorstroom van MBO naar HBO voor Mediamanagers te bevorderen, hebben de Hogeschool Avans in Tilburg en het Deltion College in Zwolle afgelopen week een convenant getekend. Hiermee geven beide partijen het startschot voor een nauwe samenwerking.

De opleiding Mediamanagement, op het HBO een differentiatie van Technische Bedrijfskunde, was voorheen vooral gericht op de grafische branche, zoals drukkerijen en uitgeverijen. Tegenwoordig hebben diverse mediabedrijven behoefte aan goed opgeleide managers. Daarnaast hebben grote commerciële bedrijven steeds vaker een eigen media-afdeling. De arbeidsmarkt groeit dus. De instroom van de opleiding op zowel het MBO als het HBO groeit daarentegen niet optimaal.

De komende maanden en jaren volgt een intensieve samenwerking. Studenten van Deltion gaan meelopen aan de Hogeschool Avans. En Avans komt naar Zwolle toe om de studenten vanaf het tweede leerjaar voor te bereiden op het HBO. Ondertussen werken beide partijen aan een goed onderwijsprogramma dat aansluit op de wensen en ontwikkelingen van de arbeidsmarkt.

Artikel delen:

Reageer